Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rerere píše:
Potřebuji poradit a asi i uklidnitKoupila jsem pro 7 týdenní štěně granule Brit care junior, chovatelka mi řekla, že je zvyklé na Brit care ale už jsem nevěděla jaké, našla jsem Brit care puppy a junior, ty puppy jsou pro štěnata všech plemen, ty junior pro velká plemena, což naše je, vzala jsem tedy ty, jsou ale od 3. měsíců, nicméně složení téměř totožné, jen jsou asi větší, ale to snad nevadí, když je namáčím, nebo myslíte, že je tam ještě nejaký jiný důvod pro bych je neměla dát o měsíc dřív?
Osobně bych pro takhle maličký štěňátko nejdřív zvolila spíš štěněcí granulky, protože zajistí vašemu pejskovi dostatek živin nezbytných pro založení a vývoj všech důležitých tkání jeho těla. A na ty juniorky bych přešla spíš až potom. Pokud chcete granulky pro prcky velkých plemen, napadá mě ještě Carnilove Salmon & Turkey for large breed puppy. Ale ty jsou teda taky až od tří měsíců, no.. ![]()
Řídit se složením, ne jestli jsou pro štěně a nebo pro dospělého psa. Na prvním místě maso, sušené, dehydrované, určitý druh, ne drůbeží, to stejné tuk, musí být určitého druhu.
U štěněte bych volila bílkoviny kolem 30procent, tuk kolem 18procent. Teď záleží jestli bezobilne řadu a nebo obilnou, někteří psi potřebuji trochu obilovin, jiní nesnesou.
ND ryba, kuře
Essentials
Wolfsblut
Akela
Aatu
Eden
Pak je jich samozřejmě víc, i cenově dostupné
Děkuju všem za rady, dala jsem ji dneska ty junior namíchaný s těmi původními a v pohodě, zbaštila to bez problémů, akorát jsem to odvažovala, abych dala o něco míň, než uvádí pro ty tříměsíční a přijde mi teda, že má hlad…
@rerere píše:
Děkuju všem za rady, dala jsem ji dneska ty junior namíchaný s těmi původními a v pohodě, zbaštila to bez problémů, akorát jsem to odvažovala, abych dala o něco míň, než uvádí pro ty tříměsíční a přijde mi teda, že má hlad…
Můj měl taky hlad, už jsem ti to tu psala. Vyrostl z něj krásný pes a tlustý není. Mne se teda neosvědčilo mu to přesně odvažovat -asi v 7 měsících, jsem mu to omezovala a tahal mi za šaty, okusoval
,moc jsem si s ním nevěděla rady, nedal pokoj, dokud nedostal pořádně najist ![]()
@rerere já kupuji Taste of the wild puppy je to pro stenata a dospívající hafany
@Lucy 21 už jsi kupovala Akelu? Líbí se mě jen nevím co mladší. Té dokonala sedí Barking jenže jen ta řada pro mini psy
. Takže jí točím jen dva druhy ![]()
@Markéta80 píše:
@Lucy 21 už jsi kupovala Akelu? Líbí se mě jen nevím co mladší. Té dokonala sedí Barking jenže jen ta řada pro mini psy. Takže jí točím jen dva druhy
Ne nezkoušela, jsme pořád na ND. Taky točíme dva druhy
@Lucy 21
já se u ní experimentovat bojím. Tohle jí sedí dokonale
a nechci mít každou na něčem jiném ![]()
Ahoj
nějaké novinky v granulích? Za měsíc jedeme pro štěňátko a už začínám chystat věci. Máte nějaký aktuální tip na kvalitní granule? Kde objednat atd
@kavenka čím krmí chovatel? ten by měl poradit a ideálně zůstat na tom na co je štěně zvyklé. Pokud krmí nekvalitním tak nechat alespoň pár týdnů a pak pomalu měnit. Pokud by z hodně nekvalitních štěně přešlo na hodně masové tak ten přechod bude masakr
těch kvalitních je dost, já to střídám at nemají stále to samé a nejmladší granule nemůže tak ta je jen na mase + ovoce a zelenina ![]()
@Markéta80 krmí Yoggies. Koukala jsem na ně a vypadají slušně ![]()
Ahoj, obnovuju
pred 14ti dny jsem resila jakeho pejska koupit, uvazovali jsme o borderce a nakonec jsme skoncili u zlatakeho retrivra. A ted resim krmivo -stenatko je krmene Fitmin for life puppy, koupila msem tedy maly pytel a zjistujeme zda pokracovat nebo prejit postupne na jine? Mate zkusenosti zda je dobre? Nejprve jsem koukala po Royal Canin primo pro retrivry, ale v testech vysli hrozne..tak ted mam v hledacku Brit fresh beef pro stenata.Moc dekuji