Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy a tatkove. mame doma 6ti deniho mimiska a od rana ma rymicku nastesti bez teplot ale behem odpoledne mu vyjela vyrazka spise cervene zabarvena kuze po celem telicku takova krupicka. samozrejme zitra budu volat dr ale sem z tho nesva a rada bych vedela jestli ma nekdo zkusenosti s vyrazkou u tak maleho cvonce.
dekuji moc za odpovedi
Ahoj, kojis? Pokud ano, nesnedla jsi vcera neco, co by mohlo byt alergenem?
Nebo nejsou to potnicky? Neni mu moc teplo?
@katyna1984 ahojky kojim na jidlo si prave davam pozor abych ho nedrazdila ma cervenoucke cele telicko a v tom pupinky vypadaji jako potnicky ale nesedi mi ta cervena kuze. s tim teplem jsme si to mysleli taky ale mel vlazne rucicky a stale to pretrvava :/
A na zatylku? Rucicky muzou byt chladnejsi. Maly kdyz ma potnicky, ma kolem nich vzdy červený flek.
Ahoj, my máme doma také miminko a když byla naše malá také takto malinká, tak se jí udělala přesně taková vyrážka. Doktorka nám doporučila při vyrážce mazat Excipialem u lipolotio a do koupele přidat Balmandol olej
do druhého dne bylo po vyrážce
![]()
@Therkisss ahojky a jakou používáš kosmetiku na koupání, olejíček…to co popisuješ jsem měla u malé když jsem ji vykoupala v porodnici ve weledě- měla to chudinka ještě pomalu 14 dní než se toho zbavyla…malého jsem nakonec koupala jen v ovesné koupeli raději bez mýdla…a mazala jen olivovým nebo kokosovým olejem…
@katyna1984 tam neni zpoceny nic prijdu si jako kdyz mam prvni dite
u kluku sem se stimhle nesetkala prave tak sem nejista z toho. zatylek byl prvni kam saham rada me mamky pri prvnim chlapakovi. jak rikam nikdy sem se stim nesetkala tak me to zarazilo celi den bezproblemu a odpolko mu najede ruda kuze. on ma tedy hodne suchou kuzi takze promastujeme jak radila dr.
@Yasmina21 Dekuju ja sem se stimhle prave nesetkala u kluku tak sem z toho vyjevena tak trosku prave. zitra rano hned volam dr a zajedu k ni projistotu abych byla klidna preci jen je to mrnousek a jeste do toho ma rymu chudak
@nelinka204 ahojky mame kosmetiku od Johnson baby jak olejicek tak do koupele uz sme v ni koupali predtim a vse v poradku, a naposledy jsme koupali vcera vecer, chceme ted koupat obdej protoze ma suchou kuzi tak aby jsme mu ji nevysusovali prave.
@Therkisss @Therkisss mi máme právě i dost tvrdou vodu a děti i mi máme dost suchou pokožku… u malé jsem toho vyzkoušela víc už doma pač v porodnici měli v těch koupacích boxech vždy něco jiného…přes jonson, hipp, niveu, lionelu, eucerin a nakonec mi známá poradila právě tu ovesnou koupel - je vhodná i pro atopickou pokožku… dá se na miminka koupit v lékárně na větší děti dělám doma sama z vloček…také koupeme ob den…já vím, že je těžko radit když každé miminko je jiné, ale maminka se snaží pro měj udělat maximum aby bylo spokojené…
@nelinka204 moc Ti dekuju za radu a nazor
sice mam tretiho prcka ale kazdej cvonc je jinej. vyzkousim to co Ty a snad nam to bude do budoucna pomahat. zitra sjedu k dr a uvidime co mi povi. chudak je cervenej jako rak jenom na obliceji chodidlech a na dlanich to nema. vsichni 3 kluci a ja mame taky hodne sucho kuzi ja si nenamazat telo a oblicej tak mam suchy fleky na sobe. jeste jednou dekuju