Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Bohužel no, buď ráda, že je to „jen“ bratr. Často se takhle chovají k vnoučatům i prarodiče a tam to člověka mrzí ještě o dost víc
Třeba až ti děti povyrostou a brácha trochu dospěje, tak si s nimi ještě rád zakope fotbal nebo tak. Je to prostě ještě nevycválaný tele, ber to tak ![]()
Ale to se asi nezměnilo ted, ne? Vztah jste asi nemeli ani pred detma.
A jakou mas tu vysnenou představu, ze se ma o deti zajimat? Ptat se na zdravi, co jedi, co umi, stavet s nimi kostky nebo lego? Tebe se ptát co laktace a tak?
A co tvoje svagrova, taky bez zajmu? ![]()
Je to hodne sobecke a nepochopitelne chovani od tveho bratra a uplne te chapu, jak te to mrzi. Omluvou mu neni jeho vek, jak pisi nektere, to i 15lety normalni kluk by byl vice empaticky.
Jo, rod. vztahy jsou mnohdy hodne nevyzpytatelne a je tezke je zmenit ![]()
@Tarena právě, dokud jsem žila s našima a bratrem, vztah jsme měli normální. V poho jak mezi sourozenci. Možná se špatně vyjadřují, ale jde mi o to, že je úplně přehlíží. Kdyby řekl jen ahoj, tak to beru super. A ano mrzí mě, že na krtiny nejde, ale beru to. Jen mě to mrzí. Nevyžaduje, aby mi je hlídal, utiral zadek nebo si s nima hrál, i když třeba vzít si je na klín nebo pohladit by je třeba mohl. Prostě je ignoruje.
Tam bych viděla důvod. Jako malého ho pokřtili, protože o tom sám nemohl rozhodovat. Ale třeba mu nějaká víra vůbec nic neříká a křtiny pro něj nejsou nic důležitého. Plus také ten věk - kluk 27 let prostě ještě nedozrál do věku, kdy by ho děti nějak zajímaly
Nevidím v tom problém. Jsou to tvoje děti, ne jeho. Není jeho povinnost dělat jim strejdu.
Příspěvek upraven 22.08.24 v 12:36
@Ahep rodina manžela zájem má, bydlí sice dál, ale na kluky se zeptaji, když se vidíme, normálně je berou. A vážně nestojím o to, aby mi děti každý chválil a skákal kolem nich. Ale prostě alespoň je bral na vědomí, že tam jsou, což bratr nedělá. Má své zájmy, život, to mu neberu. Ve výsledku ani o ty krtiny nejde, jestli mi rozumíte. Na druhou stranu, co by mu to udělalo, že ano.
A? Já cizí děti taky nemusím a ani ty z rodiny. A to jsme ženská a mám tři svoje. Že bych si sama od sebe šla s nějaký z nich hrát, tak to ani náhodou.
@vedma007 ale kdyby mí to řekl. Ségra sorry kašlu ti na to, nic mi to neříká. Tak to beru.
Nemyslim rodinu manzela, ale manzelku/partnerku tveho bratra…teda je-li nejaka.
My tedy nejsme rodina, ktera se musi videt kazdy vikend, nekdy se nevidime cely mesic, ale kdyz se sejdem, tak si kazdy pokeca s kazdym, zadny ignor.
Píšeš, že od dětství byl bratr ten protěžovaný. S tím ruku v ruce často jde i to, že od takových dětí nejsou vyžadovány žádné ohledy k ostatním, nejsou vedeny tak, že kolem nich jsou i jiní lidé, že existují nějaké zvyklosti, normy… takové děti se omluví tím, že jsou své, jsou prostě takové… rodiče prostě neumí takové dítě usměrnit a tak to nechají být. Výsledkem je naprostý sobec, který uznává jen svoje potřeby a pocity. Nejde o křtiny, on by asi nepřišel ani na narozeniny, svátky dětí, prostě je,,svůj", Není to puberťák, je to dospělý muž a ví co dělá. A je mu to jedno. Nenaděláš s tím nic.
Zajímalo by mě, jak by se rodiče a bratr tvářili, kdybys taky začala být,,svá".
A jak by měl jako strejda fungovat? Mladý bezdětný kluk? Prostě ho tvé děti nezajímají.
@unuděná nedosahnu ničeho, to vím. Nemůžu ho nutit, a to že mě to může vsechno mrzet, to je asi jen můj problém. A přitom jsem mu nic neudělala, nejsme nikterak pohádání. Když přijdu k našim na navstevu(bratr žije s nimi) je zavřený v pokoji, sotva vyleze na půl pusy mě pozdraví a jde zpět k sobě. Jo můžu brát, že má takovou povahu, že jiný nebude. Ale narovinu mrzí mě to. Že mu za to nestojím. No nic, jen jsem si povzdechla. Díky za Vaše reakce;)