Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ty jo holky, teď jste mi pěkně zamotaly hlavu
Jdu studovat. Prďolka byl teď v rodině, nebyl přímo v útulku (to jsem moc zevšeobecnila adopci), tak ještě musím zjistit, čím byl teď krmený a jestli mu to sedělo, ať jsme připravení. Už se na něj tak těšíme. Moc všem děkuju za rady ![]()
@Heivka píše:
@Saulus Já už si taky nedokážu představit, že by dneska moje holky místo pstruha a krouhaného zelí měly dostat do misek hrnek granulátu, dneska se mě na cvičáku dostalo poklony, nováček si o mojí 6 leté čubě, trojnásobné matce myslel, že je sotva odrostlé štěně (a já se jí směju, že jí šediví držka). Jinak na vícedenních závodech a na cestách se nám nejlépe osvědčily granule Yoggies, nezaznamenala jsem rozdíl v trávení a energii oproti BARFU, ale maso si holky dají s větší chutí.
Mam 12 letou, temer 13 letou AST. Nikdo mi neveri ze ji je tolik..
@wallace píše:
Ty jo holky, teď jste mi pěkně zamotaly hlavuJdu studovat. Prďolka byl teď v rodině, nebyl přímo v útulku (to jsem moc zevšeobecnila adopci), tak ještě musím zjistit, čím byl teď krmený a jestli mu to sedělo, ať jsme připravení. Už se na něj tak těšíme. Moc všem děkuju za rady
BARF je o znalosti, praci a logistice. Kdyz si to najedes a zvyknes, je to dokonce levnejsi nez granule.
My dáváme štěněti Petcurean, poradil nám to majitel obchodu, kde granule kupujeme - je to odborník a nadšenec, granulemi této značky krmí své vlastní psy - to je pro mě dobré doporučení. ![]()
@Mmsg píše:
Já mám 13-letého Labradora a ten žere úplně všechno: trávu, kůru, dřevo, kompost, ořechy, plasty, hadry, provazy a občas granule.
Ta moje predevsim h.vna
![]()
@Saulus Nejlepší jsou pak veterináři co tvrdí, že bez vyvážených granulí pes nemá šanci dožít vysokého věku, tak čím to asi bude, že 90% BARFařů co znám se k tomu dostali, včetně nás, po zdravotních problémech psa. Náš veterinář sice taky první doporučuje granule, ale z důvodu, že mu pak chodí lidi co „BARFují“ tak, že pes žije z kuřecích křídel a trochy svaloviny a pak trpí avitaminozou. Naše holky chválí (po štěňatech jsem z čuby stáhla 10kg nadváhy) a nemá problém poradit co přidat/ubrat podle jejich aktuálního stavu.
@Mmsg A myslí si o něm lidi, že je mu o pár let míň než je? Sousedi mají labradorku, o půl roku starší než moje čubina a když se potkají je to jako setkání důchodce a puberťáka, nikdo by neřekl, že jsou v podstatě stejně staré a ta moje je navíc i matkou. Ono to není jen o věku, ale o vitalitě psa. Sousedovic čuba obejde blok domů a odpadne, moje se umisťuje v první pětce lokálních obranářských závodů a skládá zkoušky. Ona ta výživa dělá hodně a labradoři se musí hodně hlídat, jsou to takové vděčné čtyřnohé popelnice.
Máme zkušenosti s Brit a Magnusson - dopadly dobre v hodnocení a stendovi chutnaly ????
@wallace to si zjisti co ted žere
Pokud barf tak to nastudj, navíc u toho prcka opatrně s kostma ![]()
@LucieN21 píše:
Máme zkušenosti s Brit a Magnusson - dopadly dobre v hodnocení a stendovi chutnaly ????
@Markéta80 píše:ale složení žádný zázrak
Ono je také důležité, jak to pejskovi sedne. Může to být sebelepší krmivo a nesednu mu to.
Pro mě je hlavní, aby to bylo na živočišné bázi, abych nestrkala pejskovi samé obiloviny.
My používali několik let Brit, ten vyhovoval, avšak poslední dva pytle jsem musela darovat, nebyly kvalitní. Před tím nám přišel pytel Britu, který doslova smrděl. Vzorek jsem posílala na ústředí, uznali reklamaci, poslali nový, ale bohužel, opět se mi nezdál. Takže jsme objednali Brit Care s rýží, po tom zácpa a potvrdilo mi to více chovatelů.
Brit Care s bramborami nebyl špatný.
Zakladatelce doporučuji objednat z výbraných krmiv třeba 5 nej v malých baleních(někde to i prodávají na vyzkoušení)a pozorovat jak je pejsek snáší. U nás naprostý vítěz Taste of wild.Sice tam má nějáké kontroverzní suroviny, ale celkově je hodnocen dobře. Ostatně připomínky jsou skoro ke každému krmivu. Také nebyl špatný Magnusson.
@jannina1 to je jasné, každému sedí něco jiného a spíš je to o náhodě vybrat takové co sednou. Starší sedí vše, jen po Taste z ní šly šílený hromady
Modrý brit neni kvalitní vůbec, to složení
U Ontaria je špatných věcí taky dost. Brit care průměr ale starší to nežrala, u mladší jsme ani nezkoušela. Nesmí kuře, drůbeží tuk je ve všech průměrných a konzervace je často taky chemická. Magnusson si chválí, ale je hodně dietní, masa celkem málo. Záleží co štěně žere ted, pokud je to něco slušnějšího zatím bych nechala, at se štěněti nerozjede trávení. Pokud dostává merketovky tak přejít hodně pomalu ![]()
@Mmsg To tak u velkých psů hodně bývá, bohužel jsem a tu dobu, co se aktivně pohybuji v kynologickém světě neviděla moc labradorů v optimální kondici, většina jich byla těžce vypasená nebo byli málo nasvalení, labrador pro správné osvalení potřebuje co nejvíc plavat a bohužel ne každý má v blízkosti bezpečnou a přístupnou vodní plochu. Třeba ta labradorka sousedů, když jí hladím a chci ze zvědavosti nahmátnout žebra tak zabořím do tuku celou délku prstů a žebra nikde (a to bydlíme blízko rybníků, kde psi mohou plavat bez problému od ledu do ledu). Já doufám, že svoje holky udržím v dobré kondici i jako starší už mám vyhlédnuté stopařské závody a zkoušky až nebude a starší schopná strhnout figuranta k zemi, aby se pak nenudila, pro psy co jedou celý život v zápřahu je „důchod“ přímá jízdenka pod drn. Ale nedávno jsem potkala staršího pána s labradorem, myslela jsem, že je mu tak 6-8 let a ono mu bylo 15, to mě hrozně potěšilo.
Vidite to, clovek se snazi vymyslet to nejlepsi krmeni pro psa… Kolikrat tolik neresime ani nasi stravu
A pak znate pripady, kdy je pes na zbytcich z kuchyne cely zivot, je mu uz 13, vypada vyborne a je stale vitalni… ![]()