Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Stačí ti výpis z katastru u dané nemovitosti. List vlastníka předkládat nemusíš, ale nemáš co tajit. Veškerý tvůj nemovitý majetek je veřejně přístupná informace.
@Janli píše:
Stačí ti výpis z katastru u dané nemovitosti. List vlastníka předkládat nemusíš, ale nemáš co tajit. Veškerý tvůj nemovitý majetek je veřejně přístupná informace.
Právě v tom dokunentu o dědictví není pouze nemovitý majetek. Děkuju za odpověď ![]()
@Anonymní píše:
Právě v tom dokunentu o dědictví není pouze nemovitý majetek. Děkuju za odpověď
Domluv se s konkrétním notářem, ale pokud jsi na katastru jako vlastník, tak by mu po nabývacím titulu mohlo být prd nebo ho upozorníš, aby druhou stranu s dokumentem neseznamoval.
Doklad o vlastnictví je právě výpis z katastru.
Pokud by trval na dokladu o nabytí té nemovitosti, asi bych si udělala z té darovací smlouvy (nebo čím jsi to nabyla) ověřenou kopii, a pak v ní důkladně začernila (zkontrolovat, aby to nebylo vidět ani pod úhlem světla) ostatní položky. Opravdu do toho ostatního nikomu nic není.
@Janli píše:
Domluv se s konkrétním notářem, ale pokud jsi na katastru jako vlastník, tak by mu po nabývacím titulu mohlo být prd nebo ho upozorníš, aby druhou stranu s dokumentem neseznamoval.
No, ono se taky muze stat, ze druha strana podmini svoji koupi tim, ze ho uvidi.
Co v té kupní smlouvě potřebujete řešit, že k tomu chcete notáře? Nemůžete se normálně dohodnout a napsat si ji sami? Předpokládám, že stavební stav všichni znají.
@JTom píše:
Co v té kupní smlouvě potřebujete řešit, že k tomu chcete notáře? Nemůžete se normálně dohodnout a napsat si ji sami? Předpokládám, že stavební stav všichni znají.
To jsem chtěla, ale nesetkalo se to s úspěchem
@JTom píše:
To snad nemyslíš vážně?
Zeptej se pracovníků na katastru jaký paskvily jim tam lidi nosí. To není prodej čokolády, ale nemovitosti v podílovým spoluvlastnictví. Škudlit pár tisíc může v tomhle případě jen tupec, to se na mě nezlob.
Potřebovala bych poradit ohledně jedné věci. Udělala jsem část pozemku a chatu. Spolumajitele ji chtějí odkoupit, což já nejsem proti. Dohodli jsme se, že sepiseme smlouvu kupní smlouvu u notáře. A teď k věci. Koukám na web notářů co budeme potřebovat a všude čtu, že doklad o vlastnictví a výpis z katastru. Ten výpis chápu, ale nejsem úplně nadšená z toho dokladu o vlastnictví. Respektive nechci aby ostatní spoluvlastníci věděli co všechno jsem podědila. Neporadil by někdo jak to u notáře chodí, zda všechny dokumenty budou protistraně předkládat co tak něco