Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já nesnáším a byla bych hysterická potkat doma myš
naštěstí je doma nemáme ale vím že se sem tam objeví ve sklepě takže když tam musím tak opravdu jen na otočku a rychle pryč!Ale tak cca 2roky zpátky tam tchán zabil VELKÉHO potkana (omdlívající smajlík)a to sem teda do sklepa odmítala chodit úplně a opravdu sem tam skoro rok nešla!!!Teď už mě to nějak přešlo ![]()
Ja nesnasim pavouky, tu me chyta histerak. Uz si rikam, jestli to neni na pomoc odbornika.
Normalne se skoro nedokazu ani ovladat pred synkem, tak doufam, ze ho tomuto strachu nenaucim. ![]()
Nam lezou domu pokoutnici tmavy, ta jsou takovy ty domaci obri, a to jak jsem doma sama, mazu pro sousedy. Proste psycho. Dokud si nejsem jista, ze je mrtvy, nebo kilometry daleko, jsem pred infarktem. Nedokazu je zabit, tak moc se jich stitim.
Hold mi nikdy ve sportce nevyhrajem. ![]()
Pavouky, moly, sršni, vosy a včely, ty mám ráda, ale mám strach, že popíchaj malýho nebo kočky nebo mě, sršni a vosy mi vadí kdekoliv a občas naše kočky, protože lítaj jak splašený, kradou na co přijdou a už asi 10× propíchly malýmu bazének.
Pavouci mi vadí křižáci a takový ti masití. Nevadí mi Johany jednoho si dokonce pěstuju v ložnici a nemáme tam mouchy
Je to náš Jonatán a ačkoli jsme mu vyhrožovala, že na jaře pujde ven, tak nešel.
Potkany mám doma v kleci, ale ještě ve starým bytě jsem jednou lovila divokýho a toho jsem se bála.
KPKristy píše:
Já se teda leknu všeho. Pavouka, hada, myši i sršána, ale nijak mi nevadí. Co ale bytostně až hystericky nesnáším jsou žáby, a to i v televizi, na obrázku, fotka i nakreslená a snad i to slovo.
A když jsem dneska ve Snídani s Novou slyšela, jak nějací lidé mají ze dne na den nastěhováno v zahradním bazénu stovky žab a tisíce pulců, tak se mi udělalo blbě. Tak to je moje noční můra…![]()
![]()
Muhahaha, no to asi nebudeš mít moc ráda můj avatar ![]()
Tak já nesnáším všechny pavouky, brouky, létající hmyz, velké vážky ( ty máme na zahradě ) a když proletí kolem mě tak mám s toho skoro infarkt. ![]()
ja mam fobii na mury a motyly(to je vlastne jen hezci mura).vadi mi i v zasklene podobe
.Predstava,ze mi vlitne do vlasu ci obliceje mi privadi zastavu srdce.
Jinak ten zbytek hmyzu nemusim,urcite to nechytam,ale zastavu z nich nemam,bohuzel mam doma maleho entomologa,ktery ma vsude sklenky,zkumavky,krabicky,v kazde nejaka havet..brr..i ta obri mura tam je-ale to mu rikam chran ho,jestli mu vyleti ven.
Naopak,co ma nohy,chlupy,toho se vubec nestranim-takze treba mysi mi prijdou taak roztomile
potkana bych brala i domu/to uz by k nam ale nikdy nikdo neprisel a kocka by se asi zblaznila/,hada bych snesla v pohode-jen kdyby me teda nechtel kousnout ![]()
Jo a jeste jsem si vzpomnela.Nevadi mi male rybicky,ale velke,ktere by se o me mohly otrit-treba pri koupani v jezere-no tak to bych sla taky ke dnu ![]()
Any píše:
ja mam fobii na mury a motyly(to je vlastne jen hezci mura).vadi mi i v zasklene podobe.Predstava,ze mi vlitne do vlasu ci obliceje mi privadi zastavu srdce.
Jinak ten zbytek hmyzu nemusim,urcite to nechytam,ale zastavu z nich nemam,bohuzel mam doma maleho entomologa,ktery ma vsude sklenky,zkumavky,krabicky,v kazde nejaka havet..brr..i ta obri mura tam je-ale to mu rikam chran ho,jestli mu vyleti ven.
Naopak,co ma nohy,chlupy,toho se vubec nestranim-takze treba mysi mi prijdou taak roztomilepotkana bych brala i domu/to uz by k nam ale nikdy nikdo neprisel a kocka by se asi zblaznila/,
Any našim kočkám jsou potkani absolutně ukradený, párkrát jim strčily čumák nebo tlapku ke kleci, oni je kously a od tý doby jim daly pokoj a neboj lidi k nám normálně chodí ![]()
lentilko-verim,ze se spousta kocek kamaradi s potkany,videla jsem krasne fotky.Ale usuzuju tak podle nasi hodne dominantni kocky,ktera tak buzeruje psa,ze mi nekdy prijde jak gestapak
(chtela bych v budoucnu,az nebude pejsek jeste jednu kocku,ale obavam se, ze ta moje je tak silne dominantni,ze to neprojde) A co se u nas hne,to lovi,dokud neulovi-klidne zbori cely byt kvuli mouse ci komarovi.
A stopro vim,ze uz by k nam nesla tchyne ani mamka ![]()
Jé, to se nám to hezky rozjelo ......
Já vyrůstala v rodině, kde jaksi jsme sice neměli domácí mazlíčky (kromě těch u dědy - prasat, koz, králíků, kačen, koně, atd), ale kontakt se zvěří byl velmi aktivní. Již tradiční a historická vzpomínka je o tom, jak táta stavěl dům a než obložil zdi zvenku izolací, nastěhovali se do cihel sršni. Tak, jak byl jen v trenýrkách (!!!!), vzal plamenomet, plynovou bombu a jal se vystěhovávat neplatící nájemníky
A můj bratr pak zářil ve škole mezi svými spolužáky ve třídě 2.B, protože měl ve skleničce od přesnídávky až 5 cm dlouhé polomrtvé sršně (ty prodával za pětikorunu!!!!). A vloni na podzim jsem na stěhně mého manžela objevila typický kousanec od sršně. Tvrdil, že to není možné, protože ty mrchy se sice usadily v cirkulárce, kterou opravdu řezal dříví,a le předtím je vyhnal. A že to byl jen nějaký komár. Následujícího dne si oblékal montérky a jeden slisovaný kus mu vypadl k nohám ..... Z dětsví si taky vybavuju, jak jednou přijel mámin brácha a vařili jsme šneky a slimáky .....
Crystal87 píše:
Já mám panickou hrůzu ze sršní,bojím se i vos a včel to se pak neznám:(doufám že jich letos moc nebude…
Tak původně jsem chtěla napsat rozhodně pavouci, ale jak vidím sršně tak zdrhám klidně i k sousedom.
ja cim jsem starsi tim vic veci nesnasim.doufam ze nezacnu nenavidet sve potkani mazlicky
kdyz jsme byli decka chytali jsme ruzne brouky, kobylky, v lete jsme nedelali nic jine jen lovili havet do sklinek a delali jim z pisku a ze dreva domecky
ted nesnasim kudlanky a od te doby co jsem zjistila ze existuji i hnede ktere jsou jeste nenapadnejsi tak o to vic.a nesnasim kobylky kterych mi prosli rukama stovky,a tvrde brouky, takove co narazi do oken a do lidi a delaji randal.a celkove se bojim hmyzu ze po me v noci poleze a tak.ale treba tarantule a takovi pavoucci mi nevadi pokud vim ze nejsou jedovati, vzdyt maji i kozisek
ale zas kdyby vylezl z pod postele asi by mi to jedno nebylo.
a jeste nesnasim blbce, to je taky pekna havet ![]()
ahoj holky tak já se štítím až děsivě šíleně hystericky pavouků a veškeré havěti co má víc jak 4nohy…pokud dávají dokument o pavoucích tarantulích nebo nějaké havěti tomu podobné jímají mne mrákoty okamžitě mám pocit že po mě něco leze a vidím je všude…
jinak nic jiného mi nevadí hada jsem měla nespočetně krát v ruce tak i potkany myši vos ani včel se nebojím pokud se jim nějak neublíží tak nepíchnou respekt a strach mám ze sršnů ale to není ten stejnej šílenej odpor jako u pavouků…
pokud se u nás objeví pavouk většího vzrůstu manžel ho musí odklidit ale nee zabít to nesnesu…no dokud jsme měli kočku tak je vychytávala ona a mě braly mrákoty když jsem v její tlamičce viděla viset ty nožičky ![]()
A k pavoukům. Trpím utkvělou paranoidní představou, že pavouci jsou jako mafie. Jednoho zabiju a zbytek jeho rodiny mě přijde do bytu a budou mě trápit.
Lizbeth píše:
kteří už mají takovou tu prdel..
No a já nesnáším všelijakej HMYZ ať už lítá,leze,skáče nebo už třepe nožičkama.Prostě pro mě je to fujky fuj všechno !