Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Asi si většina při mém dotazu zaťuká na čelo
Ale řeším dilema, pekla jsme dnes poprvé bábovku s banánem a smetanou a přemýšlím jestli ji dát do ledničky na noc aby se do rána nezkazila nebo to není potřeba
Dáváte buchty bez krému v tomhle horku do ledničky? Prosím o radu zkušenější kuchařky
![]()
Až vychladne, dala bych do ledničky. Já peču tak jak jsem zvyklá i v tom hicu koláče a moučníky a po vychladnutí vše do lednice
@PeBa12 píše:
Asi si většina při mém dotazu zaťuká na čeloAle řeším dilema, pekla jsme dnes poprvé bábovku s banánem a smetanou a přemýšlím jestli ji dát do ledničky na noc aby se do rána nezkazila nebo to není potřeba
![]()
Dáváte buchty bez krému v tomhle horku do ledničky? Prosím o radu zkušenější kuchařky
![]()
Ne, bábovku ne, určitě ne hned dnes, zbytečnost. Resp. předpokládám, ze banan i smetana je v těstě. Když je to bábovka.
@Gerberka píše:
Až vychladne, dala bych do ledničky. Já peču tak jak jsem zvyklá i v tom hicu koláče a moučníky a po vychladnutí vše do lednice
Koláč jo, cokoliv s krémem jo, u suché bábovky podle mě zbytecne, ale je fakt, ze nic nezkazí. ![]()
Jestli je bábovka klasicky suchá, jakože bez krému, tak nechávám normálně venku. Až vychladne, tak jen zakryji formou nebo něčím, ať neoschne. ![]()
V tomhle počasí dávám skoro všechno, co se první den nesní, do ledničky. Suroviny jako vajíčko, mlíko, smetanu nebo co dáváš do bábovky bych taky nenechala stát ve 30°C. ![]()
Já bych nad tím normálně nepřemýšlela, ale tím, že je tam ten banán, tak si říkám aby tam nenadělal paseku ![]()
Nedavam. Nemam vseobecne rada pecivo, ktere bylo v lednici. Ono to nasaje tu vlhkost a to je fuj.
Mam rada suchou babovku.