Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, já také neřeším jednu sklenku vína či piva. Naopak si myslím, že to jsou vitamíny na víc… Pivo na kojení přece… Když jsem si dala trochu víc vína, což bylo jen večer, tak jsem si to zařídila tak, že jsem mlíko odstříkala 3 hodky před tím než se mi budil na kojení, což bylo tak kolem 12. Takže říkám. Přes den sklenku neřeším, pokud to není Portské ![]()
Přidám můj postřeh: v porodnici mi zjistili nízkou hladinu železa v krvi (dost častý) a takovej ostřílenej starší primář mi při propouštění s naprostým klidem řekl, abych si každej den dala sklenku dobrýho červenýho vína
… a to s několikadenním miminkem a kojením co hoďku max. dvě … miminko z toho v rauši určitě nebude a navíc alkohol je přirozená součást procesů v našem těle, miminkám to sladký přední mlíko ve střevech kvasí (a z toho pak chudáčekové tak mocně prdí), přičemž se taky tvoří alkehol … v miniaturní koncentraci, samo.
Takže sumasumárum bych se dvojdecky vínka určitě nezříkala, když to není těsně před kójem apod. Jinak jsem si velice oblíbila nealko-piva k jídlu.
Taky si obcas dam sklenicku vina nebo piva a kolikrat jsem kojila i po min jak dvou hodinach od poziti.Myslim,ze takove male mnozstvi neublizi.
co jsem tak sbírala názory, tak všichni se shodli nad tím, že vesměs o nic nejde. Takže si sem tam dám černý pivko
, kojim po 4h, takže občas ještě po dvou hodinách odstříkám a tím pádem se k malé už nemůže dostat vůbec nic. Podle mě je to i tak trošku zbytečné, ale přítel to děsně dramatizuje ![]()
já jsem v nějakém odborném článku vyčetla, že alkohol z mléka nevyprchá nikdy, musí se odstříkat, takže pokud si dáš jedno pivo nebo 2dc vína, žádnej problém, ale víc by se nemělo
Milé maminky. Nikdy jsem si nemyslela, že budu muset psát pod anonymem, ale dneska se stalo něco, za co se tak stydím, že to pod nickem napsat nemůžu (novou diskuzi založit nemůžu, tolik příspěvků nemám). Mám 11m syna, který teď doléčuje vleklou virozu a má atb. Jinak je mu dobře, vůbec nemocně nevypadal a kromě asi 3 dnů, kdy měl teploty (to je tak před měsícem) na něm nemoc není poznat, jen měl kašel, který ho nechtěl opustit. A teď k jádru věci. Včera jsem si po angličtině vyšla s kamarádkama na víno a vůbec mi nedošlo, že budu v noci kojit (kojím jednou přes den a v noci „na požádání“) a syn má atb. Vypila jsem asi 3dcl, což při mé už skoro 2 leté abstinenci bylo dost. V noci jsem pak dvakrát kojila (první cca 3hod po dopití vína) a při druhém kojení mi to došlo, úplně ve mě hrklo, běžela jsem pro flašku a syna, který je takový ten závislák a pořád se mi plazí do výstřihu, jsem upila ke spánku čajem (on se jinak přisaje a neusne, dokud sám neodpadne). A teď už nemůžu vůbec usnout, protože mi došlo, že jsem ho na jeho atb nakojila vínem. Nevím, nakolik mu můžu poškodit játra a asi pak doktorku požádám o jaterní testy. Nechápu, že mi to nedošlo, když jinak řeším všechno, co mu dávám, vařím z farmářských trhů nebo ze zahrádky a sama jím dost zdravě. Ani nevím, k čemu ta diskuze, protože je jasné, že jsem udělala strašnou blbost. No až některá budete mít dítě na atb, tak si na to vzpomenete a zarazíte se včas. A kdyby přeci jen s tím měl někdo zkušenost a už to řešil, tak bych byla ráda za komentář.
Probuh hlavne klid
Rekla bych, ze prijal asi takove mnozstvi alkoholu, jako by k tem atb bral jeste kapky na kasel. To, ze tys z toho mnozstvi byla picla je mozne, ale alkoholu jsi prijala porad stejne a 3 dcl neni zadna hruza.
Hlavně klííd, to bych vůbec neřešila, prcek to přežije. Víno teda nepiju, ale pivko si občas dám a kojím po 2 hodinách. Výčitky nemám ani trochu, pochybuji, že by těch pár kapek co k němu možná doteklo zmohlo zničit játra, tak se netrap ![]()
@Angua @Blešík No mně jde hlavně o ty atb, jinak bych to neřešila. Mám z léků respekt a sama na ně nikdy nepiju. Ani mi nedošlo, že v kapkách na kašel je alkohol, to je teda taky hnus, i když teď už dávám jen přírodní na vykašlávání, ale na suchý kašel jsem mu předtím nějaký s ethanolem dávala, chjo
. Ale jinak díky, trochu jste mě uklidnily. ![]()
Vážně si myslím že i na ATB to bude v pohodě, nevěřím, že by k němu něco doteklo ![]()
Nasi maji znamou doktorku a ta tvrdi, ze se na atb pit muze (a taky to dela)
Ze je tam zakaz kvuli tomu, aby pod vlivem tu davku clovek nevyzvracel, jinak ze nevidi duvod, proc zrovna na atb jako jedine by se pit nemelo a na jine leky jo. Ja nevim, jak to je, ale tohoto bych se fakt nebala. Sak si zavolej k detske doktorce, ta te kdyztak uklidni asi vic, nez my tady. Ale pocitam, ze te bude mit za hysterku (nemyslim zle
)
Co se tyce kapek, tak alkohol je taky prirodni, ne?
Treba takovy Sinupret, ktery doporucuji ted vsude vsem obsahuje 60 % etanolu - to je docela silne piti
A pri atb ho normalne doporucuji.
Myslím, že se nic strašného nestalo. Vždyť Ti s prsou neteklo víno ![]()
Ano, nějaký alkohol tam asi byl, ale neděs se.
Do toho mlíka jse tak nepatrnej zlomeček toho alkoholu… aby to mělo nějakej vliv, musela bys vypít tak 2 láhve vodky
No pokud přímo na těch lécích není napsáno, že se nesmí užívat alkohol, tak se na to trochu napít může, což už bývají takto označená málokterá atb a pochybuji, že by je dostalo zrovna dítě, takže klid
@Angua No to je blbost jak vrata
Alkohol snižuje účinnost antibiotik a taky ta kombinace docela dává zabrat játrům a snad i ledvinám.
Ale v tomto případě bych teda ty tři deci neřešila ![]()