Křest - jméno, oblečení

13335
21.5.11 21:16

Křest

Ahoj holky, maminy,
zařizuju křtiny syna a stále uvažuju o dvou věcech a tak prosím o radu

• nějaké druhé jméno ke jménu Sebastian
  • co obléci, moc by se mi líbila nějaká háčkovaná čepička - bílá s modrým lemování, bílé bodynko - není problém, kalhoty - třeba i pletené - háčkované - šité - bílé s modrou šňůrkou a lemem u nohaviček a bélé ponožky - taky bez problému.

Nemáte prosím typ na někoho kdo šije - háčkuje nebo nějaký návrh na fotečce či obrázku?
Děkuju moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2608
21.5.11 21:24

Mas to obleceni hezky vymyslene, nic bych nemenila, hackovane veci vypadaji na miminkach moc hezky :wink: A s tim jmenem by me taky zajimaly nazory druhych?? Ja nemam bohuzel napad zadny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
21.5.11 21:39

ahoj a kolik je malému, mě by se líbil i mini oblek :wink: ale pokud je to malé miminko do půl roku tak bych asi dala to co píšeš.jinak jméno se dává většinou po kmotrovi.a nebo pak nějaké svaté.ale není to podmínkou,klidně nemusíte dát žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.5.11 21:43

Podle mě na tom druhým jménu zas až tak nezáleží - aby se hodilo… Stejně ho v 90% případů prcek nevyužije, spíš biřmovací si pak už může vybrat sám tak, aby se jemu samotnýmu líbilo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.5.11 21:43

Neli, malému je dle metříku 4 a půl měsíce a jméno vím, ale máme kmotru, nikoli kmotra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
21.5.11 21:48

my máme taky ted křtiny a druhé jméno dávat nebudeme,máme kmotru i kmotra ale rozhodli jsme se takto,stejně by to druhé jméno asi nepoužívala,ale pokud druhé jméno chcete tak bych asi vybrala nějaké svaté a nebo třeba po otci,nebo dědovi????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
21.5.11 21:54

Tak normálně se dává jméno po kmotrovi nebo ho vybírá křestní kmotr… Můj kmotr byl muž a já mám druhé jméno jeho ženskou variantu, to samé bratr měl kmotru a má mužskou variantu… jestli to ladí s prvním jménem se nějak nehledělo :-)
Můj syn má druhé jméno po kmotrovi a shodou okolností je to i jméno jeho dědečka (mého táty) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.5.11 21:59

jméno mého táty a táty mé mámy je šílené zvlášť k tomu jeho a kmotra je Šárka - takže mužské asi není, takže nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
21.5.11 22:15

háčkuju i pletu… ale záleží kdy to máte.. mrkni v podpisu mám odkaz na FB… kde mám fotky třeba tě něco zaujme.. popř. se můžeme domluvit na tvé představě.. pokud máš zájem… písni sz… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.11 22:16

Jméno ti neporadím, ale ono se ani nemusí hodit - klouček ho nebude v normálním životě moc používat . ;)
Já jsem Andrea Marie a? Jsem prostě jen Andrea.
Oblečení se mi libí ;) háčkované na dětech vypadají kouzelně..

A jak jsem četla křest, četla jsem chřest a měla jsem v plánu vám napsat, že jsme ho měli dneska k obědu… Mmmm lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
21.5.11 22:20

Ahoj, a co jmeno po patronovi kostela? (pokud to teda neni kostel panny Marie nebo Sv. Ducha :mrgreen: )
nebo vybrat po apoštolích, třeba Marek nebo Lukáš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.5.11 22:26

kostel je sv. Martina a to jsem zavrhla, kámoška mi písla Vít. Jak se Vám líbí Sebastian Vít???????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
21.5.11 22:31

jo jo mě jo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.5.11 22:36
nikita066 píše:
kostel je sv. Martina a to jsem zavrhla, kámoška mi písla Vít. Jak se Vám líbí Sebastian Vít???????

Héééj ženská :D :D kdyby se mi Vít nelíbil a nehodil se ke křestnímu i příjmení, takt i ho to no..... nenavrhnu :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
21.5.11 22:38

Niki my jsme měli křtiny v únoru a bylo nám řečeno, že při křtu už se druhé jméno nedává, že to musí sedět v matrice. Prý se teď dává druhé jméno až u biřmování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová