Který papír z neschopenky dát zaměstnavateli?

300
26.11.12 05:43

Který papír z neschopenky dát zaměstnavateli???

Pěkný den, ode dneška mám neschopenku s těhu, v hlavě mám zafixované od sestřičky, že z těch všech papírů mám dát zaměstnavateli jen ten jeden modrý a ostatní nosit vždy k paní doktorce. Teď ne netu čtu, že právě ty všechny ostatní se dávájí zaměstnavateli :roll:. Můžete mi poradit, jak je to správně? Moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
26.11.12 06:07

Barvy si nepamatuji, ale je to napsane na te neschopence, tak to zkus poradne precist ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
26.11.12 06:17

Myslím že to je ten červený a žlutý si necháváš doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
26.11.12 06:21

Ach jo, jsem blbá, kdybych si to přečetla :zed: Na tom modrém píšou, že se má dát okamžitě zaměstnavateli. Děkuju za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
26.11.12 06:24

@lubomíra pak se mu ještě dává růžový díl, pokud marodíš déle… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
26.11.12 06:26

@estrela Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
26.11.12 06:50

Červeny daš zamestnavateli, žluty maš doma a ružovy tobe dava gdy je ukoncena marodka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
26.11.12 07:05

@silvija A co modrý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
26.11.12 07:22

Vzhled a zacházení s formuláři potvrzujícími dočasnou pracovní neschopnost nejsou upraveny v právních předpisech, pokusíme se Vám však na na otázky odpovědět dle informací zveřejňovaných Českou správou sociálního zabezpečení.

Potvrzení o dočasné pracovní neschopnosti vydávané pacientovi se skládá ze tří částí:
•část s modrým pruhem, kterou jste správně odevzdala zaměstnavateli,
•část se žlutým pruhem, která Vám zůstane (pro případnou kontrolu) a •část s růžovým pruhem, kterou odevzdáte Vašemu zaměstnavateli společně s potvrzením o trvání dočasné pracovní neschopnosti (tzv. lístek na peníze), které Vám bude vystaveno při lékařské kontrole v případě, že trvání pracovní neschopnosti skutečně přesáhne 14 dní. Tuto část můžete svému zaměstnavateli dodat i dříve, je však třeba následně doplnit zmíněné potvrzení o trvání pracovní neschopnosti vystavené lékařem ke 14. dni trvání pracovní neschopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1463
26.11.12 07:49

Modry zaměstnavateli, žlutej nech u sebe, s nim chodit na kontroly a červenej má zustat u doktora.Je to 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
26.11.12 08:09

@maranafa :pankac: Přesně tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
26.11.12 13:43

Zaměstnavateli dáváš modrý díl hned, po 3 týdnech trvání nemoci ti lékař dá i ten růžový (římská IV.) a ten dáš zaměstnavateli taky, pak mu budeš posílat už jen lístky na peníze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
26.11.12 18:52

Děkuju všem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.13 11:46

Mám prosím dotaz, dostala jsem neschopenku a tu s modrým pruhem odešlu samozřejmě ještě dnes zaměstnavateli ale jde mi o to že vím že budu marodit delší dobu takže ten s tím růžovým pruhem co se dává až po 14 dnech zaměstnavateli jestli bych si jí mohla odeslat sama na ossz-mám bohužel špatnou zkušenost s tím že můj zaměstnavatel to zapomíná odevzdávat prostě na to kašle tak jestli si to můžu odeslat sama a dostala jsem rovnou lístek na peníze ten jestli si mám taky radši odeslat sama nebo jestli patří jenom zaměstnavateli?

• Citovat
  • Upravit
7731
20.12.13 12:00

Ahoj IV. díl a první lístek na peníze ( po 21 dnech od začátku neschopnosti musí jít přes zaměstnavatele, který k tomu přiloží ještě přílohu a celé to pošle na OSSZ další lístky na peníze už si můžeš posílat sama, ale kopii dej vždy zaměstnavateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat