Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na pohotovost je zbytečne, nemají jak pomoct. Jinak příčin může být more a nemusí to vůbec nic znamenat.. já měla i regulérní na a mimco v pohodě.. odpočívej a uvidíš, co v úterý. Začátek bohužel takovy bývá ![]()
Na začátku jsem taky špinila, viděla jsem to černě, bylo to už 3. těhotenství, předtím jedno zamlklé a jedno biochemické. Řešila jsem hned po telefonu s doktorem a doporučil vysadit aspirin, co jsem brala. Pomohlo hned. Teď jsem 28tt. Těch příčin může být opravdu víc. Držím palce. ![]()
Příspěvek upraven 22.01.22 v 19:51
@simona2020 Více jak polovina těhotenství skončí spontánním potratem či zamlklým těhotenstvím v prvních třech měsících těhotenství. To je prostě smutná statistika.
V té době je to prostě určitá sázka do loterie - vyjde/nevyjde.
Nezbývá než čekat, zakladatelko. Třebas se to uklidní a vše bude v pořádku, nebo to nedopadne a podaří se příště. Ber to tak, že příroda ví nejlépe, proč ta těhotenství takto končí. Nejčastější příčinou je nesprávný vývoj plodu, takže poškození je fatální, dítě by nebylo schopné života, samozřejmě výrazné chromozomální chyby atd. atd.
Přeji ti, aby se těhotenství udrželo a miminko bylo v pořádku. Ale pokud ne.. víš, že tak to mělo být a příště to vyjde lépe! Držím palce
![]()
U dcerky jsem měla normálně menstruaci i když už jsem byla těhotná. Takže to nemusí znacit nic hrozného, prostě sibzitra zajdi k lékaři ať máš jistotu.
Ja bych to nehrotila. Furt si nedelej testy, tim se akorat nervujes. Pockej do utery. Potrat to byt nemusi. Nemusis byt ani tehotna, kdyz se to tak vezme, pozitivni test byva treba u cyst…
Na pohotovost bych jela. Krvacela jsem v 6tt a zjistili hematom vedle mimca. Doktor rikal, ze je to 50/50, ale alespon jsem vedela, ze mam mit klidovy rezim, aby se hematom neutrhl a nevzal mimco s sebou, plus mi nasadili Progesteron. Vstrebal se do 9tt, do te doby jsem celou dobu spinila. 🤦♀️ Ted jsem ve 30tt a obcas krvacim doted, ale priciny jsou uz jine (krehky cipek). Drzim palce! 🍀 ♥️️
Já krvácela a špinila do poloviny druhého trimestru.. muže a nemusí to nic znamenat..takhle na začátku to je vždy hop nebo trop..pro klid duše ale můžeš zajet..
Já bych k doktorovi v pondělí zajela. Může to být hematom a třeba to půjde zachránit. Já ho měla na začátku těhotenství a podařilo se ho zachránit, ale měla jsem přísný klidový režim (musela jsem jen ležet) plus léky na podporu. Hlavně co nejvíc lež, nenamahej se!!
Dobry den

jsem v 7tt ( nepotvrzene od doktora tam jdu až v úterý). Ale 4 pozitivní testy a i ten dráhy co odkazuje týdny.
Mám klasické nevolnosti, nechutenství..
ale dnes jsem během dne měla slabé špinění
A teď jsem byla na wc a na papíru jsem měla krev jako na začátku ms. Jinak žádné bolesti nemám
Je to potrat? Tohle je pro mě vymodlene dítě a mám hrozny strach
Jen na pohotovost? Ale tam by stejně asi nic nezmohou pokud je to potrat co?
Mám se bát a nebo počkat do rána a pokud budu krvácet i ráno tak jet na pohotovost?