Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám pocit, že na ulicích neslyším jiné jméno než Tadeáš, je to velkej hit.
Mně se to líbí u malého kluka, u dospělého mi to přijde divné.
Díky za příspěvky, oživila jsem diskuzi proto, jak vám přijde spojení jména s příjmením.
Jestli se to jméno někomu nelíbí, tak s tím nic nenadělám, každému se líbí něco jiného.
@karolína0 píše:
@siamka7 víš, každému se líbí něco jiného
já vím
jen mě to příjde, víš jako,,medvídek Tedy ![]()
@siamka7 píše:
já vímjen mě to příjde, víš jako,,medvídek Tedy
na druhou stranu, když se může medvěd jmenovat Petr ![]()
@NatalieII píše:
na druhou stranu, když se může medvěd jmenovat Petr
Kryštof
My nad ním jsme také uvažovali, ale je to Honzík
Ášů je teď plno, takže za mě jasná volba ![]()
Jak vám zní tato varianta jména? Nemůžu stále vybrat jméno pro třetího chlapečka. Chci, aby ladilo se jmény brášků, kteří mají klasická kratší jména bez diakritiky (Josef, Petr) - proto mě včera, když muž mluvil s obchodním partnerem z ciziny, naplno tohle jméno
Jinak by se mi líbilo i běžné Kryštof. Měla jsem v úvaze víc klasických jednoduchých jmen, ale jsou v rodině či okolí, a tak už jsem celkem v pasti. Příjmení máme české ale jednoduché, také bez diakritiky. Kristof mi hezky zní, když ho vyslovím, u napsaného váhám - jakoby člověk zapomněl na ten háček
Omluvte anonym ![]()
@Anonymní píše:
Jak vám zní tato varianta jména? Nemůžu stále vybrat jméno pro třetího chlapečka. Chci, aby ladilo se jmény brášků, kteří mají klasická kratší jména bez diakritiky (Josef, Petr) - proto mě včera, když muž mluvil s obchodním partnerem z ciziny, naplno tohle jménoJinak by se mi líbilo i běžné Kryštof. Měla jsem v úvaze víc klasických jednoduchých jmen, ale jsou v rodině či okolí, a tak už jsem celkem v pasti. Příjmení máme české ale jednoduché, také bez diakritiky. Kristof mi hezky zní, když ho vyslovím, u napsaného váhám - jakoby člověk zapomněl na ten háček
Omluvte anonym
Při vyslovení bych si myslela, že dotyčný má vadu řeči a měla ho za Kryštofa. Buď bych zvolila jiné jméno nebo dala normálně Kryštofa.
Mě se Kryštof moc líbí. 😊 Sama jsem ho chtěla, ale nehodí se to k příjmení, které začíná F… ![]()
Kristof je paskvil. Dej Kryštofa. Kdyby někdy žil v cizině, bude to zkrátka Christopher
A když máš dvě normální česká jména, tak co třeba Jan, Pavel, Martin či Michal? Jinak mně se hrozně líbí Tobiáš…
Děkuji moc za názory - to, že někomu to může znít jako špatně vyslovené mě nenapadlo a souhlasím. Poslední návrhy - Martin by přicházel v úvahu, ale zase je v rodině - i když trochu vzdálenější, asi ho nechám v záloze
jinak Tadeášů je moc, i když už ten boom trochu opadá (pracuji s dětmi), mě se moc líbí Eliáš, ale tím, ze nemáme nikdo ve jméně diakr. znaménka, se jim chci zkusit vyhnout.
Mně to taly přijde jako. spatne napsané nebo vyslovené. Dala bych buď normálně Kryštof nebo vybrala něco jiného. K Josefovi a Petrovi se mi líbí třeba Pavel, Jan, Jakub, Martin, David,… Ale za sebe, diakritiku bych neřešila. My máme taky tři děti, dvě diakritiku ve jmene nemají a jedno ano. My jsme diakritiku řešili spíš kvůli tomu, že jí máme hodně v příjmení, proto jsme ji nechtěli i ve jmene.