Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oddych- je toho na vás už hodně, je to ponorka. Vypněte, jedtě na dovolenou, nebo aspon na prodl. víkend někam ven, změna prostředí, utéct od problému. je potreba rozbit stereotyp ![]()
No tak být s někým pořád, za chvilku bych lezla na nervy snad i sama sobě
Ne vážně, jděte si taky někdy každý po svých zájmech, za svými přáteli, do jiné místnosti každý dělat to své, sám do kina třeba. Každý potřebujeme nějaký prostor sám pro sebe, tak si o tom promluvte a vyjasněte si co kdo chcete. Komunikace je základ.
Dice: jen když píšu tuto diskuzi,tak brečím. Chodím k psychologovi, ale nějak to nezvládám. Jsme spolu 10 let, ale všechno jsme trávili spolu. Ale nevím co s tím, že je mi manžel nepříjemný. Nechci se rozvádět, ale ty hrozné pocity, co mám je hrozné.
Na jednu stranu chci s manželem být, ale na druhou stranu mě to strašně vyčerpává. ![]()
Anebo si zvyknete
. My jsme spolu 24h denně asi od roku 2006 co jsem byla prvně těhotná a manžel podniká z domu, já mu s podnikáním pomáhám.
Je to ponorka jako blázen, jsou mezi námi pracovní spory které se samozřejmě přenášejí i do soukromí a já se STRAŠNĚ těším do práce, abych se mohla trochu nadechnout
.
Dovolená moc nepomůže a změna prostředí taky ne ![]()
Před měsícem jsme slavili 10 let od svatby, pojedeme sami dva bez dětí na prodloužený víkend do Špindlu, tak jsem zvědavá… ale těším se, to jo ![]()
Příspěvek upraven 28.07.11 v 14:02
jj, ponorka
Taky se nám nevyhla(teda hlavně mě) Já si našla hobby (malování na hedvábí,decoupage atd..) a ve volným čase se zabrala do tvoření Taky nám to dost pomohlo. Nebo někam vypadnout, jen musí být prachy aby si to člověk fakt užil a odreagoval se-což nám nehrozí.
Háta_x píše:
No tak být s někým pořád, za chvilku bych lezla na nervy snad i sama soběNe vážně, jděte si taky někdy každý po svých zájmech, za svými přáteli, do jiné místnosti každý dělat to své, sám do kina třeba. Každý potřebujeme nějaký prostor sám pro sebe, tak si o tom promluvte a vyjasněte si co kdo chcete. Komunikace je základ.
Hátax: děkuji taky za reakci, strašně se bojím že jsme se právě odcizili
Trvá to už dlouho.
Já jsem začala chodit 2× týdně do posilovny a našla jsem si kamarády.
Mám hrozný strach, že se to nevrátí zpět, tam kde to bylo.
Anonymní píše:Háta_x píše:Hátax: děkuji taky za reakci, strašně se bojím že jsme se právě odcizili
No tak být s někým pořád, za chvilku bych lezla na nervy snad i sama soběNe vážně, jděte si taky někdy každý po svých zájmech, za svými přáteli, do jiné místnosti každý dělat to své, sám do kina třeba. Každý potřebujeme nějaký prostor sám pro sebe, tak si o tom promluvte a vyjasněte si co kdo chcete. Komunikace je základ.
Trvá to už dlouho.
To tě zklamu, to se nevrátí nikdy. Může být dobře, může být špatně, může být lépe, může být hůře, ale asi už nikdy to nebude „tak jako předtím“.
To si dost dobře nedovedu představit. Své děti miluju, a abych řekla pravdu, být s nima pořád, bez vypnutí, bylo by to moc ouvej. Potřebuju mít i svůj čas. Sama pro sebe, kdy se nemusím ohlížet na nikoho a nic. Kdy můžu práve proto dělat něco nového, dosud nepoznaného,a třeba i s někým jiným. Nemluvím o jiném milenci, mluvím o nových kamarádech, známých, prostě … jiných lidech! Jsem doma čtvrtým rokem a ta ponorka s dětma mi fakt dává zbarat. A mává to i s manželstvím. Přestože jsou dny, kdy tatínek odjede, my ještě spíme, a přijde, a my už zase spíme ! Nebo možná právě někdy proto. Protože občas potřebuju vidět i někoho jiného než … jen své děti.
ponorka hadr.. promluvit si a začni se věnovat něčemu, co tě baví.. aby jste měli důvod se na sebe těšit…
Emilie má pravdu, nic se nevrátí. Neupínej se na to, všechno má svůj vývoj. Spíš se snaž koukat dopředu, co hezkého vás i tebe samotnou čeká. Pomohlo by, kdybys jela sama na dovču nebo prodloužený víkend jen s kamarádkou, našla nový koníček, změnila účes, udělala si nějaký kurz, učila se jazyky. Prostě čímkoli, co tě bude bavit, rozbít ten strašný stereotyp. A promluvit si s partnerem, že to tak vnímáš a co by si přál on.
Anonymní píše:Háta_x píše:Hátax: děkuji taky za reakci, strašně se bojím že jsme se právě odcizili
Trvá to už dlouho.
zakladatelko: a vy spolu i děláte? pokud ano, šlo by změnit práci? leckdy dost pomůže, když se nevidíte přes den, máte i jiné zážitky, máte si doma o čem vyprávět a třeba se i dohadovat
a sejdeš se i s jinými lidmi…
a co takhle oddělená dovolená? nemusí jít hned o dvoutýdenní pobyt u moře, ale my s partnerem už třetí rok praktikujeme prodloužený víkend - on s kamarádama na vodě, já s kamarádkou na letním hudebním festivalu.
Je to osvěžující a když se po několika dnech sejdeme doma, máme načerpané síly, vyčištěnou hlavu a ještě zažijeme parádní sexík ![]()
Další věcí je, že se nedaří mimčo, to vám nepřidá, když sex je jen povinnost a oběma vám možná v hlavě straší myšlenka, že nejste v pořádku…co takhle se na nějaký čas „vyprdnout“ na dělání dětí? uvolnit se, třeba i použít antikoncepci, abyste svým hlavičkám trochu uvolnili závity?
Ahoj zakladatelko,
ponorka jako vyšitá. Co takhle vyrazit spolu nebo každý zvlášť na dovolenou. Změnit prostředí. Najít si nový koníček. A hlavně trávit míň času společně. Mě stačí mít chlapa doma o víkendu a v neděli večer jsem z něj zoufalá a už se těším na pondělí až půjde do práce.
v práci spolu neděláme. Ale já dojdu domů a šílené napětí. No a přijdu do práce, a zase začnu přemýšlet, jestli je to normální a začne mě být strašně špatně… nevím jak to popsat no. Dneska jdu ke kámošce ![]()
No s těma koníčkama je to složité, já u ničeho moc nezůstanu, přestane mě to bavit ![]()
Včera jsem manžela nuceně vyhnala do hospůdky na pivko, ale teda vůbec nechtěl jít. Nakonec šel. Odešel, já se úplně odreagovala a z usla z toho … ale večer zase nešlo spát… ![]()
Ahoj zakladatelko. Chtěla bych se zeptat jak dopadla Tvoje situace s manželem?Cítím se totiž dost podobně posledního půl roku a mám strach ,že to půjde
všechno do kopru
Všechno mi leze na nervy, pořád manžela s někým srovnávám, jsem na něj zlá někdy až povrchní a strašně mě to mrzí, ale bohužel pak když přijdu z práce tak to nejde opět ovládnout…Nevím proč to tak je!Taky se snažíme o miminko už dlouho. Do toho rekonstruujeme část domu u mých rodičů, zdá se mi ,že jsem na všechno sama. Jsme spolu 8 let!
Zdravím, píšu an.nebo tu jsem pečená vařenátaké z malého města, kde se tu holky známe a nechci to řešit s nimy, aby to všichni věděli
a hlavně pro mě je toto velmi citlivá situace. ![]()
S manželem jsme spolu 10let, máme 1,5 dítě, on vzal před rokem vedoucí pozici a od té doby je hodně prac. vytížený. Do toho jsme svépomocí rekonstruovali byt, jezdíme pomáhat k rodičům a příbuzným, já chodím do školy, oba na jazykový kurz, takže volný čas trávíme pořád někde a mě přijde, že jen vedle sebe místo spolu. A co je za problém? Mám pocit, že toho je na mě moc
ráno vstávám naštvaná už ze zvyku, děcko je poslední dobou ukňourané(mamánek, s mužem se skoro jen míjíme nebo spolu nemluvíme vůbec protože přijde večer unavený a nemá chuť řešit denní starosti z toho jsou pak jen hádky. Odcizili jsme se
Sex mi už nic neříká..nemám na něj ani pomyšlení, jsem unavená(psychicky) a když už k něčemu dojde tak to stojí za vyliž kapsu
, nedokážu se uvolnit. Mám pocit, že jsem jak lev v kleci, každý den to samé (uvařit, poklidit, odpoledne s děckem ven nebo po návštěvách u známých, nakoupit, večer domu, vykoupat, uspat a vytuhnout u tv, o víkendech jak jsem se zmínila výš se pořád něco dělá)nevím kudy kam a jak danou situaci řešit. Muže miluju, ale mám pocit, že už tohle nevydržím a mám myšlenky na útěk..drží mě jen děcko
Řešili jste některá podobnou situaci a ja? ám poit, že buď,,něco" udělám nebo, že se zblázním!!
![]()
Holky jak řešíte krizi v manželství? Jsme s manželem pořád spolu, trávíme spolu veškerý čas, možná je to chyba. Plánujeme miminko, ale nedaří se. Přerůstají mi problémy přes hlavu. Hlavou mi běží hromadu otázek, vůbec nevím co dělat. Je mi nepříjemný i sex, nebo doteky. Zažila jste to některá? Jde to nějak vrátit zpátky? Poraďte.