Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
neznáte některá nějaký výborný receptik z krůtích prsou?? Díky za rady ![]()
Já je dělám s mrkví a smetanovou omáčkou, ktomu bramborovou kaši. Přítel se může užrat.
nic speciálního nedělám.
Já dělávám obrácené řízky na smetaně, dají se udělat téměř z každého masa.
Maso nakrajím na plátky, osolím, opepřím, obalím ve strouhance, potom namočím do vajíčka a hned smažím do zlatova. Usmažené řízky dávám na plech, až mám usmažené všechny, tak na plech naliju trochu vody a přidám 2 smetany, jednu 12%, jednu 33%, snažím se to nalévat mimo maso. Peču cca při 180°C, prvních 15 minut přikryté, potom asi 10-15 minut odkryté…s bramborovou kaší a nějakým dobrým salátkem ideál ![]()
@darkblack Dělám hodně špízy, směs se zeleninou, plátky… Většinou dávám sůl, pepř, čerstvé bylinky (tymián a bazalku), někdy česnek. Možná by šla udělat nějaká roláda ![]()
Dělala jsem krůtí roládu z velkých kr. prsou
Byla super a návštěva si nesla kus domů ![]()
Jako náplň jsem udělala : na másle osmažila na jemno nasekanou játru, vajíčka, hrášek (místo játry jde dát uzené, šunka) Osolila jsem to a nechala vychladnout.
Z prsou jsem udělala plát masa, dala na něj anglickou a na ni náplň, svine se to, omotá špagátkem a šup s tím do trouby
podlévám vývarem, aby měla roláda dobrou chuť ![]()
@Verca1989 píše:
Maso nakrajím na plátky, osolím, opepřím, obalím ve strouhance, potom namočím do vajíčka a hned smažím do zlatova. Usmažené řízky dávám na plech, až mám usmažené všechny, tak na plech naliju trochu vody a přidám 2 smetany, jednu 12%, jednu 33%, snažím se to nalévat mimo maso. Peču cca při 180°C, prvních 15 minut přikryté, potom asi 10-15 minut odkryté…s bramborovou kaší a nějakým dobrým salátkem ideál
Děkuji za tip, udělám zítra manželovi k obědu
Myslíš, že to může dvouleté dítě? ![]()
@Lastkecka no asi záleží na tom, co běžně jí, pokud na taková jídlá není zvyklý, tak bych byla opatrná, je to celkem „bomba“ ale kousek bych klidně ochutnat dala ![]()
@Verca1989 píše:
Maso nakrajím na plátky, osolím, opepřím, obalím ve strouhance, potom namočím do vajíčka a hned smažím do zlatova. Usmažené řízky dávám na plech, až mám usmažené všechny, tak na plech naliju trochu vody a přidám 2 smetany, jednu 12%, jednu 33%, snažím se to nalévat mimo maso. Peču cca při 180°C, prvních 15 minut přikryté, potom asi 10-15 minut odkryté…s bramborovou kaší a nějakým dobrým salátkem ideál
takze z dietniho masa mas kalorickou bombu, to kdybych si dala, tak mam 5 kg navrch
@jizvíková no tak my to taky nejíme každý den, jednou za čas, proč ne…jsou i horší „bomby“…
@Verca1989 píše:
@jizvíková no tak my to taky nejíme každý den, jednou za čas, proč ne…jsou i horší „bomby“…
jo jasně, výjimečně. já jsem v tomhle exot, opravdu pečlivě si hlídám jídlo a kombinace smaženého a pak šlehačky mě překvapila
@Verca1989 recept vypada dobre, zitra udelam, ale z kureciho
@Verca1989 taky tohle děláme, jenom ještě na dno pekáčku dávám nakrájenou cibulku a většinou teda z vepřovýho. Ale je to teď u nás celkem dost oblíbený jídlo. A dvouleťák to zvládá v pohodě - teda obírám mu to těstíčko.
Kámoška dělá něco jako svíčkovou - prostě takovou omáčku z krůtího a prý to je výborný (asi vyzkouším).. já dělám roládu, dovnitř jsem dávala slaninu a míchaný vajíčka s jarní cibulkou a bylo to vyborný ![]()
@lucenka moje mamka dává zase na to maso kapii, má to pak takovou zvláštní chuť ale mě by to doma chlap nejedl ![]()