Krize v manželství, středního veku

12.9.21 10:01

Krize v manželství, středního veku

Ahoj.
Je mi 39 let, dvě děti (7, 4 roky), manželé 13 let, celkově od nějakých 23 (?).
Vlastně ani nevím, jak naši situaci s mužem popsat. Asi před dvěma lety jsme měli větší krizi, chvilku jsem mluvili i o tom, že bychom šli od sebe, ale nakonec jsme usoudili, že chceme být spolu, vychovávat společně děti, které oba bezmezně milujeme, vlastně mezi námi není nijaká patologie, abychom to museli řešit radikálně. Od té doby se v tom sice trochu plácáme, ale řekla bych, že z objektivního hlediska je to spíš to lepší partnerství, když to srovnám s problémy, které řeší okolí. Jenže já se od té doby jakoby nemůžu vyrovnat se změnami, které od té doby nastaly, nebo víc vypluly napovrch. Štve mě, jak manžel ochladl ve vztahu k mé rodině. S čistým svědomím můžu říct, že oni si manželův přístup nezaslouží. O to víc v rozporu se mi jeví, jak manžel „podléhá“ lidem, kteří si naopak jeho dobrého zacházení neváží, jako by se chtěl každému zavděčit. Tisíckrát jsme mluvili o tom, jak se mě to dotýká, ale on je schopný uvěřit spíš „cizím“, i když ví, jak se dřív špatně chovali (nebo si to snad ani neuvědomuje), takže to pořád visí mezi námi. Cítím se bezradně a osaměle, jako bych v něm vůbec neměla oporu.
Další, co mě trápí je, že mi od porodu mladší dcery nejde dosáhnout orgasmu. Sex je fajn, on se snaží, abych si to užila i já, cítím se uvolněná, a když to má přijít, v tu úplně poslední chvíli jako když zmáčknete tlačítko „off“, je to příjemné, ale takové to fyzické vyvrcholení, co jsem zažívala dřív, už vůbec neznám.
Díky tomu všemu si začínám uvědomovat věci, které dříve nebyly podstatné – vadí mi až příliš pragmatický způsob manželova uvažování, žádná příjemná překvapení, žádné signály, že o mě ještě stojí, docela omezený smysl pro humor… možná je to jen bilancování, krize středního věku, nevím. Už jsme se s manželem dohodli, že zkusíme manželskou poradnu, snažíme se na vztahu pracovat (v létě jsem objednala jen pro nás dva „zájezd“ do Říma), snažím se v tom moc nezabředávat a zaměstnat se dětmi, prací a koníčky, ale když všichni usnou, s plnou tíží to na mě dolehne. Vcelku úspěšně odolávám svodům jiných mužů, protože na nějaké podvádění nemám povahu a vím, že by to byla rychlá jízda přímo do pekla. Jsem ráda, že se mi to prozatím podařilo ustát, ale když si představím, že takhle žiju dalších třeba 30 let, je mi moc smutno. Kamarádím se s jedním ženatým chlapem, o deset let starším, je hrozně fajn, pěkný a na úrovni a vím, že kdybych chtěla já, on by ani na vteřinku neváhal, ale tohle prostě není řešení. Ale cítím se asi takhle: :zed: :zed: :zed:
Je tu někdo, komu se podařilo z toho dostat? Mám pocit, jako že už mě nic pozitivního v životě nečeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18277
12.9.21 10:33

Zvláštní je, že tady u každé manželské/partnerské krize se vynoří nějaký „kamarád“ či „kamarádka“ ochotný kdykoliv nastoupit a pomoct tu krizi řešit :mrgreen:.
A vždycky ten kamarád či kamarádka hrozně touží si to s tím dotyčným či dotyčnou rozdat, stačí jen kývnout.
Většinou tady ti hodní kamarádi dostávají svým soucítěním, nabídnutým ramenem a nastaveným uchem, nezakrývanou touhou a obdivem, ty vztahy ještě do daleko horší krize, než v jaké byly před tím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
12.9.21 10:36

@bigl jj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 10:44

Mám téměř úplně stejně totožnou domácí krizi a ani nemám žádného kamaráda ;) @Vydra_mořská takže s tebou soucítím a vůbec netuším, jak strávit dalších 30 let života a nezbláznit se s toho.

• Citovat
  • Upravit
12.9.21 10:48
@Anonymní píše:
Mám téměř úplně stejně totožnou domácí krizi a ani nemám žádného kamaráda ;) @Vydra_mořská takže s tebou soucítím a vůbec netuším, jak strávit dalších 30 let života a nezbláznit se s toho.

