Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím, snažím se jist zdravě, ale někdy mě už dochází nápady co furt jist je to furt samé dokola. Co takhle jite zdraveho na snidani svaciny nebo večeři? ![]()
Vajicka na různé zpusoby, pomazanky (zeleninove, rybi, vajickove…), vlocky s ovocem, smoothie, cottage, zeleninové saláty, testovinove salaty. Vetsinou k tomu kousek celozrneho peciva.
Vločky s ovocem, kaše - instantní, mrkev s jablkem jako salát, grep v jogurtu
Snidane nejlépe vločky, jogurt, ovoce. Ovesná kaše z rostlinného mleka s ovocem. Chia pudink s banánem.
Z pomazánek mi chutna cizrna, sušená rajčata, olivy, česnek to vše společně rozmixovat.
K večeri různe, někdy co zbyde od oběda, někdy krémové zeleninové polévky, různé karbanátky teď při sezóně cuket dělám často cuketove karbanátky (cuketa, sýr, vajíčko, česnek, sůl, pepř vločky na zahuštění) k tomu nám stačí salát pro děti dělám br. kaši.
Plněná rajčata bulgurem a sýrem, dám je capect pokapane ol. olejem a posypany kořením. K tomu udělám kureci platek…
Snídaně ovesná kaše, vařím skoro každé ráno, k tomu ovoce a ořechové maslo. Nebo Banánové lívance s ovesnyma vločkama bez mouky. Když nestíhám tak jogurt, chia semínka a ovoce. Večeře cottage, jakékoli maso se salátem- kuře, ryba, krůtí. Nebo jenom hustá polívka, měla jsem dnes dyňovou. Já si vždycky něco oblibim a jim to furt ![]()
@Venceslavka
ty bananove livance zni hezky. Nemas prosim recept? Diky
Máme vlastní zahrádku, tak teď hodně zeleninové saláty s balkánem, cuketa na X způsobů, mrkev salát s jablky, červená řepa.. Je horko, tak jsem za to ráda, ať si každý utrhne, na co má chuť.
Snídaně teď střídám žitný chléb s avokádem a volským okem a bílý jogurt s domácím musli.
Snidane - kase z ryzovych nebo jahlovych vlocek. Obcas z ovesnych vlocek ta mi chutna nejvic, ale nedela mi to moc dobre. Mam intoleranci na lepek a mlecne vyrobky. Vetsinou pouzivam mandlove mleko. Sladim medem, javorovym nebo agave syrupem a bud cerstve ovoce a nebo v zime mrazene.
Obed, vecere - zeleninove polevky a hodne ujizdim na cockove polivce. Nebo ruzne cockove smesy s indickym korenim, fazole na mexicky zpusob. Salaty s quinoi s crzinou, spenatem a granatovym jablkem. Rybu s varenym bramborem a tzatziki nebo peceny brambory na recky zpusob ( to moc zdravy asi neni). A casto delam quacamole skoro ke vsemu hlavne ke kurecimu platku s ryzi nebo quinou. Pecene paprikove rizoto s prazenymi piniovymi orisky, drive jsem do toho davala fetu
, kdyz jsem mohla.
@RockFous zkus se inspirovat co vaří ostatní v diskuzi Co dnes vaříte? nebo i tady na emimi je spousta receptů, najdes tam i zdravé ![]()
Jinak u nas frčí večer polevky, pomazánky, těstovinove salaty..
Na snidani hodne peču, nebo máme různe vajíčka, musli v jogurtu, ovesné kase ruzne a ovocem..
@Danus1 zralý banán rozmixuju s vločkama, 2 vajíčka, skořice, dle potřeby sladim medem nebo čekankovým sirupem. Zkoušela jsem přidat i chia semínka nebo protein a vše super. Měla jsem z této dávky 2-3 snídaně.