Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Temaho PRotože křest je jen jeden, nebudu se křtít u židů, když jsem pokřtěná u katolíků.Výsměch tvrdí ti co věří, chodí do kostele a myslí si, že jsou více věřící a něco více než ti co nechodí a věří…
Bůh nic nenakazuje, jen lidé, a dle této diskuze je to i vidět. Naštěstí farář u nás je skvělý i jako člověk, nic nenakazuje, naopak je šťastný, že věříme, v Boha a jakým způsobem, a že nechodíme do kostela je naše věc a nedělá to z nás horší věřící než z vás ostatních.
@suricata protože k tomu patří kostel. Křest bez faráře není oficiální. Jako se lidi neberou na louce bez faráře či oddávajícího z úřadu
Já jsem neřekla, že ten co chodí do kostela je něco víc než ten kdo nechodí. Přijde mi ale prostě divný vzít si z víry jen to co se mi hodí, z Bible jen to co mi nepřijde jako blbost, svátost jen některou, to je podle mého výsměch i Bohu samotnému. Jako kdyby se ti v desateru líbila jen některá přikázání, takže nezabíjet, ale krást je v pohodě.
Já ani netvrdim, že moje cesta je správná, to se dovíme až po smrti, ale jsem moc „malý pán“ na to abych si v tak složité věci určovala pravidla sama. Někdo by možná řekl, že jsem proto slaboch, ale já prostě potřebuju církev a lidi v ní, abych se mohla více Bohu přibližovat.
@Temaho Jediná slušná v této diskuzi.
Já si nevybírám co se mi hodí. Bibli také nenapsal Bůh, ale lidé. Stačí mi tady urážky, že jsem pokrytec atd…a to ve skutečnosti se jako člověk mohu chovat lépe, než vy tady. Tady na emiminu je každý s každým rychle hotový.
Bůh je jen jeden a nic nenakazuje. Nakazují jen lidé a církve.
Jsem ráda, že náš farář je člověk na pravém místě. Víru máte v srdci, a podle toho jak se chováte, ne podle návštěv kostela, zpovědí a přesvědčování druhých.
@Temaho JInak každý to má jinak. Já nesoudím vás, ale vy mě ano, a to by asi správný věřící člověk neměl. Nesuďte. žijte nejlépe jak dovedete, ale nesuďte.
Už se k tomu nechci vyjadřovat. Spíš by mě pak tady reakce mrzely…nehledě na to. Všichni se to dovíme až po smrti a většina budeme možná dost překvapený, jestli duše po smrti může ještě něco překvapit
To byl pokus o vtip.
Anonymní, ty sama jsi tady největší pokrytec, už jen tím, že si neumíš přiznat to, že ostatní soudíš
Protože to, co tady píšeš soudy jsou, když tak si to znovu po sobě přečti. A máš svoji pravdu a konec, už jednou jsem ti napsala, že ke křtu kněz a kostel nutně nepatří, ale ty si stále tvrdíš svoje, protože ty tomu jediná rozumíš, my ostatní o tom nevíme nic.
Temaho, Suricata, souhlasím s vámi, jen to tak dobře neumím napsat.
@Knoflice ty jsi to po sobe precti. Ja nikomu nenapsala slovo, ze je pokrytec, ty ano. Krestni list ti da jen farar dane cirkve. Svatba take bez uredniho zastupce ci farare je neplatna, takze nevim, kdo si plete pojmy. Jak mi dnes rekl farar tady u nas, dala jsem mu cist tuto diskuzi a chtela znat nestranny nazor. Pry kdyby se lide s tou virou a pravidly jako mate vy tak nevyhranovali bylo by vericich vice a i do kostela by chodilo vice lidi. A at si radeji takoveto diskuze nectu. Popravde uz nebudu.
Nikdy jsem nerikala, ze mam patent na rozum, jen napsala zakladatelce, ze ma pravo si pokrtit syna, ne ze nema, kdyz neveri…kvuli vire se v minulosti zabijelo a i dnes zabiji. Vy jste po me taky hned vystartovali, ze jsem pokrytec, protoze nejsem katolik myslici jako vy.Take jeden, ze nemam pravo na uzdraveni z rakoviny, protoze nechodim ke zpovedi a pravidelne do kostela. Ten clovek nemel byt nikdy fararem, farari jsou take lide se vsemi lidskymi vlastnostmi, dobrymi i spatnymi. Nastesti vira je o Bohu, at si ho jakakoliv cirkev nazyva jak chce. Nastesti ten lidi nesoudi. Ale uz to nechci rozebirat. Urazek jste mi napsaly dost. Nejsem horsi nez vy a ani nikdo jiny, at veri ci neveri.
Anonymní, chtěla bych se ti omluvit za ten příkrý tón.
Já docela ráda slovíčkářím a soudí každý z nás, a ti, co tvrdí, že ne, tak ti nejvíc. Soudit můžu, ale neodsuzuji, protože neznám celou pravdu.
Nezlob se, ale nevěřím ti, že jsi tuto diskuzi diskutovala s knězem, protože se znova opakuji, že křest platí i bez kněze a chrámu. A to by mi ten tvůj zmiňovaný kněz musel dát zapravdu, protože ji prostě mám.
Navíc tady pleteš víc věcí najednou, když srovnáváš sňatek a křest, byť jsou to oboje svátosti. Oddací list je platný i pro světské úřady, křestní list potřebuješ jen zase pro záležitosti církevní.
@Anonymní píše:
@Knoflice ty jsi to po sobe precti. Ja nikomu nenapsala slovo, ze je pokrytec, ty ano. Krestni list ti da jen farar dane cirkve. Svatba take bez uredniho zastupce ci farare je neplatna, takze nevim, kdo si plete pojmy. Jak mi dnes rekl farar tady u nas, dala jsem mu cist tuto diskuzi a chtela znat nestranny nazor. Pry kdyby se lide s tou virou a pravidly jako mate vy tak nevyhranovali bylo by vericich vice a i do kostela by chodilo vice lidi. A at si radeji takoveto diskuze nectu. Popravde uz nebudu.Nikdy jsem nerikala, ze mam patent na rozum, jen napsala zakladatelce, ze ma pravo si pokrtit syna, ne ze nema, kdyz neveri…kvuli vire se v minulosti zabijelo a i dnes zabiji. Vy jste po me taky hned vystartovali, ze jsem pokrytec, protoze nejsem katolik myslici jako vy.Take jeden, ze nemam pravo na uzdraveni z rakoviny, protoze nechodim ke zpovedi a pravidelne do kostela. Ten clovek nemel byt nikdy fararem, farari jsou take lide se vsemi lidskymi vlastnostmi, dobrymi i spatnymi. Nastesti vira je o Bohu, at si ho jakakoliv cirkev nazyva jak chce. Nastesti ten lidi nesoudi. Ale uz to nechci rozebirat. Urazek jste mi napsaly dost. Nejsem horsi nez vy a ani nikdo jiny, at veri ci neveri.
Anonymní ty to máš celé nějak popletené. Bůh přeci soudí a lidé by se měli připravit na poslední soud. Proto by se neměli lidé soudit, to náleží Pánu.