Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
Dneska jsme byli poprvé na kyčle a odešli jsme s výsledkem obě 2c a široké balení. ![]()
Jsou nam 3 týdny.
Je tady nějaká maminka co to měla stejně? Pomohlo široké balení? A jak dlouho jste cca nosily? Jsem z toho na prášky a zvažují návštěvu soukromého ortopeda aby se na malého podíval ![]()
@aranka91 hele bud v klidu, širokým balenim se nic nezkazi. Syn měl tedy 2b (ale těžko říct jestli by to jiný doktor neposoudil jinak-oni ti ortopedi se v tomhle dost neshodují) a široké balení měl celkem 10 tydnu, z toho poslední 4 jen na noc. Ale klidne vem syna i jinam at posoudí i někdo další.
Malá měla 2c na jjedné noze a nosila od asi dvou měsíců do roka trmeny
Buďte rádi, že máte jen široké balení a opravdu poctivě dávej. Samozřejmě můžeš jít i k dalšímu ortopedovi pro klid duše. My vyfásli ve 3,5 měsících Frejkovu peřinku a poctivě jsme balili a nakonec jsme dávali 2 měsíce. Ale při kontrole, kdy jsme ji dostali, tam byla maminka, která peřinku nedávala a museli si jít pro třmeny… Peřinka je ještě v poho, ty třmeny jsou za trest jak pro dítě, tak i pro matku, která je musí nandávat. A to máte ještě dobré, že máte jen široké balení. Dcerka měla Ib vpravo a peřinku měla kvůli IIb vlevo… Peřinku a cvičení. Nakonec to nebylo tak hrozné, aspoň bylo co chovat… ![]()
Dcerka měla na jedné kycli Ilb, druhou měla v pořádku. Nosila široké baleni, krásné se jí to upravilo
vím že c je horší ale pokud doporučil ortoped pouze široké baleni bude to ok uvidíte ![]()
Jen my o půl roku později řešili asymetrii jedné strany a cvicili vojtovku… údajne díky širokému baleni. Ale to už je jiná Story ![]()
Ahojky, taky jsme meli a srovnalo se to, máme misto širokého balení takový fesny kalhotky a je to suspr ![]()
My měli IId a taky nasazené široké balení, ale nám nezabralo a po 1,5 měsíci nasazena peřinka. My jsme ale obešli 3 ortopedy a u toho prvního, kde nám ordinovali široké a následně peřinu s námi pěkně vydrbávali.
2c po narozeni. Davala jsem siroky baleni asi 2 tydny a pak jsem se na to vykvakla. Na dalsi kontrole u JINYHO doktora uz vsechno ok. Doktor v porodnici mel dost spatny hodnoceni tak jsem nasla jinyho.
U nás v porodnici měli na asi 50 děti necelou hodinu, takž nás viděl že vším všudy asi 3min. Nechci nijak zpochybnit jeho lékařské dovednosti, ale radši zkusím ještě jiného doktora pokud to má takhle špatné ať něco nezadrbeme.
A jaké máte zkušenosti u kluků? Malý je pod tím vším docela spoceny, aby se mi nezaparil chudák ještě ![]()