Když o toho kamaráda nejde. Jen ten pocit, že je sice fajn být držák a nedopravat si někde bokem, ale zároveň si říkáš, že za jakou cenu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 10:58

Mám to doma stejně. Jsme spolu 20 let, pojí nás děti, dům a minulost. A máme se rádi, ale vadí mi na manželovi dost věcí, jemu na mě určitě taky, přitažlivost nula. Nemáme si moc co říct, řešíme jen provozní věci. Nevím jestli v něčem takovém chci žít už pořád, ale nechci ničit dětem rodinu, nechci se stěhovat do malého bytu atd. Ale taky si někdy říkám, to už mě nečeká žádná pořádná láska??? Radu nemám, promiň. Prosím nechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
13955
12.9.21 11:08
@Vydra_mořská píše:
Když o toho kamaráda nejde. Jen ten pocit, že je sice fajn být držák a nedopravat si někde bokem, ale zároveň si říkáš, že za jakou cenu? :zed:

Jiste ze jde, je to komponent tveho zivota. Kdyby te on nechtel, nebo te nikdo nechtel, tak mozna …. Mozna vidis situaci jinak.
Je to jako hrat pokr s prachama nebo bez prachu. Ty prachy jsou dulezity herni komponent, ktery ovlivnuje tvuj zpusob hry. 100× nekdo muze rikat, ze bez prachu si tu hru uzije a hraje stejne. Neni to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.9.21 11:15
@Vydra_mořská píše:
Když o toho kamaráda nejde. Jen ten pocit, že je sice fajn být držák a nedopravat si někde bokem, ale zároveň si říkáš, že za jakou cenu? :zed:

A kdyby sis dopřála někde bokem, třeba by ti to vlilo novou krev do žil. Bych se tomu tolik nebránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.21 11:15

@Šarlota4 Moc tomu nerozumím. Jako že proto mě to hloda? Jenže krize přišla už dávno předtím… tim kamarádem jsem jen chtěla říct, že si víc uvedomuju, že ač možnosti mám (nejen tuto), nejdu do nich, o to absurdnejsi moje pocinani je. Protože nemít morální zábrany, můžu si nedostatky vynahradit jinde a vlastně bych na tom byla líp než teď. Jenže to nechci. Podelalo by se všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.21 11:18

@Karamba2020 To ani moje kámošky ne, s panem Bozskym. Touto cestou jít nechci. Nemam povahu na podvody. Svědomí je svina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.9.21 11:19

@Vydra_mořská no presne. Mas proste diky kamosovi v hlave momentalne vic moznosti, ktery bys bez nej nevidela. Jinak bych volila tu poradnu a kdyz by to nevyslo, tak treba nsvrhnout volny vztah a zachovat domacnost. Je otazka jestli byste to oba snesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 11:25
@Vydra_mořská píše:
@Šarlota4 Moc tomu nerozumím. Jako že proto mě to hloda? Jenže krize přišla už dávno předtím… tim kamarádem jsem jen chtěla říct, že si víc uvedomuju, že ač možnosti mám (nejen tuto), nejdu do nich, o to absurdnejsi moje pocinani je. Protože nemít morální zábrany, můžu si nedostatky vynahradit jinde a vlastně bych na tom byla líp než teď. Jenže to nechci. Podelalo by se všechno.

Nevím, jestli by si na tom byla lépe než teď. Spíše by si musela řešit další problémy a dostala by si se do většího průšvihu. Pokud chceš dětem zachovat rodinu, počkej si na tu manželskou poradnu a zkuste ještě na Vašem vztahu zapracovat. Pokud má manžel zájem to řešit, tak to spolu řešte. Užít si s ženatým chlapem pár chvilek, ti fakt nestojí za to. Co by ti to přineslo? Nebo si myslíš, že ten ženatý chlap se kvůli tobě rozvede?

• Citovat
  • Upravit
63
12.9.21 11:29

Nojono, manžel nepije, nechodí za jinou, není neurvalý, o děti a rodinu se stará, ale furt to není ono. Nemiluje svoji tchyni, po 13 letech nemá pro mě příjemná překvapení a není dostatečný snílek a je moc realista. Možná bych mu mohla i zahnout s nejakým kamarádem, který mi nadbíhá.

Prosím tě, posloucháš se vůbec,…chtělo by to dospět.

Problém v posteli bych se třeba pokusila řešit u sexuologa, a podívej se kolem sebe, jaké problémy mají ostatní manželstvý a začni o tom, jak se máš dobře, pořádně přemýšlet.

No možná mě za tento názor ostatní tady ukamenují, ale kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.21 11:34

Odpovím najednou:
Ne, právě že mi za další a větší problémy žádný jiný chlap nestoji.
Ne, nerozvedl by se. A proč by měl?
Ano, uvedomuju si, že naše problémy jsou soft oproti jiným, taky to píšu. Jen momentálně moc nevím, jak z neg. pocitu ven. Ale snazim/e se…
Kamarád ví, že z toho nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109902
12.9.21 11:43
@bigl píše:
Zvláštní je, že tady u každé manželské/partnerské krize se vynoří nějaký „kamarád“ či „kamarádka“ ochotný kdykoliv nastoupit a pomoct tu krizi řešit :mrgreen:.
A vždycky ten kamarád či kamarádka hrozně touží si to s tím dotyčným či dotyčnou rozdat, stačí jen kývnout.
Většinou tady ti hodní kamarádi dostávají svým soucítěním, nabídnutým ramenem a nastaveným uchem, nezakrývanou touhou a obdivem, ty vztahy ještě do daleko horší krize, než v jaké byly před tím. ;)

tak to je logické, clonek si uvědomí, jak moc mu něco chybí az když se mu to priblizi, zaživa to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí