5 měsíční syn stále kašle

44
26.9.17 08:42

5 měsíční syn stále kašle,nevím co s tím

Dobré ráno, můj 5 měsíční syn má už víc jak měsíc vlhký kašel a já už nevím co by mu mohlo pomoci..Začalo ti v srpnu, kdy byly přes den obrovská vedra a syn se pořád potil, nechala jsem ho chvíli spinkat jen v plence a přikryla ho látkovou plenou, asi to byla chyba, protože od té doby když dýchá nosem tak jakoby slyším, že „chrochtá“.Později se přidal zmiňovaný kašel a nemůžem se ho zbavit. Dětská dr. mi řekla, že na plících to nemá, napsala mi kapky sinecod a mám mu stříkat mořskou sůl do nosánku plus odsávat..Vše dělám a nic..Teď se mi z toho kašle i vzbudil :zed: Maminky poraďte co vám pomohlo a existuje nějaký třeba domácí sirup který pomohl? Jsem z toho už na prášky, nejhorší to je v noci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
26.9.17 08:54

Promazávej mu hrudník z obou stran mastí jako Psí sádlo, Koala, je bylinná, mírně mentolová, měla by usnadnit vykašlávání a rozpouštět hleny. Defacto vlhký kašel je lepší než suchý, tudíž musíš podpořit rozpouštění hlenu(Sinecod není špatný). Hodně malého odsávej, poponášej ve vzpřímené poloze, protože vleže se toho těžko zbavuje. Zvlhčuj vzduch, a rozhodně bych šla na kontrolu, na další poslech a prodiskutovat s lékařkou, že kašel neustupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.9.17 08:57

Já zas měla vždy dobré zkušenosti z Amprobene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3671
26.9.17 09:02

@mina0405 ahoj nám dcera pokaslavala skoro od narození také několikrát kapky do nosu +sirup…pomohlo jen na chvíli nechala jsem udělat odběr na chlamydie pneumoniae černý kašel mycoplasmata…bylo toho dost naštěstí negat. takze rtg plic měla studený zápal plic dostala atb a pomohlo ale v té době už jsme byli objednání na bronchoskopii tu jsme nechali udělat a díky bohu to dopadlo dobře kvůli tomu neustálému kašli měla dr. Podezdreni na cystickou fibrozu. Na plicní mi dr. Řekl ze kašel u miminek tak dlouhodobě není normální a pokud nezabiraji sirup ani kapky do nosu tak je to neco jineho nez diagnostikuje dr.jo a studený zápal plic nejde slyšet poslechem jde vidět pouze na rtg!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
26.9.17 09:21

Mě takhle syn kašlal 3 měsíce, minimálně 5× jsem byla u doktorky, aby ho vyšetřila a vždy nás poslala domů. Pak jsem i byla na pohotovosti a tam nám řekli to samé. Byla jsem i ještě u jiné dětské, taky nic. Pak syn zkolaboval, odvezli ho do nemocnice a bylo to s ním zlé. Zápal plic, zánět průdušek, už i blbě dýchal, vylezly mu nějaké orgány v bříšku,…poležel si na jip, pak dalších 10 dní v nemocnici, ještě pak 2 měsíce bral léky. Nenechte se nikde odbít! Já jsem byla tak naštvaná na sebe, že jsem se víc nesnažila a nevydupala si nějaké testy, když syn pořád kašlal. Hodně štěstí a ať je malý brzy v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
26.9.17 09:23

Nám moc pomáhá Stop Kašel sirup od Dr Maxe. A když měl malý zápal plic plus takovou rýmu ošklivou, zjistila jsem v nemocnici od primáře důležitou věc ohledně odsávání - méně je někdy více. Dle mých zkušeností to s odsáváním nepřehánět, spíš hodně vykapavat - odsávat když už je to fakt nutné - sliznice se jinak brání dalším vytvářením hlenu… (to ale může být jen moje zkušenost a názor…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.17 09:50

@mina0405 Zajděte s ním na ORL kliniku, pokud to bude bez výsledku, tak pak na plicní, to už je dost dlouhý kašel na to, aby se začalo pořádně řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3671
26.9.17 10:17

@Terezxx my měli větší štěstí naše dr. Byla naštěstí nakloněna těm odběrum tvého syna je mi líto chudák co si musel vytrpet. nejhorsi je že spousta dr jaksi zapomíná na to že jsou 2 druhý zápal plic jeden poslechove lze odhalit ten studený ne…ha jako malé mimo na studený zápal plic málem zemřela takže vím a hned upozorňují na tento fakt dr. I když bývalý dr.od starších dětí se se mnou doslova hádal ze světa je o. k ze stačí sinupret :roll: v noci dostala tenkrát takový záchvat kašle ze jsem myslela ze umře četla jsem ji tenkrát na pohotovost v -1o jen v noční košili a na tom jsme měli bundu asi jsme vypadali jako blázni ten strach ale nikdy nezapomenu jak jsem ji téměř bezvladnou nešla do 2 patra… těžký zápal plic…@mina0405 opravdu se nenech uchlácholit ze je to normální není kašel cca nad 14 dní u mimin je moc…drzim pěsti a určitě se ozvi jak jsi dopadla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3671
26.9.17 10:18

@Swami Harashimi na Orl nic nepoznají kouknou do ucha a krku…a závěr bude stejný osobní zkušenost se starší dcerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.9.17 10:24

Teda, když to tady čtu asi to fakt popoženu někam dál, dnes mu budu fakt poctivě stříkat do nosánku a k tomu ten sinecod, pokud bude další příšerná noc řeknu mojí dr. o tom studeném zápalu plic, snad to vezme v potaz :roll: díky moc za vaše příběhy, nechci, aby syn skončil v nemocnici :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.9.17 10:28
@emma38 píše:
@Swami Harashimi na Orl nic nepoznají kouknou do ucha a krku…a závěr bude stejný osobní zkušenost se starší dcerou

Souhlas, bohužel, moje starší dcera taky v kuse kašlala, na ORL jsme byli xkrát a nic nezjistili, pomohlo teprve když se oteplilo a změnilo počasí (kašlala od dubna asi do května) spustil se jí najednou sopel a bylo po kašli. Jenže to měla dva roky a ne jak můj syn 5 měsíců! Jsem ochotná s ním na to ORL přesto zajít, musím zkusit vše :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.9.17 10:31

Jo a ještě se chci maminky zeptat - jak jste zvlhčovaly vzduch? Daly jste kolem postýlky mokré ručníky nebo i jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
26.9.17 11:04

EDIT - ježiš teď čtu, že je mu pět měsíců, tak to vyndání mandle nehrozí, omlouvám se. Ale na ORL nám dělali i vyšetření na reflux, právě taky kvůli kašli, to by možná nebylo od věci.

Já bych to ORL zkusila, máte vyšetřenou nosní mandli? Dcera měla vleklé vlhké kašle, vždy po rýmě, nakonec jsme byli na ORL s jiným problémem (časté silné krvácení z nosu, chroptění ze spaní) a zjištěna mandle nejhoršího stupně. Po vyndání byl pokoj jak od krvácení, tak od toho vleklého kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.9.17 11:13
@Tichopredbouri píše:
EDIT - ježiš teď čtu, že je mu pět měsíců, tak to vyndání mandle nehrozí, omlouvám se. Ale na ORL nám dělali i vyšetření na reflux, právě taky kvůli kašli, to by možná nebylo od věci.Já bych to ORL zkusila, máte vyšetřenou nosní mandli? Dcera měla vleklé vlhké kašle, vždy po rýmě, nakonec jsme byli na ORL s jiným problémem (časté silné krvácení z nosu, chroptění ze spaní) a zjištěna mandle nejhoršího stupně. Po vyndání byl pokoj jak od krvácení, tak od toho vleklého kašle.

No s tou nosní mandlí..ona prý znovu naroste :( moje kamarádka ji nechala odstranit synovi a za půl roku mu narostla zpátky, s ní i předchozí problémy (chrápání apod.) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
26.9.17 11:18
@emma38 píše:
@Terezxx my měli větší štěstí naše dr. Byla naštěstí nakloněna těm odběrum tvého syna je mi líto chudák co si musel vytrpet. nejhorsi je že spousta dr jaksi zapomíná na to že jsou 2 druhý zápal plic jeden poslechove lze odhalit ten studený ne…ha jako malé mimo na studený zápal plic málem zemřela takže vím a hned upozorňují na tento fakt dr. I když bývalý dr.od starších dětí se se mnou doslova hádal ze světa je o. k ze stačí sinupret :roll: v noci dostala tenkrát takový záchvat kašle ze jsem myslela ze umře četla jsem ji tenkrát na pohotovost v -1o jen v noční košili a na tom jsme měli bundu asi jsme vypadali jako blázni ten strach ale nikdy nezapomenu jak jsem ji téměř bezvladnou nešla do 2 patra… těžký zápal plic…@mina0405 opravdu se nenech uchlácholit ze je to normální není kašel cca nad 14 dní u mimin je moc…drzim pěsti a určitě se ozvi jak jsi dopadla…

U nás to samé. V noci šílené záchvaty kašle, měl rudá očička jak několik nocí nespal. Byl i takový mírně našedlý, jak nemohl pořádně dýchat. Bylo mu tenkrát jen půl roku. Byla jsem taky zoufalá, ale když mi 3 různí lékaři tvrdili, že to nic není :nevim: měla jsem si vydupat ty odběry krve, rentgen plic,… zbytečně syn trpěl. Nejlepší bylo, když jsme potom dojeli konečně do té nemocnice na rentgen, já neměla pro syna ani žádné věci, protože jsem vylítla z bytu narychlo. Byla jsem tam sama a oni mi řekli, že pokud si někoho nepřivedu na pomoc, tak mi ho nezrentgenují 8o bylo ráno, manžel končil až odpoledne v práci, neměla jsem ani mlíko pro malého, byl na UM. Kdybych si tam neodchytla nějakého staršího pána, nechali by mě tam snad trčet :cert: no a až pak ho ihned vzali na JIP!!! a všichni se strašně divili, proč jsem nedošla dřív, že syn je vážně nemocný!!

Opravdu se nenechte odbít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky