Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky. co by ste mi poradily na vyhlazení strií?? přemýšlela sem nad:
http://lekarna.lekarnet.cz/…nce-korekce/
http://lekarna.lekarnet.cz/…striim-babe/
http://lekarna.lekarnet.cz/…roti-striim/
Máte skušenosti? Co je podle vás nejlepší?? Nebo by ste mi radši doporučili něco jinýho?? V těhotenství sem používala Elasti-Q a Bonellu ale jizvičky se stejně udělaly… Který je tedy podle vás nejlepší???
ten prvý i tretí mám doma, (i iné druhy) no bohužial nepomohol ani jeden. Strie však vybledli…ale pravdepodobne nezmiznú nikdy. Možno len pomocou laseru
Ahoj, ja si bohuzel myslim, ze pokud se jednou strie udelaji, tak uz nezmizi
Ja jsem v tehotenstvi pouzivala krem proti striim a musim rict, ze to asi pomohlo. Zustali mi jenom tri strie na kazdem boku, protoze tam jsem moc nemazala
Porad je tam mam, jenom uz nejsou tak cervene.
já vím že nezmizí úplně. To by šlo jenom laserem. Ale měli by se stáhnout absy nebyly tak široký a hluboký a taky zesvětlat… jen nevím co je na to nejlepší…
Ja jsem pouzivala ElastiQ (myslim, ze na nej mas ten treti odkaz) a jako prevence proti striim fungoval na jednicku. Tak snad i trosku pomuze na vyhlazeni strii. Je i cenove prijatelny, ten od Vichy je zbytecne drahy.
no rozhodne by nemeli prijit a slunicko, pokud jsou jeste cerstve, protoze pak zfialoveju a uz budou videt naporad......
a to ze je to o mazani je kec- je to bohuzel geneticke vzhledem k elasticite kuze.....
a navyse si myslim, ze tie kremy su aj tak zbytočne…mne sa nejprv narobili strie na stehnach, bochoch a zadku…na brusku som este v osmom mesiaci nemala strie ziadne. Keďže som viac ako mesiac lezala v nemocnici…mala som vela casu a brusko som si kvoli prevencii natierala poctivo po kazdom osprchovaní - no a súčasnosť - najviac strii mam aj tak na brušku.
Asi je to fakt, ze je to ovplyvnené genetikou…poznám ženy, čo sa počas tehotenstva nenakrémovali ani raz…a žiadne strie nemajú…
Takže asi nám veľa možností neostáva, len sa s tým asi zmieriť. (a strie vyblednú aj bez mazania)
Ahoj,používám v těhotenství od Weledy těhotenský a pěstící olej a jsem s ním maximálně spokojená-je sice dražší,ale vydrží hoooodně dlouho.Kamarádka mi nedávno říkala ať ho určitě používám i po porodu,že kdyby se mi nějaké strie udělaly,tak je hezky zatáhne.
Snad ti to nějak pomůže.Hezký den Elen
ahoj,
ja som pouzivala pri oboch detoch Vichy a strie nemam ziadne.
Angie
ahoj tohle je koukam vsude vdecne tema ![]()
moje zkusenost,
stridave mazani
elasti q
weledou
a babylove olejem z dmka
ten elasti q mi byl nejprijemnejsi protoze to byl takovej gelik kterej se prijemne roztiral a dobre vtiral
u olejiku mi vadila ta mastnota takze sem fakt musela bejt dyl odhalena abych nezadelala veci ale mozna to byl jen subjektivni pocit…
u ty weledy myslim ze to sou jen vyhozeny penize jediny co tak ze je to eko ale naky lepsi vlastnosti nevim no…
byla sem porad vpohode nic nic jedne den dve trie na kazdy strane bricha a druhej den cely bricho popukany..
dle i okoli usuzuju ze jestli k tomu ma clovek sklony tak se muze mazat cim chce a stejne je mit bude
pac kamaradka nemazala vubec mela vetsi pupek jak ja a nema skoro nic ![]()
Mne pomohl Vichy asi na 5 vylezlych kolem pupiku v poslednich tydnech tehu, kdy jsem prenasela - zbledly a zatahly se.
Pak je pry dobry tehotensky pestici olej od Weleda - mne nevyhovuje ale to mastne slozeni (leda tak na noc, kdy nevadi ze umastim trika na spani)
Ahoj,
tak já si také myslím, že je spíš o genetice a kůži, než o mazání. Mazala jsem poctivě jak krémem, tak i olejíčkem a nepomohlo nic. Takže je to přesně o tom, že každé tělo i kůže je jiné. Někdo se může na hlavu postavit a má to marné a jiný ani nehne prstem a je v pohodě.
ahoj, ja kombinujem
Oleje su vseobecne dost mastne, to ti moze trochu vadit, na druhej strane ak mozes chvilu pobehovat doma len tak…olej sa rychlejsie natiera a dlho vydrzi.
Krem je idealny pod oblecenie, mne elasti q vyhovuje, akurat sa mi strasne rychlo mina / a to sa nemazem tak ako sa to ma 2× denne\.