Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jsem odnaučený kuřák už několik let. Kouřila jsem hodně, občas i teď po letech mám psychickou chuť na cigaretu, přestože mi smrdí. V době, kdy jsem kouřila, nejdražší cigarety stály do 60 kč. Byly ale i menší platy, než teď. Když někdo měl před 15 lety výplatu 10 tisíc a za krabku dal 50, tak je to asi stejné, jako když dnes má 20 a za krabku dá 100.Nebo myslítě, že stojí více v poměru s platy? Mě právě napadne, že dnes bych kouřit nemohla, přibyly děti, stouply výdaje, prostě bych na to neměla. Chci se jen zeptat, jak moc vám kouření nabourává rodinný rozpočet? Je tu někdo, kdo byl donucen opravdu už kouření omezit, protože na cigarety neměl? Jsem zaměstnáním soc. pracovník, má cílovka jsou sociálně slabí lidi, často psychicky nemocní (závažné diagnózy). Kouří téměř všichni a kouřit budou, i kdyby měli umřít hlady. Mám obavy, že závislost na cigaretách je tak moc silná, že málokdo toho nechá hlavně z těch mých klientů. Obávám se, kam je to zdražování cigaret dovede. Ano, můžete říci, když na to nemám, nemůžu kouřit, ale oni začali kouřit už dávno. Cigarety působí jako antidepresivum a oni nezvládnou přestat. Většinou jsou v plných ID a nemají šanci si navýšit příjem. V psychiatrických nemocnicích je to jediné, co je zvedne z křesla a drží je trochu při životě. Takové téma jen k zamyšlení. Je mi jich líto.
Nejsem kuřák, ale myslím, že ty náklady nebudou takové - zase ušetří za jídlo, když to blokuje chuť k jídlu, taky jim budou stačit levnější potraviny, protože nerozeznají chutě atd.
Prostě si nekoupí jiné věci, co jdou ruku v ruce se životním stylem…
Tak ja kourila hodne ochucene Kiss a pak borůvkovou Camel.
Jinak jsem presla na Iqos a super, ale ty uz ted taky nekourim. Přestala jsem úplně a doufam ze se k tomu uz nikdy nevratim.
@rea.sk píše:
Malbora touch modrý..miluji je..150-15 cigár záleží jak kdyKouřím 12 let s přestávkama..2× jsem přestala když jsem otěhotněla a kojila..Jinak pokaždé jsem se k cigarám vrátila…Chci přestat a proto du dneska konečně na plicní a začít sama se sebou něco dělat..Cítím že je čas přestat…Bude to boj ale du do toho…Jsem rozhodnutá…:)
Tak to já zásadně Kingy, to je tak zvláštní jak málo lidí tady o nich mluví, přitom jsou za mě lepší než máčka a furt stojí méně! No a k tomu ještě ta jejich soutěž s losy. Takže nejen že kouřím super cigára ale ještě občas vyhraju litra na další kartáč!
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsou tu kuřáci/kuřačky? Dělám malý výzkum okolo značek cigaret, tak se ptám jaké cigarety kouříte(značku, popřípadě chut) a kolik vykouřite denně cigaret? děkuji za odpovědi anonym kvůli hejtům nikdy se neví
Zásadně a pouze jen cigarety The King,
a k tomu ještě s nimi soutěžím s výherními losy! nejlepší prostě!! kraovskavyhra.eu
@Adriana.Noskova píše:
Zásadně a pouze jen cigarety The King,![]()
a k tomu ještě s nimi soutěžím s výherními losy! nejlepší prostě!! kraovskavyhra.eu
No jasne ty jsou bozi! Uz si jdu koupit karton! ![]()
Jen párkrat do roka, ale více zaráz. Nejprve Karelia malá l asi 15, Winston Blue asi 10, klasika Marlboro asi 8, Camel mini filtr 70's 3, Rothmans myslím Blue 4, Davidoff SL line asi 12, Viceroy pockets asi 9, Lucky Strike 1, Winston Red asi 8, La Vogue 1, Chesterfield 1, Viceroy Xpression asi 9, L&M asi 5, PM 1, B&H 1. Snad jsem na neco nezapomnela. Davidofky, Winston Blue super, pecka, zbytek nic moc. Ochutnala jsem a predala kamaradum, kteri byly rádi za free cigára a nebo jsem vyskemrala od kolegyn, ze chci zkusit tyto znacky a zase nabidla jiny. Cca 100 cigaret za 2,5 let, moc víc to nebude. Jediny, co mi fakt vytreli zrak, byly Davidoffky. Ale kourim Jen v práci a kdyz dostanu chut, vetsinou dvakrát do mesice, bud po sobe Nebo náhodne. Nekdy mi proste mozek „rekne”, holka, musis zakourit dneska a pak treba 16 dny nic.
Jsem odnaučený kuřák už několik let. Kouřila jsem hodně, občas i teď po letech mám psychickou chuť na cigaretu, přestože mi smrdí. V době, kdy jsem kouřila, nejdražší cigarety stály do 60 kč. Byly ale i menší platy, než teď. Když někdo měl před 15 lety výplatu 10 tisíc a za krabku dal 50, tak je to asi stejné, jako když dnes má 20 a za krabku dá 100.
Nebo myslítě, že stojí více v poměru s platy? Mě právě napadne, že dnes bych kouřit nemohla, přibyly děti, stouply výdaje, prostě bych na to neměla. Chci se jen zeptat, jak moc vám kouření nabourává rodinný rozpočet? Je tu někdo, kdo byl donucen opravdu už kouření omezit, protože na cigarety neměl? Jsem zaměstnáním soc. pracovník, má cílovka jsou sociálně slabí lidi, často psychicky nemocní (závažné diagnózy). Kouří téměř všichni a kouřit budou, i kdyby měli umřít hlady. Mám obavy, že závislost na cigaretách je tak moc silná, že málokdo toho nechá hlavně z těch mých klientů. Obávám se, kam je to zdražování cigaret dovede. Ano, můžete říci, když na to nemám, nemůžu kouřit, ale oni začali kouřit už dávno. Cigarety působí jako antidepresivum a oni nezvládnou přestat. Většinou jsou v plných ID a nemají šanci si navýšit příjem. V psychiatrických nemocnicích je to jediné, co je zvedne z křesla a drží je trochu při životě. Takové téma jen k zamyšlení. Je mi jich líto.