Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych vás, co máte zkušenosti, poprosit o radu. Jaké byste doporučili nejlepší granule pro štěně? Jde mi opravdu o co nejvíce kvalitní granule s vysokým obsahem masa, nízkým obsahem soli a případně spektrem vitamínů pro štěně.
V neděli si jedeme vyzvednout štěndo a já vůbec nevím, co se teď prodává za granule a co je to nejlepší. Je to už hodně let, co jsme měli štěňátko. Bereme si pejska z útulku, tak je to taková rychloakce ![]()
Děkuji za radu ![]()
Pro štěně jsem kupovala od Acana
ale jsou drahé
nebo Brit, Calibra, Royl Canin ![]()
Nám byla chovatelem doporučena značka Brit Puppy. Žlutý obal je myslím jehněčí s rýží a růžový losos a brambor (ten má radši:-) ) Štěně spokojené.
ed. hlad. jezev. trpas.
Příspěvek upraven 10.01.18 v 20:08
@wallace no tak hlavně pomalý přechod. Zeptat se čím krmí, pokud špatná kvalita a vy dáte super krmivo dostane průjem
http://www.granule.cz/ tady jsou samé kvalitní. Wolfsblut je super a hlavně má hodně druhů takže paráda. Já krmím barking heads, mladší fena od štěněte průjmy a na Barking super. Chce to vyzkoušet, ale ne moc experimentovat. Pokud štěně žere nekvalitní tak to chce postupný přechod, napřed míchat ty co žere, třeba brit care a postupně přejít na ty lepší
Brit care mají snad všude no, je to průměr ale přechod by to byl asi ok. V útulku těžko krmí špičkou. Až kdybych převedla na průměrné a ok tak koupit ty které chci dávat a opět týden míchat a pokud nebude průjem už pak krmit a nemíchat ![]()
@wallace hlavně ne royal canin a podobné hnusy. Číst složení aby na prvních místech bylo maso, u ětch špičkových je i konzervace ok, u těch špatných je to jen chemie ![]()
Dobrý den, ono jedna věc jsou nejlepší granulky a druá věc je ta, co mu sedne. Určitě míchejte alespon týden s granulkama, které měl u v útulku ( ikdyby to bylo Pedigree). Momentálně nejvíce frčí BARF, nejsou to granule, ale krmení syrovým masem, kostmi, vnitřnostmi, zeleninou, atd.,existuje spoustu eshopů, je pravda, že to psům opravdu chutná
A nejlepší granulky? Tak patří mezi ně Orijen, Acana, Brit Carnilove, Yoggies..záleží na cenové relaci a na tom co sedí, nám pes po těch extra dobrých akorát průjmuval, museli jsme jít střední cestou:-) pokud je to velké plemeno, je dobré přidávat kůru Apto Flex,1× ročně
@Petruna21 Děkuju, na ceně mi moc nesejde, vím, že kvalitní granule od začátku můžou předejít zdravotním problémům v pozdějším věku (a právě naopak…)
@Kelliee díky, mrknu, tenhle vypadá na kříženečka jorka s jezevčíkem… a kdoví co ještě ![]()
@Markéta80 ahoj, u tebe jsem doufala, že přijdeš s radou
Už nějaký čas si tě pamatuju z různých diskuzí, kde ses zmiňovala o pejscích a vím, že do toho celkem vidíš
ještě taky Terinka…nevímjak
Děkuju za rady, aspoň vím, kde začít a půjdu zkoumat
Počítám s tím, že ze začátku najedeme na granule, na které byl doteď zvyklý a pak postupně přechod. Jen pro něj chci to nejlepší
a už se teda vůbec neorientuju po těch letech.
Souhlasim s @maja5651
Taste of The Wild
Krmíme teď i dospělého psa a super ![]()
@maja5651 píše:
Taste of the Wild nebo Ontario
Taste davame take rekla bych ze z tech co jsme vyskouseli nejlepsi a pak jeste yogies ty jsou take super lisovane za studena
Krmim Barking Heads, AATU a Essentials. Vsechny super, starsi je zavisla na BH a zmeny nevita, mladsi je to celkem jedno.
Tak momentálně nejlepší jsou Yoggies, je to český výrobce a tyhle granule používají BARFaři když jedou se psem někam, kde nejde mít maso ani nechat otevřenou konzervu.
@wallace Zkus ty Acany jsou to Kanadské granule a fakt tam není nic špatného když si přečteš složení ![]()
@wallace pokud je to menší pes tak mrkni na barking head tiny paws to je pro mini psy a jsou to fakt mini granulky. No každému psu sedí něco jiného. Naše starší snese vše, u mladší to bylo peklo. Acana určité receptury ok ale pozor může reznout a dost psů po nich má průjem takže u mladší jsme nezkoušela, to samé orijen. U mladší vím že fakt musí mít co nejednodušší složení. Záleží co žere ted, asi bych napřed vzala brit care, je to něco mezi a jako přechod by to šlo. Mladší nesmí nic kde je cokoliv z kuřete, pozor na drůbeží tuk to je humus
Kvalitních je dost granulí, bohužel ve zverimexech je nemají. Blbý je když nevíš jestli to bude sedět tak to chce brát malá balení. Pokud by sedla acana tak tam mají i 300gr balení ale u mladší sjme to ani nezkoušela, navíc to není jednoduché složení takže by to asi dopadlo blbě. Wolfsblut bych vzala já, hodně dobré složení a zajímavé druhy masa, bohužel mladší po všech průjem ale starší wolfsblut sedí a mají i pro malé psy takže fajn
@ELIbeta ty AATU sedí dobře? Vím že cena vysoká, ale…
je to jednodruhové? Barking jí sedí, ted žerou obě kachnu pro všechny plemena a ok ![]()
Yoggies taky jsme zkoušela, málo tuku takže naše po něm blbě přibírala a pak zase průjem ![]()
Ahoj, tady mas seznam granuli, kdyz to rozkliknes, je tam hodnoceni. Nejlepsi web!
Jinak obycejny Brit opravdu nepouzivat, zhorsili se snad jedine Brit care.My pouzivame Taste of
Wild a spokojenost.