Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den.. chtěla bych se zeptat na takovou trapnou otázku.. jsem mladá a poslední dobou (týden) jsem měla krev ve stolici, ale jen tak trošičku, když jsem se “utřela” a nikdy krev nebyla v záchodové míse prostě fakt trosku a to jsem občas měla myslím tak, jako každý. Ale dneska to bylo vážně hodně, jako kdybych měla menstruaci, voda v záchodové míse byla celá červená a na toaleťáku rudý hlen taky jako u menstruace ( menstruaci teď nemám) nevíte, co by to mohlo být? Máte někdo s tímto zkušenost? Predem moc děkuji
Jdi k lékaři. Nehledej diagnózy na internetu.
Můžou to být jenom hemeroidy, ale taky něco vážnějšího. Překonej stud, navštiv lékaře.
Tady ti to nikdo neřekne. Může to být banalita, stejně jako vážná věc. POkud tam byl hlen, může to být potravinová alergie, ale nikdo jiný, než lékař ti to neřekne
Nesvědí a nebo nebolí tě konečník? U mě tohle byl hemoroid. Netrpíš na zácpu? Ta, společně s dalšími věcmi, může být jedním z důvodů
@Anonymní píše:
Dobrý den.. chtěla bych se zeptat na takovou trapnou otázku.. jsem mladá a poslední dobou (týden) jsem měla krev ve stolici, ale jen tak trošičku, když jsem se “utřela” a nikdy krev nebyla v záchodové míse prostě fakt trosku a to jsem občas měla myslím tak, jako každý. Ale dneska to bylo vážně hodně, jako kdybych měla menstruaci, voda v záchodové míse byla celá červená a na toaleťáku rudý hlen taky jako u menstruace ( menstruaci teď nemám) nevíte, co by to mohlo být? Máte někdo s tímto zkušenost? Predem moc děkuji
Ano. U mě to byla v 15 ulcerózní kolitida. Ziji s tím spokojený a normální život už 22 let. Doporučuji rozhodně lékaře.
Už 17 let mám zánět tlustého střeva. Projevuje se to hlenem, krví ve stolici, bolesti břicha, krecemi a průjmy. Rozhodně bych to nepodcenovala a zašla si na gastro. Kdyby jste měla otázky, zodpovím vše.
Honem na gastro, těžko se to samo zlepší a může to být kolitida.
@Veri.sta
Ahoj chci se zeptat já mám jit 7.9. na kolonoskopii protože jsem měla jednou krev s hlenem ve stolici a občas mě poboliva kolem těsně pupku nebo okolí něj dál, někdy se mi zda ze mám ve stolici asi 0.5 mm krev ale možná je to z jídla… Myslíš že by to mohl být zánět? Můj doktor rika že víc jak zánět by to nebylo… Mám strach je mi 21 a občas jsme hypochondr ![]()
@Anonymní píše:
@Veri.sta
Ahoj chci se zeptat já mám jit 7.9. na kolonoskopii protože jsem měla jednou krev s hlenem ve stolici a občas mě poboliva kolem těsně pupku nebo okolí něj dál, někdy se mi zda ze mám ve stolici asi 0.5 mm krev ale možná je to z jídla… Myslíš že by to mohl být zánět? Můj doktor rika že víc jak zánět by to nebylo… Mám strach je mi 21 a občas jsme hypochondr
Můžou to být i hemeroidy, nebo taky nic. Zánět spíš ne, tam bys měla té krve a hlenů spíš víc. Anonym s ulcerózní kolitidou.
@Anonymní píše:
Můžou to být i hemeroidy, nebo taky nic. Zánět spíš ne, tam bys měla té krve a hlenů spíš víc. Anonym s ulcerózní kolitidou.
Takže se nemám čeho bát moc, děkuji za zprávu!
Může to být i fisurka, prasklina. To většinou ale cítíš jako rezavou bolest. Záleží jeatli byla krev na povrchu stolice nebo uvnitř. Pokud na povrchu tak ti mohlo něco prasknout na to jsou dobrý hemagelovy čípky. Nicméně bych to sledovala a kdyžtak k lékaři.