Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky jak dlouho muzou trvat bolesti zad a bricha nez se rozjede porod? Jsem 34+4 a zada a bricho me dost boli. Tak nevim, jestli mam proste cekat a tise trpet, nebo jet. Voda neodtekla. Diky
Mě křížové bolestli, že jsem nemohla spát přepadly už v 5. měsíci těhu.. Ta bolest bříška co vypadala jak křeče při MS přišla7 tydnů před porodem poprvé.. Jinak ty pravé kontrakce vážně poznáš.. Do porodu vždy pomohla vana.. Když to přišlo doopravdy, tak nezabralo nic a trpěla jsem 12 hodin v křížových křečích, ze kterých jsem omdlívala..
Takze proste cekat a neplasit. Ok, diky, uz jsem se zacinala bat, preci jen je dost brzy. Já prave kontrakce, snad, nezaziju, mam planovany CS, ale az tak za 3 tydny. No, snad nebude akutni, jako u prvniho. Diky
@Kattynka000 To mi povidej, ja mela 30 hodin jen krizove a hezky rovnouod zacatku po trech minutach. Vlastne ani nevim, co je „normalni“ kontrakce..
@bobr123 presne, cekat a neplasit, ja myslela asi třikrát, ze uz a s tim opravdovym uz se to neda srovnat ![]()
Tak ja te mozna splasim, ale ja mela jen krizove bolesti az do doby, kdy jsem byla otevrena na 8
do te doby me jen rvaly zada.
@modrasek13 to mi povidej, snad druhy porod tak sileny nebude, mela jsem co tři minuty, neplasili jsme a jeli az po skoro 4 hodinach a stejne jsem byla jen na prst a jeste cekala, pravda ze pak to slo strasne rychle, v 7 pichla voda a v 8:40 po trech zatlaceni byl andilek venku..
@Kattynka000 to ja to pak sice tak rychle a bezproblémové nemela, ale nastesti, to dobre dopadlo. Mela jsem stesti na personál. Tak at je ten druhý jeste lepsi ![]()
@Ali-Ali píše:
Tak ja te mozna splasim, ale ja mela jen krizove bolesti az do doby, kdy jsem byla otevrena na 8do te doby me jen rvaly zada.
Přidám se… já budila partnera jak mě ty křížové bolesti vzbudily a jeli jsme do porodnice (a dost rychle) a dítko je narozené 2O minut po příjezdu.
No co zenska, tojina zkusenost, koukam. Takja jeste chvilku pockam a uvidim. Kdyztak si udelame zbytecny vylet di nemicnice.