Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
prosím o sdělení zkušenosti s kudrnáčky
Když malému ostříhám poprvé vlásky, narostou mu zase lokýnky a kudrnky nebo už nemiminkovské vlásky? Nemá mít moc po kom extra kudrny, jen takové pevné vlnité mám já i manžel. Tak se bojím, abych ho nezbavila té andílkovské okrasy ![]()
Díky
Tutu
Tutu, toť otázka
.
Můj manžel, když byl mimi, byl prý jako blonďatý andílek, no, a teď má vlasy rovné jak hřebíky a blond teda taky není
.
Zatímco já byla černovlasé rovnovlasé miminko a teď mám vlny, které, pochopitelně, narovnávám
.
H.
ahoj, už nenarostou, zkušenost s mými vlastními vlásky a synovcovými..
když se ostříhaly byly sice vlnité, ale pevnější a hustší, už ne takové miminkovské
ovšem záleží, jestli jste v rodině normálně kudrnatí - pak narostou.
Tak kudrnáčkům zdar.
Radka
Ahoj, manžel je kudrnatý, já vlnitá
Oba kluci měli kudrnatý vlásky. Matěj je měl po ostříhání rovný jak hřebíky, ale Kubíkovi zůstali!!!!!
Tak máš naději.
Abaja
Ahoj,
taky vaham jestli ostrihat. Danielek ma krasne kudrnaty vlasky, uplny prstynky. Ma uplne stejne vlasy jako ja, kdyz jsem byla mala. Me kudrlinky zustaly, a tak jsem zvedava, jestli mu taky zustanou. My pouze pristrihujeme, centimetr nebo 2, ale uplne na kratko bych ho nenechala ostrihat. A manzel ma taky vlnity vlasy.
Klárka v roce nádherné husté prstýnky, ve čtyřech letech po několika ostříháních rovné.
Tutu, obávám se, že jednou ho stejně budeš muset ostříhat…
Jo, a u mě do 15 let rovné jak hřebíky, od puberty vlnité jak po trvalé. M.
Pobavila mě představa, Makino, že z obavy před ztrátou kudrlinek nechám malému šílené háro až po zadek
Třeba by se mu ty nové vlasy narovnaly a lokýnky by měl jen na koncích
No nic. Dám vědět, až se odhodlám, jak to dopadlo.
Díky
Tutu
Kdysi jsem se v jednom článko a dětských vlasech dočetla že ostříhání nemá vliv na barvu či vlnitost vlasů. Údajně tato „pověre“ vzniká když dítěti začínají růst už ne dětské vlásky a není to ještě patrné. Když se pak dítě postupně střihá a zůstanou mu už ty tzv. dospělé vlasy, tak se maminky zděsí že přišli ostříháním o svého blonďatého andílka.
Ale to jsem se dočetla, zkušenost nemám. Zatím jsme kudrnáč, což já v dětství byla také a manželovi to zůstalo. Tak uvidíme co se z mladýho vyklube. Já bych byla radši pro rovný vlasy, to co tam má teď je totálně nezkrotitelný…
Ségra měla jako mimčo taky krásně prstýnkaté blonďaté vlásky, k tomu ještě krásně modrý kukadla - no prostě andílek. Pak jí ostříhali a teď má vlasy rovný a blond už se tomu taky dávno říkat nedá.
Neteř měla kudrnaté vlásky, nestříhali jí, ale jak vlasy rostly, tak se jí taky srovnaly
- takže si asi nevybereš
Ahoj, naší Míše narostly krásný krudrny, jako malý se jí ale strašně cuchali, měla je někdy jak chemlon, tak jsem to nevydržela a od 1,5 jsme jí během dalšího roku do 2,5 let stříhali asi 3× mašinkou úplně nakrátko na kluka. Kudrny jí narostly znovy, vlásky má docela dlouhé, ale ty lokny se jí vždycky zdrcnou až ke krku. Musím říct ža na údržbu je to strašný, každou chvíli mě chytá amok a jednou to asi nevydržím a zas jí ostříhám (doufám že ne!), pořás se jí to cuchá a každou chvíli vypadá jak když se půl roku nečesala!…ale jinak je má hezkyý…jen pro info já anio mažel kudrnatý nejsme, jako děti jsme měli vlasy jen trochu zvlněný… ![]()
http://www.gumidci.com/…P1030680.jpg
No tak asi budu trochu vyjímka…my stříhali nůžkami od půl roku a strojkem už na 9 měsících na mecha, protože máme strašně vlasatou holčičku. Na roce nemá žádné miminkovské vlásky, ale už pořádnou drsnou hřívu, která se jí opět začíná kudrnatit, takže opět půjde pod stroj. Mně se to prostě nelíbí, pod čepičkou se jí to potí a vypadá neupraveně. Na:,–(it jí klobouk, je z ní Žid jak vyšitej, takovej ten, co si pěstuje pejzy u uší…Majdina
Ahoj, mam doma taky kudrnatou holcicku. Ale ja mela vlasy vzdy rovne. Nevite co na ty kudrlinky plati, aby se z nich nestavaly nerozcesatelne dredy, ale aby to byly ty krasne prstynky? Neporadite?
Ahoj, taky mám doma rok a půl kudrnatičku, ale u nás je problém ten, že ve vlasech nesnese vůbec nic. Občas se mi povede ji zabavit a na chvíli zapomene, že má culíky anebo sponku, ale nevydrží to dlouho a hned je všechno dole a vlasy v očích… I když jsem nakoupila už snad milion různých netahavých a lehkých ozdob, nic ji není dobré… nemáte někdo radu, jak na ní?