Krůtí prsa recept

1450
12.2.13 22:10

Krůtí prsa recept

Ahoj holky,
neznáte některá nějaký výborný receptik z krůtích prsou?? Díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
12.2.13 22:18

Já je dělám s mrkví a smetanovou omáčkou, ktomu bramborovou kaši. Přítel se může užrat. :) nic speciálního nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.2.13 22:25

Já dělávám obrácené řízky na smetaně, dají se udělat téměř z každého masa.
Maso nakrajím na plátky, osolím, opepřím, obalím ve strouhance, potom namočím do vajíčka a hned smažím do zlatova. Usmažené řízky dávám na plech, až mám usmažené všechny, tak na plech naliju trochu vody a přidám 2 smetany, jednu 12%, jednu 33%, snažím se to nalévat mimo maso. Peču cca při 180°C, prvních 15 minut přikryté, potom asi 10-15 minut odkryté…s bramborovou kaší a nějakým dobrým salátkem ideál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429

@darkblack Dělám hodně špízy, směs se zeleninou, plátky… Většinou dávám sůl, pepř, čerstvé bylinky (tymián a bazalku), někdy česnek. Možná by šla udělat nějaká roláda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162

Dělala jsem krůtí roládu z velkých kr. prsou :-) Byla super a návštěva si nesla kus domů :lol:
Jako náplň jsem udělala : na másle osmažila na jemno nasekanou játru, vajíčka, hrášek (místo játry jde dát uzené, šunka) Osolila jsem to a nechala vychladnout.

Z prsou jsem udělala plát masa, dala na něj anglickou a na ni náplň, svine se to, omotá špagátkem a šup s tím do trouby :-) podlévám vývarem, aby měla roláda dobrou chuť :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
12.2.13 22:29
@Verca1989 píše:
Maso nakrajím na plátky, osolím, opepřím, obalím ve strouhance, potom namočím do vajíčka a hned smažím do zlatova. Usmažené řízky dávám na plech, až mám usmažené všechny, tak na plech naliju trochu vody a přidám 2 smetany, jednu 12%, jednu 33%, snažím se to nalévat mimo maso. Peču cca při 180°C, prvních 15 minut přikryté, potom asi 10-15 minut odkryté…s bramborovou kaší a nějakým dobrým salátkem ideál ;)

Děkuji za tip, udělám zítra manželovi k obědu :palec: :palec: Myslíš, že to může dvouleté dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.2.13 22:34

@Lastkecka no asi záleží na tom, co běžně jí, pokud na taková jídlá není zvyklý, tak bych byla opatrná, je to celkem „bomba“ ale kousek bych klidně ochutnat dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
12.2.13 22:38
@Verca1989 píše:
Maso nakrajím na plátky, osolím, opepřím, obalím ve strouhance, potom namočím do vajíčka a hned smažím do zlatova. Usmažené řízky dávám na plech, až mám usmažené všechny, tak na plech naliju trochu vody a přidám 2 smetany, jednu 12%, jednu 33%, snažím se to nalévat mimo maso. Peču cca při 180°C, prvních 15 minut přikryté, potom asi 10-15 minut odkryté…s bramborovou kaší a nějakým dobrým salátkem ideál ;)

takze z dietniho masa mas kalorickou bombu, to kdybych si dala, tak mam 5 kg navrch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.2.13 22:41

@jizvíková no tak my to taky nejíme každý den, jednou za čas, proč ne…jsou i horší „bomby“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
12.2.13 23:21
@Verca1989 píše:
@jizvíková no tak my to taky nejíme každý den, jednou za čas, proč ne…jsou i horší „bomby“…

jo jasně, výjimečně. já jsem v tomhle exot, opravdu pečlivě si hlídám jídlo a kombinace smaženého a pak šlehačky mě překvapila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.2.13 23:39

@Verca1989 recept vypada dobre, zitra udelam, ale z kureciho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.2.13 23:42

@Verca1989 taky tohle děláme, jenom ještě na dno pekáčku dávám nakrájenou cibulku a většinou teda z vepřovýho. Ale je to teď u nás celkem dost oblíbený jídlo. A dvouleťák to zvládá v pohodě - teda obírám mu to těstíčko.

• Citovat
  • Upravit
5502
13.2.13 09:26

Kámoška dělá něco jako svíčkovou - prostě takovou omáčku z krůtího a prý to je výborný (asi vyzkouším).. já dělám roládu, dovnitř jsem dávala slaninu a míchaný vajíčka s jarní cibulkou a bylo to vyborný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.2.13 10:53

@lucenka moje mamka dává zase na to maso kapii, má to pak takovou zvláštní chuť ale mě by to doma chlap nejedl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí