Kyčle – nález I.B a II.A v šesti týdnech

Anonymní
12.10.10 19:33

Kyčle - nález I.B a II.A

Dobrý den maminky,

měla vaše dítka stejný nález na ortopedickém vyšetření kyčlí v šesti týdnech věku? Co vám ortoped doporučil? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9511
12.10.10 19:50

Ia a Ib je normální(zdravý)nález

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
12.10.10 20:00

A co prosím to které značení znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.10.10 20:11

Zalezi na tom, jak to ktery ortoped znaci. Nase Zuzi mela ve 3 tydnech II A, pry dobry nalez odpovidajici veku, v 8 tydnech taky II A, pry opet odpovidajici veku (stale jen preventivni plina navic, zadne opatreni), a ve 4 mesicich kycle ukazkove I A a vyrazeni z evidence :wink:
Nas ortoped totiz kazdemu mimcu mladsimu 4m dava preventivne plinu navic, kdyz nejsou dovivinuta jaderka (coz v tomhle veku nejsou skoro nikdy) a proto pise II A temer kazdemu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.10 20:24

My máme také nález I.B a II.A, doktor nám doporučil široké balení, ale vím, že někteří se stejným nálezem dostávají i třmeny, tak nevím, co si myslet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9511
12.10.10 20:26

Tu je tabulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
12.10.10 20:37

…tak maminka si může pozorovat miminko taky doma a zjistit případný nepoměr ve výskytu rýh ve faldících na nožičkách v oblasti u třísel.U zdravých nožiček jsou tyto rýhy osově souměrné na obou nožičkách a také lze s nožičkama vytvořit trojúhelník, když se dají chodidla k sobě - to u kyčlí s nepříznivým vývojem nelze, nebo ztuha.Někde jsem četla, že léčba širokým balením je účinná pouze v prvním měsíci života :nevim: …tím ale nechci fušovat doktorum do řemesla, oni určo ví, co a jak

U nás se vyfasuje preventivní plena na ortopedi, jak na běžícím pásu. Při nálezu Ia a Ib jsem jí klukovi nedávala. Taky jsem ho pevně nezavinovala - to není na kyčle dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
12.10.10 21:45

Já to značení kyčlí kdysi hledala a našla. Tady výsledek: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.10.10 10:37

kluci meli 1B a 1B a porad nam psal siroke baleni, ja ho nedavala jednomu (byl po operaci, cerstva jizva na brise) a druhemu ano. Dalsi nalez meli oba ok :) takze bych s tim nesilela :) akorat se jim poti prdelky :)
neco jineho jsou trmeny atd. ale co jsem hledala info, tak je pouze 1% deti, ktere maji v zivote problem s kycli, v zahr. se tohle vubec nekontroluje prave kvuli nizkemu vyskytu problemu. To je jako Vojtovka, taky ji tu dostane skoro kazdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.10.10 10:42

Ahoj,taky jsme měli po narození IIa,po šesti týdnech Ib,a dávali jsme široké balení.Ale mělo by se to upravit,myslím,že 6 týdnů je ještě krátká doba.Na kontrolu kyčlí + jadérka jsme chodili do 10-ti měsíců.Pokud ortoped doporučil široké balení,tak ho dávej,dokud se mimi nepokouší nějak pohybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
2.11.11 18:25

Pokusím se oživit starou diskusi svým novým dotazem.
Dívala jsem se na tabulku hodnot, kterou sem dobrá duše PeBa vložila a nesedí mi náš zápis.
Podle instrukcí doktorky na kyčlích máme široké balení = 3 plíny. Mně a asi i malé to dost vadí.
A záhadou je mi navíc toto: Dle zápisu doktorky máme pravou kyčli Ib/IIa a přitom hodnota alfa je 61 a beta 52, tak mi dle tabulky od Peba není jasné, jak se to mohlo vyhodnotit jako Ib/IIa, když dle této tabulky by to měla být Ia!! Druhá kyčle má vyhodnoceno Ib a hodnoty alfa 66 a beta 60, což dle tabulky je v pořádku a označení Ib sedí…fakt té pravé kyčli za mák nerozumím. Jde mi skoro o prt, ale defakto bysme měli být v pořádku a přitom máme balení 3 plín. Malá je v tom jak robot, nemůže se vyprdět, takže řve jak tur. Mně zas přebalování o to déle trvá. Na další KO jdeme za 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí