Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Už rok a půl se mi nedaří otěhotnět a podle SPG jsme zjistili, že manžel nemá žádné spermie. Měl by ještě absolvovat vyšetření na urologii, ale zajímá mě, jestli má cenu chotit do opavské nemocnice k běžnému lékaři urologovi nebo raději rovnou do nějakého CARu. Jestli tam dělají těch vyšetření více a lépe atd. A pokud ano, tak které je nejlepší? Ostrava nebo Olomouc nebo až Brno, což už je docela daleko od Opavy.. nebo jsou ještě nějaká? Děkuji, už jsem docela zoufalá a manželovi se po doktorech moc nechce..bojí se i stydí..a jako každý chlap doktory nemá rád, tak ať zbytečně nelítáme po několika lékařích a centrech, než najdeme to dobré.
christienko…za sebe ti mohu doporučit Reprofit.Mají pobočku v Olomouci,na výkony se jezdí do Brna.Chodila jsem do Fertimedu v Olomouci(mají pobočku v Polance),ale po třech neúspěšných IVF jsme CAR změnili.Ostravu nebrat(je to ale můj názor).V Reprofitu vynikající přístup celého personálu,skvělí doktoři,kteří se opravdu snaží pomoct a nejen tahat peníze z neštˇastných lidí.Dělají i genetiku-Mudr Polák Petr a gynekolog -Mudr Machač.Tady je i telefon:585 242 733.Do CARu nemusíte mít žádné doporučení(ale můžete),takže by vám odpadlo běhání po dalších doktorech.Hodně štěstí…snad jsem ti pomohla v rozhodování.
![]()
Ahoj Christienko. V prvé řadě, je nás tady spousta, opravdu spousta, co bojujeme o miminko a jednou z věcí je, že manžel se s lítáním po doktorech bude muset smířit
. Chlapi jsou na to citliví a chápu to, tak ti radím, postupně to doma naťukávat a co nejvíc o tom mluvit. Hlavně o tom, že takové problémy jsou dnes už prostě na denním pořádku. A co se týká CARu, souhlasím s Kačkou. S Reprofitem nemám zkušenost, ale pokud bych se znovu rozhodovala, tak po referencích, co jsem slyšela, fičím do Reprofitu. Ostrava je ždímárna na prachy a mají špatný přístup! Ale na druhou stranu, jsem přesvědčená, že v laboratořích jsou fakt odborníci. MOC DRŽÍM PALEČKY!!!
Děkuji za info a dokonce kontakt
Tak já doma budu manžílka naťukávat a naťukávat
Bude mě to stát víc sil, protože říkal, že kdyby náhodou někdě někdy jel, tak nejdál do Ostravy.. ale tak snad když bude vidět jak to je, tak to sám posoudí správně ![]()
Anetik tobě gratuluju k těhotenství!
Christienko, děkuji za gratulace. Vypadá to, že tady na severu moc na výběr nemáme. V každém případě na konzultaci se můžete objednat i do více center a uvidíte. S tím dojížděním je to opravdu náročné a nepříjemné, ale když je výsledek, stojí to za to. Ještě je tu jedna věc. Já chodím do CARu do Frýdku Místku, jen na zákroky (transfery) musím do Gyncentra Ostrava. Tak nevím, jestli by se nenašel nějaký takový další CAR, třeba v Opavě, ale na internetu jsem na nic nenarazila
.
Hojky
Tak jsme byli poprvé v gyncentru. Zvolili jsme si Ostravu, ikdyž jak tak koukám moc pozitivních ohlasů nemá. Na starosti nás má pan dr. Lachčina, ikdyž jsem ho tak nějak nechtěla. Ae je na něj chvála, tak doufáme, že nám to výjde. Máte někdo nějaké zkušenosti, či rady? Na netu je toho spousta a vím, že na konec si budu muset udělat svůj názor. Díky moc
@Illliss můžu se přidat dnes jsem byla u Mudr. Pomahače a ten mě poslal do gyncentra k Lachčinovi, ptala jsem se ho i na Polanku, říkal, že je to tam prý pěkné spíše takové satelitní, ale prý nic moc.
My jsme objednání na IVF, manžel má špatný spermio, tak uvidím jak to tam chodí, myslím lhůty na objednání atd, a taky cenu vůbec nemám představu ![]()
Ahoj holky, můžu se přidat? Potřebovala bych poradit..S partnerem se už nějaký čas snažíme o mimi..letos v únoru jsem byla na laparoskopii a zjistili, že mám neprůchodné vejcovody. Můj gynekolog mě posílá do jednoho centra a já nyní nevím, zda mám jít do centra, které mi můj lékař doporučil nebo podle čeho se mám rozhodnout? Výsledky, cena, konkrétní lékař.. Můžete mi prosím poradit? Díky za pomoc..jsem trochu zběsilá ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.