Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny Ostravačky, žádaly jste teď některá o nový OP? Zajímá mě jak dlouho trvá vydání a jestli jsou fronty? Máme možná docela průšvih, v polovině července máme jet na Slovensko a dneska jsem zjistila, že dcera (5 let) musí mít taky občanku. Je to opravdu nutné i na ty Slováky? Díky za odpovědi.
@renule2 zkus se objednat přes systém, ale bývá tam dost plno, i měsíc dopředu obsazeno. Prý je někdy lepší tam zavolat a objednat se telefonicky (mají ty místa rozdělené na internetové a telefonické objednávky, ty telefonické se plní pomaleji). Jinak vystát frontu no, ale hned zítra tam asi bude nával při pondělí.
@renule2 jak psala kolegyně…počítej, že volno budou mít tak až za měsíc
Já byla vyřizovat občanku před měsícem. Čekali jsme v obou případech 15 - 20 minut a hotová byla za necelé 3 týdny (i když říkali po 3-4 týdnech, ale dá se to sledovat na netu). Takže byste to měli v pohodě stihnout. ![]()
@renule2 je to nutné.. Jinak vyřizovala jsem před měsícem, ale já se objednávám. Bez objednání tam bylo odhadem cca 60 lidí, takže fronta asi na dlouho.. Vyřízeno za 3 týdny, před dovkou jsou to 4.