Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím chtěla jsem se zeptat na dvě věci cca tři čtvrtě roku jsem byla registrována na hlídačky. cz nabízela jsem tam hlídání. Dnes mi ale z ničeho nic bez jakéhokoliv varování zablokovali profil prý jsem neprošla jakousi užší kontrolou. Ale kalendář kdy mohu hlídat jsem měla poctivě vyplněný na zprávy od rodičů jsem vždycky odpovídala max do 36 hodin (a to mimořádně když jsem byla mimo Zlín tak jsem odpověděla později)odpovídala jsem na inzeráty v oblastech které jsem byla schopna pokrýt vždy první komunikace probíhala přes ně. Veškerou svou praxi jsem tam měla vypsaný kontakt tam na mě byl dostupný i rodičům profil jsem přes moje id měla propojený udělala jsem si přes ně i kurz první pomoci dětem (za který jsem zaplatila skoro 400 ale to je vcelku vedlejší). prostě a jednoduše si nejsem žádné chyby vědoma příští týden jsem se chystala i na ověření přes půl republiky až do Prahy musela jsem si kvůli tomu vzít v práci dovolenou. Když jsem chtěla aspoň aby mi teda důvod řekly tak to jsou prý interní informace ale myslím si že aspoň důvod by mi napsat mohly. Neříkám že jsem nějakou chybu udělat nemohla ale přece bych se pokusila ji napravit nemyslím si že by bylo potřeba mě hned blokovat. Takže můj dotaz zní stalo se vám to obdobně? udělali vám něco podobného?
A za druhé co vše musí být v inzerátu když chci dát do novin že nabízím hlídání dětí? a co vše by jste daly do letáčku též o tom že nabízím hlídání? díky moc všem jsem z toho celkem zklamaná a mrzí mě že se takto zachovali..
Určitě tak krom řidičáku splňuju snad všechno mám v plánu sestavit nějaký letáček dát to k dětským lékařům do dětských bazárků ty školky jsou taky dobrý nápad jen to budu muset nechat na zítra páč dneska bych asi nic kloudného nevytvořila docela mě to naštvalo a zamrzelo jakou cenu bys ty osobně tak byla schopna dát za hodinu hlídání? kdyby chůva s tvým dítkem samozřejmě podnikala výlety a tak prostě hlídání s dítkem trávila poměrně aktivně?
@Ka-Ha
Otázka spíš je, kolik rodičů chce, abys s dítkem podnikala výlety.
Já když jsem sháněla hlídání na prázdniny a slečna uchazečka se zmínila, že by šla s dětmi 4 a 6 let do bazénu, tak se o mne pokoušely mrákoty. Zvlášť, když jsem věděla, že si s nima dvěma sama netroufám ani já… ![]()
No, nedomluvily jsme se…
Jasně chápu já to spíš myslela tak že jsem schopná i nějaký ten výlet zrealizovat samozřejmě prvně probrané s rodiči jestli by jim nevadilo kdybychom šlii někdy třeba do zoo a jindy třeba na procházku do lesa takto jsem to spíš myslela
@Taciras
Já zas souhlasím s tím ostatním, cos psala…
Někdo to dělá tak, že když má krátkodobé hlídání, tak si počítá i tu cestu.
My když jsme potřeovali krátkodobé, tak to většinou byla rychlovka a kalamita, tak jsme také platili víc, stejně tak jsem jim připlatila loni, když už mi hlídají třetím rokem a je na ně spoleh… (letos pojedeme za stejnu cenu jako loni) Jen pro info, čistého mají víc jak já, prostě musím na ty prázdniny ušetřit…
@Ka-Ha No tak to koukám
Jsem na Hlídačkách registrovaná už více než rok, jsem i osobně prověřená a jejich jednání bylo vždycky korektní. Máš FCB? Je tam pro nás hlídačky uzavřená skupina, kde okamžitě odpovídají na dotazy a vše řeší, napsala bych tam. Samotnou by mně to zajímalo a vysvětlit by to tedy rozhodně měli
Já s nimi žádný problém nemám, vše funguje jak má a mám přes ně i dost zakázek.
Jinak na ty inzeráty a letáčky pozor, pokud to děláš na černo. Známá takto měla kontrolu z ŽÚ, vyptávali se jaké má oprávnění k nabízení těchto služeb, zda má příslušný ŽL atd.
@Princess a jak to s paní dopadlo? pokuta? to ji nabonzovala nějaká mamina, které hlídala dítko nebo sousedi? ![]()
Co se týče cen, já jsem dávalastudentce 80 kc na ruku, synovi byly 2 roky, jednalo se o 1-2 hodinove pohlidani v centru prahy, jezdila jen s kocarkem.
@softee Právě že jí nikdo nenabonzoval, úředníci byli tak aktivní, že se jí ozvali na tu její inzerci a chtěli vědět, zda k tomu má oprávnění. Musela jít podat vysvětlení, tuším, že nakonec pokuta nebyla, ale musela si zřídit ŽL.
Jinak o kontrolách z ŽÚ na udání také vím, psalo se tu o tom i v nějakých diskuzích. V tomto oboru (hlídání dětí) je prostě člověk stále jednou nohou v kriminále. Nevím jak to zakladatelka má, ale pokud je bez ŽL tak s nějakou větší reklamou bych byla opatrná.
Praveze sem to hned resila a bylo mi receno ze jsem neprosla jakousi uzsi kontrolou a kdyz jsem se ptala jak to mam chapat jako uzsi kontrolou tak mi rekli ze jsou to interni informace ktere mi neposkytnou mno nic kazdopadne kouknu co je potreba k vyrizeni zivnostenskeho listu
@Ka-Ha To mi je jasný, že jsi to hned řešila. Připadá mi to od nich opravdu sprostý, takto tě odbýt. Pokud o žádném porušení pravidel nevíš
Já jsem aktivní Hlídačka, sleduju i ty interní diskuze atd. a o nějakých užších kontrolách nic nevím a vůbec se mi to nelíbí. Proto se ptám jestli máš facebook, pokud by ses přidala do té skupiny pro Hlídačky a tenhle dotaz tam napsala veřejně, takže bychom to tam všechny četly, tak věřím, že by se neodvážili to blíže nevysvětlit.
Jinak kdybys potřebovala pomoct s tím ŽL, tak mi klidně napiš SZ, já jsem profesionální chůva, dělám vše oficiálně, tak s tím mám spoustu zkušeností.
To bych ráda do té skupinky to určitě napíšu protože říkám mohl ose něco stát to netvrdím ale fakt je divný že z ničeho nic jediný snad co tak jsem v pondělí neměla vyplněný ještě kalendář na aktuální týden ale to jsem právě v to pondělí hned chtěla dělat nemyslím si že jenom kvůli tomu by hned zablokovaly celý profil každopádně zítra nebo ve čtvrtek zprávu napíši
jinak ještě dotaz jak bys (doufám že nevadí tikání až těd sem si to uvědomila) ten dotaz do skupiny napsala? nerada bych aby to znělo blbě nějak
@Ka-Ha Mít vyplněný kalendář není vůbec povinnost. Pokud vím jediná povinnost je odpovídat na zprávy, být aktivní. Chápu, když zablokují někoho, kdo se na stránky třeba půl roku vůbec nepřihlásil, ale jinak ![]()
A ty v té skupině na FB jsi? Pokud ne, musíš požádat o přijetí a oni tě musí schválit. Skupina je skrytá, pokud bys ji nemohla najít, tak mi napiš.
Jinak bych to tam napsala stejně jako jsi to psala tady. Něco ve smyslu : Dobrý den, byl mi zablokován profil, jsem aktivní hlídačka, která má přes Vás kurz první pomoci a zrovna se chystala i na osobní ověření. Na zprávy reaguji, kalendář dostupnosti si pravidelně vyplňuji, nejsem si vědoma žádné chyby. Žádám o vysvětlení z jakého důvodu mi byl profil zablokován a co mohu udělat abych mohla Hlídačky. cz opět využívat?
Tak skupinu skutecne najit nemohu muzu tedy poprosit budto o pridani na fb jsem Kacka Halastova nebo o odkaz? Diki moc