Kyčle II.A ve čtyřech měsících

89
13.8.14 16:57

Kyčle II.A ve čtyřech měsících

Maminky, byla jsem s dcerkou 3,5 měsíce na UTZ kyčlí a přišlo nám Ia na obou a měli jsme jit k našemu orotpodevi, aby kyčlíky klinicky prohlédl. Klinicky říkal, že úplně v pořádku, ale že levý kyčel mu přijde podle UTZ IIa a ať jdeme na RTG, byla jsem v šoku a šla jsem.. PO RTG mi řekl, že raději dáme TŘÍMNKY a že se mu podle RTG nezdá prvý kyčel… Tak nevím RTG a UTZ se dělaly 7 dní po sobě a takto rozdílný výsledek…Zvažuju návštěvu jiného ortopeda. Máte někdo zkušenosti s porovnáváním u dvou různých ortopedů, jak na to koukají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1603
13.8.14 17:08

To je ještě v pohodě, mě jedna a ta samá dr. řekla během dvou návštěv úplně odlišný názor, udělala UTZ poslala mě na RTG a i když to bylo podle jejich slov dobrý, zavolala mě ještě jednou do ordinace a poslala mě s malou na Neurologii. Zdůraznila ať pokračuju ve dvojitém balení i když při první návštěvě mi tvrdila, že je vše O. K. a dvojitě balit nemusím…zkus klidně jiného ortopeda, ale asi bych třmínky dala pro svůj osobní klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 17:12

To my je dáváme, jen když je v šátku, tak je nemá…Ale jsem z toho jelen

Příspěvek upraven 13.08.14 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.8.14 17:32

@Marcellka ano bohužel znám odlišný názor a bylo to 2 dny po sobě, kdy obvodní ortoped na poliklinice nás okamžitě poslal na trakce do nemocnice, že jsou kyčle zralé tak akorát na operaci a druhý den v nemocnici na ambulanci na mě koukali jako na blázna, že to prý není tak hrozné - věk 3 týdny-hodnocení II. a a II. c,dali nám třmínky a za 3,4 měsíce bylo vše v naprostém pořádku a byla bez třmenů. takže zašla bych fakt néjakému odborníkovi, ať to ještě zhodnotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 17:35
@krtek7489 píše:
@Marcellka ano bohužel znám odlišný názor a bylo to 2 dny po sobě, kdy obvodní ortoped na poliklinice nás okamžitě poslal na trakce do nemocnice, že jsou kyčle zralé tak akorát na operaci a druhý den v nemocnici na ambulanci na mě koukali jako na blázna, že to prý není tak hrozné - věk 3 týdny-hodnocení II. a a II. c,dali nám třmínky a za 3,4 měsíce bylo vše v naprostém pořádku a byla bez třmenů. takže zašla bych fakt néjakému odborníkovi, ať to ještě zhodnotí.

děkuju.. my určitě zajedeme, on tento ortoped prý rád pije a v den prohlídky byl nějaký vtipný, navíc kontrolu máme za měsíc, ale třmínky máme rovnou na 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.8.14 17:39
@Marcellka píše:
děkuju.. my určitě zajedeme, on tento ortoped prý rád pije a v den prohlídky byl nějaký vtipný, navíc kontrolu máme za měsíc, ale třmínky máme rovnou na 4 měsíce

No to je nějaký nesmysl. Nevím odkud jsi, ale určité to stojí za to vyhledat odborníka, nejlépe někde v krajské, okresní nemocnici, kde funguje oddělení dětské ortopedie. My jezdili na Bulovku, ale jsme z Prahy, takže to nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 17:43

No jsem z menšího městečka a on to takto dává, rovnou třeba na půl roku a mezitím jednou za měsíc jen upraví třmínky, RTG dělá až po skončení… To mi přijde divné, tedy celé mi to přijde divné. Už jsem našla prý dobrého ortopeda v HK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.8.14 17:48
@Marcellka píše:
No jsem z menšího městečka a on to takto dává, rovnou třeba na půl roku a mezitím jednou za měsíc jen upraví třmínky, RTG dělá až po skončení… To mi přijde divné, tedy celé mi to přijde divné. Už jsem našla prý dobrého ortopeda v HK…

Tam bych tedy nechodila. My jsme chodili na kontrolu každé 3 týdny, vždy se udělal ultrazvuk, upravily se třmínky a režim podle výsledků. Nejdŕíve to malá měla na 23 h denně pozdéji na 13 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 18:15
@krtek7489
@krtek7489 píše:
Tam bych tedy nechodila. My jsme chodili na kontrolu každé 3 týdny, vždy se udělal ultrazvuk, upravily se třmínky a režim podle výsledků. Nejdŕíve to malá měla na 23 h denně pozdéji na 13 hodin.

To jsem slyšela, že jinde nemusí být ani celodenně, bohužel mám pocit, že náš spádový ortpoed má na třmínky úchylku, všichni co znám je u holčiček měli a všichni do 9. měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
13.8.14 18:32

Tak zkus se zmínit u pediatra a třeba ti poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 18:48

@Ebixa on je to nerudný starší pán.. S maminkami nediskutuje a takto to praktikuje… Uz jsme doma rozhodli jedeme jeste jinam, do te doby je budu davat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
13.8.14 18:56

@Marcellka nepopletla jsi to? IIa je pouze do 3 měsíců ;)

Podtyp IIa – fyziologická, tj. normální nezralost (děti mladší 3 měsíců)
Podtyp IIb – opožděná zralost (děti starší 3 měsíců), prodlužuje se abdukční, tj. široké balení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
13.8.14 18:58

Tak uvidíš, aby jsi pak neslyšela ještě 3. odlišný názor ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.14 18:58

@Boudice23 no na zprave mame II a :), taky jsem na to koukala, z nemocnice z UTZ mame IA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
13.8.14 19:01

@Marcellka to je divný, my máme peřinku a chodíme každý měsíc, a byly jsme tam těsně když začínala 4 měsíc a říkal mi právě že už je označení B, sestra se upsala musel přepisovat z a na B :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí