Vybrat jméno - Kryštof nebo Tadeáš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1854
7.6.13 14:46

Mám pocit, že na ulicích neslyším jiné jméno než Tadeáš, je to velkej hit. :-) Mně se to líbí u malého kluka, u dospělého mi to přijde divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
7.6.13 14:50

U nás máme Kryštofa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.13 14:57

Díky za příspěvky, oživila jsem diskuzi proto, jak vám přijde spojení jména s příjmením.
Jestli se to jméno někomu nelíbí, tak s tím nic nenadělám, každému se líbí něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
10959
7.6.13 15:04
@karolína0 píše:
@siamka7 víš, každému se líbí něco jiného ;)

já vím :think: jen mě to příjde, víš jako,,medvídek Tedy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
7.6.13 15:08
@siamka7 píše:
já vím :think: jen mě to příjde, víš jako,,medvídek Tedy :roll:

na druhou stranu, když se může medvěd jmenovat Petr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
7.6.13 15:12
@NatalieII píše:
na druhou stranu, když se může medvěd jmenovat Petr :lol:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
7.6.13 17:48

Kryštof :srdce: My nad ním jsme také uvažovali, ale je to Honzík :) Ášů je teď plno, takže za mě jasná volba :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
7.6.13 20:45

Za mne Krystof :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 08:17

Varianta Kristof

Jak vám zní tato varianta jména? Nemůžu stále vybrat jméno pro třetího chlapečka. Chci, aby ladilo se jmény brášků, kteří mají klasická kratší jména bez diakritiky (Josef, Petr) - proto mě včera, když muž mluvil s obchodním partnerem z ciziny, naplno tohle jméno :) Jinak by se mi líbilo i běžné Kryštof. Měla jsem v úvaze víc klasických jednoduchých jmen, ale jsou v rodině či okolí, a tak už jsem celkem v pasti. Příjmení máme české ale jednoduché, také bez diakritiky. Kristof mi hezky zní, když ho vyslovím, u napsaného váhám - jakoby člověk zapomněl na ten háček :) Omluvte anonym ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.20 08:25
@Anonymní píše:
Jak vám zní tato varianta jména? Nemůžu stále vybrat jméno pro třetího chlapečka. Chci, aby ladilo se jmény brášků, kteří mají klasická kratší jména bez diakritiky (Josef, Petr) - proto mě včera, když muž mluvil s obchodním partnerem z ciziny, naplno tohle jméno :) Jinak by se mi líbilo i běžné Kryštof. Měla jsem v úvaze víc klasických jednoduchých jmen, ale jsou v rodině či okolí, a tak už jsem celkem v pasti. Příjmení máme české ale jednoduché, také bez diakritiky. Kristof mi hezky zní, když ho vyslovím, u napsaného váhám - jakoby člověk zapomněl na ten háček :) Omluvte anonym ;)

Při vyslovení bych si myslela, že dotyčný má vadu řeči a měla ho za Kryštofa. Buď bych zvolila jiné jméno nebo dala normálně Kryštofa.

• Citovat
  • Upravit
73
3.4.20 08:36

Mě se Kryštof moc líbí. 😊 Sama jsem ho chtěla, ale nehodí se to k příjmení, které začíná F… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
3.4.20 08:52

Kristof je paskvil. Dej Kryštofa. Kdyby někdy žil v cizině, bude to zkrátka Christopher

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
3.4.20 09:01

A když máš dvě normální česká jména, tak co třeba Jan, Pavel, Martin či Michal? Jinak mně se hrozně líbí Tobiáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 09:47

Děkuji moc za názory - to, že někomu to může znít jako špatně vyslovené mě nenapadlo a souhlasím. Poslední návrhy - Martin by přicházel v úvahu, ale zase je v rodině - i když trochu vzdálenější, asi ho nechám v záloze ;) jinak Tadeášů je moc, i když už ten boom trochu opadá (pracuji s dětmi), mě se moc líbí Eliáš, ale tím, ze nemáme nikdo ve jméně diakr. znaménka, se jim chci zkusit vyhnout.

• Citovat
  • Upravit
4523
3.4.20 09:56

Mně to taly přijde jako. spatne napsané nebo vyslovené. Dala bych buď normálně Kryštof nebo vybrala něco jiného. K Josefovi a Petrovi se mi líbí třeba Pavel, Jan, Jakub, Martin, David,… Ale za sebe, diakritiku bych neřešila. My máme taky tři děti, dvě diakritiku ve jmene nemají a jedno ano. My jsme diakritiku řešili spíš kvůli tomu, že jí máme hodně v příjmení, proto jsme ji nechtěli i ve jmene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí