Kuřecí polévka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2521
28.11.12 10:42

Já to taky měla vždycky takový sladký a nakonec jsem okoukala od mámy že ona tu mrkev do toho vaří zvlášt no a super. A libeček je do toho výbornej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
28.11.12 11:56

Já dělám kuřecí vývar ze dvou skeletů(odřežu kůži), aby nebyla moc mastná. Dám celou mrkev, petrželku, plátek celeru, nať z petržele a libečku, a trochu mražené zeleniny do polévky, asi hrst. 1,5 l vody a vařím v tlakáči hodinu a půl. Ještě se mi nestalo, aby byl sladký. Maso pak oberu a nudle vařím zvlášť, dám na talíř a zaliju polévkou, posypu petrželkou a dám našprtaný česnek. Cibuli jsem nedávala nikdy, tak vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35789
28.11.12 12:20

Ja delam ze slepice. Je lepsi nez z kurete. Sladkou chut dela vetsinou mrkev, kdyz je ji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
28.11.12 12:27

Kromě mrkve je sladký i ten hrášek, proto je celá polévka sladká…zkus hodit do polévky i 2-3 stroužky česneku, je to mňamka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.11.12 12:34
@Eugiinka píše:
Ahojky můžete mi poradit :oops: chtěla bych se naučit dělat kuřecí vývar- prostě dobrou polévku, ale vždycky když ji udělám, má nasládlou chut a vůbec nevoní jako kuřecí…Dělám jí tak že ořezy z kuřete dám vařit spolu se zeleninou, (mrkev, hrášek atd) a po uvaření přidám např. nudličky. Ale příjde mi, že to je vždycky sladký tou zeleninou, mrkví???
Jak to děláte vy?? nebo dáváte bujon???nebo přecedíte?? :think:

Tak já dám maso nebo kosti do studený vody, cibuli, česnek, mrkev, celer, petržel, sůl, pár kuliček novýho koření, přivedu k varu a táhnu(hódně pomalý var) min. hoďku, ale čím dýl tím líp :lol: Pak přecedím, maso oberu, zelču najemno nakrájím,(cibuli a česnek a koření vyhoď)šoupnu zpět do vývaru. Obvykle přidám nudle, chvilku zavařím a vypnu.Jo a nakonec trocha pažitky nebo petrželky :pankac: Nepoužívám magi ani bujóny :poblion: Nedávej tak moc vody, když bude vývar silný, vždycky ho můžeš doředit vodou :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
28.11.12 16:20

Samozřejmě, pěnu pryč! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mario6
6.3.13 09:52

Dobrý vývar

Chtěl bych bych i já přispět do debaty o vývarech.
Upozorňuji, že nejsem žádný profi kuchař, jsem elektrikář, mám své tři děti, a před čtrnácti dny jsem se stal dědečkem, ale to jen tak na okraj.
U vývaru záleží na tom, z jakého masa bude.

1.-kuřecí vývar:
Jestli Vám někdo nepodaruje kuře z vlastního chovu, tak vše co koupíte v obchodě,
je podřadné kvality a bohužel bez masoxu se neobejdete,(aby to mělo šmak, Jak říká
p. Burian, v pohádce,„Byl jednou jeden Král“)
Postup je jednoduchý.
Drůbka, krky, nebo cokoliv z kuřete koupíte, můžete dát do vody,(aby to bylo minimálně ze dvou třetin zakryto vodou, dejte vařit naplno a v okamžiku, kdy se
začne voda vařit, je třeba ji utlumit, na pomalé vaření.
V Žádném případě, nezakrývat pokličkou-vývar se zakalí a už to není ono.
Pokud chcete mít jen vývar, tak po 45-min. vaření vyndejte veškeré kuřecí maso, můžete hodit nějakou koř. zeleninu,(asi půlku větší cibule, čtvrtku celeru, petželovou nať, a dvě větší mrkve.
Nechte ještě 30 min probublat na mírném ohni, deset minut před koncem dejte dvě
kostky nějakého kval. masoxu,(např. Knorr-zlatý bujón)a vypněte.
Polévka se stane sladkou, poze v případě, že nakrájíte kořenovou zeleninu
na malé kousky, pokud ji necháte celou, nebo rozkrájíte pouze na půl,(nebo čtvrt)
bude vývar v pohodě. Nakonec dosolit a možná trochu pepře.
Jelikož musím na odpolední směnu, další, napíšu jindy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii