Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MrsNorris, diky. Můžu zkusit nabídnout. Jde mi také o to, jak mu to téma mám nadhodit. Je u sebe doma, je mu skoro devadesát… ![]()
Ja bych to brala stejne jako jeho syn, proste ho nechat uzit posledni radost ze zivota.
Mozna slušně poprosit, jestli by to mohl omezit, když tam jsou děti
aby si misto 4 za hodinu zapalil jen jednu.
@Anonymní píše:
@welovefashion
Jo a poradně mu to tam behem navstevy provetrat, pootvirat okna ![]()
Tak bych dědovi šla jen uklidit - přitom okna dokořán - a domů. Se slovy, že vám nedělá dobře kouř, který je u něj doma. Ale největší nebezpečí v tomto věku je, ze s cigaretou usne a něco podpálí.
@Anonymní píše:
Zdravím, a protože se jedná o příbuzného, prosím anonym.
Staram se po smrti babičky o dědu. Byl vždycky silný kuřák, ale babička mu nikdy nedovolovala kouřit v bytě. Ještě nedávno chodil kouřit na balkon, ale letos v zimě se naučil kouřit v pokoji. No a to je ten problem. Zpočátku se držel, když přišla návštěva, teď kouří i před dětmi. Fouká jim kouř, aniž by se zeptal, jestli to někomu vadí. Větráme, ale je to málo platné. Kouří pod nos i svému synovi, který s ním sedí v obýváku. Ten je tedy dávno dospělý, ale trpi na plíce. Jenže dědovi nic neřekne, respektuje, že je starý, a říká, ať si aspoň užije. Dědovi táhne na 90, ale kouří jednu za druhou. Pokud s námi sedí u televize, jsou to minimálně 4 cigarety za hodinu.
No a já jsem dnes zjistila, jak mi smrdí vlasy kouřem, doma v posteli. Nechci si je ted už umyvat, chci, abych nemusela travit s kuřákem několik hodin v jednom.byte a být celá nacichla kouřem. Kvůli sobě, dětem, kolegům… Co byste dělali na mém místě? Děkuji.
Pamatuji si jak jsem nadavala, kdyz kluka hlidala extchyma co si ho prala a vsechny veci i on byly citit kourem..byli tezci kuraci a desne. Bylo z toho dost zle.
Omezila bych setkávání jen na nejnutnější úklid, vaření apod. Dědečkovi se omluvit, že vám ten kouř vevnitř vadí a jinak bych ho asi nechala. Když je u sebe doma, vždy silný kuřák… teď už nepřestane a asi je to aj taková ta „radost“ no ![]()
Starý člověk, nech ho být. Budeš mu v devadesáti něco zakazovat? Jak dlouho tu bude? No co, tak se po návštěvě u něj vysprchujes a umyjes si vlasy.
@shadowbabe píše:
Omezila bych setkávání jen na nejnutnější úklid, vaření apod. Dědečkovi se omluvit, že vám ten kouř vevnitř vadí a jinak bych ho asi nechala. Když je u sebe doma, vždy silný kuřák… teď už nepřestane a asi je to aj taková ta „radost“ no
Dědečkovi se omluvit? Za co?
To jakože když je někdo starý, tak apriori může delat, co chce a ostatní se mají po…?
Já bych neděla asi nic. Je mu 90 ![]()
Jen bych poprosila ať to omezí, když jsou tam děti.
@Alriga píše:
Dědečkovi se omluvit? Za co?![]()
To jakože když je někdo starý, tak apriori může delat, co chce a ostatní se mají po…?
Když se bude děda divit, že s ním nejsou déle. „Promiň dědo, tvoje vyhulování nám pod nos nám vadí, proto jdeme co nejdříve pryč“
@shadowbabe píše:
Když se bude děda divit, že s ním nejsou déle. „Promiň dědo, tvoje vyhulování nám pod nos nám vadí, proto jdeme co nejdříve pryč“
Oprava:nebudeme ti tady uklizet a varit, protože nesnasime kour. Zaplat si sluzbu a uhul se k smrti.
@Alriga píše:
Dědečkovi se omluvit? Za co?![]()
Ve svém bytě ano. Tobě by se líbilo, kdyby ti kdokoliv říkal, že ve svém bytě například nebudeš poslouchat rádio? Už tě vidím.
Zdravím, a protože se jedná o příbuzného, prosím anonym.
Staram se po smrti babičky o dědu. Byl vždycky silný kuřák, ale babička mu nikdy nedovolovala kouřit v bytě. Ještě nedávno chodil kouřit na balkon, ale letos v zimě se naučil kouřit v pokoji. No a to je ten problem. Zpočátku se držel, když přišla návštěva, teď kouří i před dětmi. Fouká jim kouř, aniž by se zeptal, jestli to někomu vadí. Větráme, ale je to málo platné. Kouří pod nos i svému synovi, který s ním sedí v obýváku. Ten je tedy dávno dospělý, ale trpi na plíce. Jenže dědovi nic neřekne, respektuje, že je starý, a říká, ať si aspoň užije. Dědovi táhne na 90, ale kouří jednu za druhou. Pokud s námi sedí u televize, jsou to minimálně 4 cigarety za hodinu.
No a já jsem dnes zjistila, jak mi smrdí vlasy kouřem, doma v posteli. Nechci si je ted už umyvat, chci, abych nemusela travit s kuřákem několik hodin v jednom.byte a být celá nacichla kouřem. Kvůli sobě, dětem, kolegům… Co byste dělali na mém místě? Děkuji.