Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MrsNorris píše:
Na elektronickou by se ukecat nenechal?
prosím te…na tu prejde tak maximálně hodne slabý kurak…neda se to srovnat
@inkakřivák píše:
Ve svém bytě ano. Tobě by se líbilo, kdyby ti kdokoliv říkal, že ve svém bytě například nebudeš poslouchat rádio? Už tě vidím.
přesně, to jsou dneska zvyky někomu určovat co ma dělat u sebe doma
@inkakřivák píše:
@Russet před dětmi to chápu. Ale nechápu to přesvědčení, že mám právo mu poroučet, jak má žít. Dožil se dev adesatky i bez rád moudrých. No tak si užil. Co se bude omezovat na těch pár let, co má před sebou?
Ale zase jestli je čunče a nemyje si ani ruce po WC, to bych byla celá říčná sahat na kliky a tak…
Je to starej člověk, myslím že nemá cenu ho teď přeučovat. Děti bych tam holt netahala no. Můj taťka kouřil od vojny pak po celý dospělý život. Pokud jsme s ním byli doma, já, brácha a máma, tak si doma nikdy nezapálil až když umřela máma a zůstal v bytě úplně sám, tak tam začal kouřit v obýváku a občas si tam bral psy ze zahrady, když se cítil večer asi hodně sám, to by máma zaživa taky nedovolila. A já ho nechala být, i když jsem tam chodila uklízet, vařila mu, prala, přeci nebudu buzerovat tátu v jeho bytě, starýho chlapa ![]()
@Alriga píše:
Nikoli, ale budu-li chtít, aby se o me nekdo staral, budu muset dodrzovat jeho pravidla a drzet bubu a krok.
to bych chtěla vidět, jak takhle nastoupit třeba na vlastni matku
@Venetia píše:
to bych chtěla vidět, jak takhle nastoupit třeba na vlastni matku
Moje máma obcas tu pomoc potřebuje. Vzdy o ni mile požádá, poděkuje, respektuje nase možnosti a nechová se jako zvířátko. Je jí 86 a nikdy by ji nenapadlo si myslet, ze vek ji opravňuje k sobectví, schválnostem a že by mela na cokoli „nárok“. A připadá mi samozřejmostí se přizpůsobit tomu, od koho neco chci. Pokud deda nic nechce, je to jiná písnička.
@Alriga píše:
Moje máma obcas tu pomoc potřebuje. Vzdy o ni mile požádá, poděkuje, respektuje nase možnosti a nechová se jako zvířátko. Je jí 86 a nikdy by ji nenapadlo si myslet, ze vek ji opravňuje k sobectví, schválnostem a že by mela na cokoli „nárok“. A připadá mi samozřejmostí se přizpůsobit tomu, od koho neco chci. Pokud deda nic nechce, je to jiná písnička.
To buď ráda. Ať to mamce dlouho vydrží. Protože stačí úraz, demence a je to v p…
@Alriga píše:
Dědečkovi se omluvit? Za co?![]()
To jakože když je někdo starý, tak apriori může delat, co chce a ostatní se mají po…?
Ne, spis, ze si muze ve svem byte delat co chce. ![]()
@welovefashion píše:
Ne, spis, ze si muze ve svem byte delat co chce.
Ano, může si tam shnít ve špíně. Sám.
@Alriga píše:
Ano, může si tam shnít ve špíně. Sám.
No jo podle me bychom ke svym starym rodičům a prarodicum meli mit respekt a respektovat i jejich neřesti a jejich teritorium. Jeste ze my to tak v rodině mame ![]()
@welovefashion píše:
No jo podle me bychom ke svym starym rodičům a prarodicum meli mit respekt a respektovat i jejich neřesti a jejich teritorium. Jeste ze my to tak v rodině mame
Tak to máte dobrý. My se respektujeme navzájem.
@Alriga píše:
Tak to máte dobrý. My se respektujeme navzájem.
Nebo se tě bojí nerespektovat.
Pochopila jsem z příspěvku, že děda bydlí u vás. Zkusila bych dědečka slušně požádat, aby to aspoň omezil. Není přece problém na balkon dát dědovi pohodlné křesílko, popelník a vyjít si vzájemně vstříc.
Ale přeji ti pevné nervy. Nás čeká o víkendu v podstatě totéž. Máme malinké miminko a jedeme poprvé na návštěvu k tchánovcům. Mají malinký byt a tchán je také těžký kuřák a ještě si kupuje nejlacinější polský tabák. S manželem jsme řekli, že do zakouřeného bytečku prostě tříměsíční miminko nevezmeme. V tomhle počasí to dost komplikuje jakékoli návštěvy. Myslím, že bude hodně uražený
Hlavně nevím, jak to budeme řešit až bude syn větší a budou si ho chtít brát na víkendy (což je podle nás super i pro syna, aby měl zážitky).