Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sanyaa píše:
@Janli Také jsme vyzkoušeli vše a něco nepomohlo vůbec, něco jen na chvíli (tygří hovínka), po pár dnech kuna zase přišla. Chvíli byl klid, když tam manžel dal světlo a to se vždy při pohybu zaplo, ale i to jen na omezený čas. Opravdu pomohlo až to, když plechem zadělal všechna místa, kudy by se do střechy mohla dostat, trvalo to dva roky, než jsme našli všechny otvůrky, ale povedlo se.
To je podle mě jediná možnost, zabezpečit všechna místa tak, aby kuna nepronikla. Jenže je to někdy složité.
Dobry vecer, chci se zeptat vsech byvalich nebo soucasnych “majitelu” kun, jaky zpusobuje tohle zvire hluk. Jiz asi tri tydny registruji v podkrovi nad sadrokartonem bouchani, tukani, dupani a nevim co jeste. Vzdy mezi 4 a 5 hodinou ranni, coz je pro spanek velmi neprijemne a ma fantazie v te tme pracuje na plno 🙈 😄 na sadrokartonu je silna vrstva izolace, proto take nechapu, odkud se takovy hluk bere. Zni to, ze kuna radi primo na tom sadrosi, to by ale znamenalo, ze izolace uz muze byt od ni znicena, vytrhana, zdupana…? Bohuzel tam nemame pristup, abysme to zkontrolovali, museli bychom rozebrat strechu. Jake jsou prosim vase zkusenosti? Moc dekuji.
@lefikfialka píše:
Dobry vecer, chci se zeptat vsech byvalich nebo soucasnych “majitelu” kun, jaky zpusobuje tohle zvire hluk. Jiz asi tri tydny registruji v podkrovi nad sadrokartonem bouchani, tukani, dupani a nevim co jeste. Vzdy mezi 4 a 5 hodinou ranni, coz je pro spanek velmi neprijemne a ma fantazie v te tme pracuje na plno 🙈 😄 na sadrokartonu je silna vrstva izolace, proto take nechapu, odkud se takovy hluk bere. Zni to, ze kuna radi primo na tom sadrosi, to by ale znamenalo, ze izolace uz muze byt od ni znicena, vytrhana, zdupana…? Bohuzel tam nemame pristup, abysme to zkontrolovali, museli bychom rozebrat strechu. Jake jsou prosim vase zkusenosti? Moc dekuji.
Máš tam kunu, izolaci má už nejspíš dávno rozhrabanou a škrábe sádrokarton. Vezmi nějaký větší repráky, opři je čelem rovnou o ten sádrokarton a párkrát denně tam pouštěj nahlas techno, kuna se odstěhuje. Pak se pokuste utěsnit všechna místa kudy by ta kuna do střechy mohla lézt.
@lefikfialka
Ahoja, to určitě bude kuna, takže můžeš nechat strašidla strašidlama
. Taky jsme měli, většinou mě to vzbudilo a nevěděla jsem v danou chvíli jestli nám někdo neleze po baráku, nemohla jsme rozpoznat ten zvuk právě kvůli izolaci, zateplení, jestli to je nademnou, nebo podemnou. Každopádně, když byla nad náma v ložnici, byla slyšet jako na sádrokartonu, takže ano. Je to ten zvuk. Nám pomohly rušičky, zadělání děr, skulinek maltou, hlavně ne pěnou, to vše rozkouše. A zbavte se toho co nejdřív to půjde, hlavně co jejich běh, to uchčije s prominutím a prochčije to až na ten sádrokarton, smrdí to jako prase
, natáhne si tam klidně sousedovic slepici, teď to tam hnije, smrdí, může to poničit materiál na střeše..
Kuna je zlo
![]()
Nepomohlo ani tygří hovno. Teda pomohlo jen na chvíli.
Vlasy, plašička, nic…
Jinak jsme dělali novou střechu a pořádnou izolaci tak, aby tam ty kuny nemohly zalézt.
Zatím 2 roky dobrý.
Ale jinak jsou to krásný zvířátka ![]()
@Nelel12 píše:
@lefikfialka
Ahoja, to určitě bude kuna, takže můžeš nechat strašidla strašidlama. Taky jsme měli, většinou mě to vzbudilo a nevěděla jsem v danou chvíli jestli nám někdo neleze po baráku, nemohla jsme rozpoznat ten zvuk právě kvůli izolaci, zateplení, jestli to je nademnou, nebo podemnou. Každopádně, když byla nad náma v ložnici, byla slyšet jako na sádrokartonu, takže ano. Je to ten zvuk. Nám pomohly rušičky, zadělání děr, skulinek maltou, hlavně ne pěnou, to vše rozkouše. A zbavte se toho co nejdřív to půjde, hlavně co jejich běh, to uchčije s prominutím a prochčije to až na ten sádrokarton, smrdí to jako prase
, natáhne si tam klidně sousedovic slepici, teď to tam hnije, smrdí, může to poničit materiál na střeše..
Kuna je zlo![]()
Moc díky 🙂 🙂