Kdy kojit po sklence vína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5455
18.4.13 12:57
@Anonymní píše:
Milé maminky. Nikdy jsem si nemyslela, že budu muset psát pod anonymem, ale dneska se stalo něco, za co se tak stydím, že to pod nickem napsat nemůžu (novou diskuzi založit nemůžu, tolik příspěvků nemám). Mám 11m syna, který teď doléčuje vleklou virozu a má atb. Jinak je mu dobře, vůbec nemocně nevypadal a kromě asi 3 dnů, kdy měl teploty (to je tak před měsícem) na něm nemoc není poznat, jen měl kašel, který ho nechtěl opustit. A teď k jádru věci. Včera jsem si po angličtině vyšla s kamarádkama na víno a vůbec mi nedošlo, že budu v noci kojit (kojím jednou přes den a v noci „na požádání“) a syn má atb. Vypila jsem asi 3dcl, což při mé už skoro 2 leté abstinenci bylo dost. V noci jsem pak dvakrát kojila (první cca 3hod po dopití vína) a při druhém kojení mi to došlo, úplně ve mě hrklo, běžela jsem pro flašku a syna, který je takový ten závislák a pořád se mi plazí do výstřihu, jsem upila ke spánku čajem (on se jinak přisaje a neusne, dokud sám neodpadne). A teď už nemůžu vůbec usnout, protože mi došlo, že jsem ho na jeho atb nakojila vínem. Nevím, nakolik mu můžu poškodit játra a asi pak doktorku požádám o jaterní testy. Nechápu, že mi to nedošlo, když jinak řeším všechno, co mu dávám, vařím z farmářských trhů nebo ze zahrádky a sama jím dost zdravě. Ani nevím, k čemu ta diskuze, protože je jasné, že jsem udělala strašnou blbost. No až některá budete mít dítě na atb, tak si na to vzpomenete a zarazíte se včas. A kdyby přeci jen s tím měl někdo zkušenost a už to řešil, tak bych byla ráda za komentář.

No, nás učili, že alkohol + analgetika/antipyretika je problém pro játra a alkohol + ATB způsobí snížený účinek až neúčinek těch ATB. A trochu vína a kojení s odstupem 3 hodin bych neviděla jako problém, kór když užíval kapky proti kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
18.4.13 13:16

Tý jo jak to tady čtu tak si dám taky dneska sklenku, už si to říkám jak dlouho že bych si dala sklenku vínka, myslela jsem že nemůžu ale když si jí dám hned po kojení-kojím po třech až čtyřech hodinkách že to vadit nebude :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.13 14:07

Tak víceméně jste mě uklidnily, díky moc. Určitě to nebudu opakovat, protože atb+alkohol fakt ničí játra, to je přeci známá věc. I na těch atb je napsáno, že kdyby dítě zežloutlo, je nutná konzultace s lékařem. A zežloutnutí je od jater, ne? No byla jsem z toho v noci vystresovaná, jenže ve chvíli, kdy už bylo pozdě. Snad to teda vliv nemělo, před doktorkou se asi hanbou propadnu, ale zkusím se zeptat. Jinak ty kapičky bral v době, kdy ještě atb ne. Takže to nekombinoval.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová