Proč moje třítýdenní holčička neustále pláče?

72
12.10.10 14:13

Neustále pláče

Ahoj holky,chci se zeptat jestli máte někdo taky takovou zkušenost jako já.Mám doma 3 týdenní holčičku,která mi hlavně v noci ale i přes den pořád v jednom kuse pláče.Nekojíme,jsme na hypoalergenním Nutrilonu.Bereme kapičky na prdíky Sab Simplex,ale že by to bylo prdíkama až tak,to se mi moc nezdá.Tak nevím,čím by to mohlo být ještě.Pláče v kuse i když je napapaná,přebalená i když jí nosíme.Nezabírá vůbec nic.Máte někdo radu? Je to k nevydržení :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
12.10.10 14:17

Je to tim, ze je mala a nic jineho neumi. Musis si zvyknout, jina rada neni, proste z toho casem vyroste.Jinak nekomu pomaha satkovani, ze mimi tahas vsude sebou v satku, ale plno trpasliku si na to moc zvykne a pak rvou jeste vic, kdyz je polozis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.10.10 14:21

Radím to tady pořád, ale mně fakt pomohly poznatky z knihy Nejspokojenější miminko v okolí od Karpa. Zavinování, pouštění fénu atd.
Taky máme závěsnou kolíbku (hakka se myslím jmenuje) a ta mi pomáhá neskutečně. Přes den malá v postýlce neusne a v kolíbce jo a jak se začne vrtět, tak stačí zas zahoupat a spí. Jinak by taky bečela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.10.10 14:31
jizvíková píše:
Je to tim, ze je mala a nic jineho neumi. Musis si zvyknout, jina rada neni, proste z toho casem vyroste.Jinak nekomu pomaha satkovani, ze mimi tahas vsude sebou v satku, ale plno trpasliku si na to moc zvykne a pak rvou jeste vic, kdyz je polozis.

Predpokladam, ze jsi to vyzkousela :evil:

U nas satek nebo nositko rozhodne z ditete neucinilo neodlozitelneho tvora, naopak, byl celkem brzy si schopen hrat sam, nedozadovat se 100% pozornosti. Mel zkratka mamu tak dlouho u nosu, dokud to potreboval.

Jak se tvari v kocaru? Nam teda dite jakmile jsme ho strcili do kocaru a prejeli prah domu, tak okamzite usinal.

Nektere deti jsou ale od prirody drazdive, vic jim vadi volny prostor kolem nic, preci jen ta miminka jeste prakticky nejsou zrale na zivot ve velkem svete, mohlo by pomoct zavinovani, dudlicek, „bily sum“, to je napriklad fen, sumeni naladene na radiu…
Zavinuti je velmi specificke, zavinuje se dite na vanocku, velmi tesne, aby se citilo jako v brisku, tj i ruce k telu, nejelepe do velke plenky, fleecove decky…
Je taky mozne, ze ji vadi chladno, preci jen prijela z tropu o 37 stupnich :mrgreen: Muzes zkusit trochu vic obleknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.10.10 14:49
Magi píše:
Radím to tady pořád, ale mně fakt pomohly poznatky z knihy Nejspokojenější miminko v okolí od Karpa. Zavinování, pouštění fénu atd......
Gladys píše: ..Nektere deti jsou ale od prirody drazdive, vic jim vadi volny prostor kolem nic, preci jen ta miminka jeste prakticky nejsou zrale na zivot ve velkem svete, mohlo by pomoct zavinovani, dudlicek, „bily sum“, to je napriklad fen, sumeni naladene na radiu…
Zavinuti je velmi specificke, zavinuje se dite na vanocku, velmi tesne, aby se citilo jako v brisku, tj i ruce k telu, nejelepe do velke plenky, fleecove decky…

Tak tak. Karpa jsem měla pečlivě nastudovaného, rady aplikovala a především na zavinování (to pevné, ne jen zabalit do rychlozavinovačky) nedám dopustit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
12.10.10 14:52

Ahoj!

Taky bych doporučila to pevné zavinutí. U nás to zabíralo výborně.
Mladej jednu dobu taky rychle usínal u vysavače. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
12.10.10 14:54

u nás taky fungovalo pevné zavinutí aby se nemohl ani hnout a pak nosit a zpivat, povidat, natřásat, ted bych možná spíš volila šátek abych měla volné ruce ale dělala bych to úplně stejně…

• Citovat
  • Upravit
421
12.10.10 14:55

Zizalko, první měsíc nám téměř nonstop valil vysavač, teď jsme přešli na digestoř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.10.10 14:58
Magi píše:
Zizalko, první měsíc nám téměř nonstop valil vysavač, teď jsme přešli na digestoř :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec: Ale abyste neskončili u nastartovanýho auta, to se prodraží :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
12.10.10 15:05

Jojo, „Karpování“ zabírá super.Zavinout, pohoupat, dávat sát. Bohužel se to musí vydržet, simulovat prostředí dělohy, než se nám miminka opravdu „narodí“ - tzn. dovyvinou a nebudou tak zničená z toho, kde se to octla. Karp tomu říká čtvrtý trimestr a trvá cca 3 měsíce.

Houpání zabírá nejlépe takové, jaké lze vidět buď na webu http://www.thehappiestbaby.com/ nebo na youtube po vyhledání videí s Harvey Karpem, něco jsem tam zahlédla.

Jinak ten způsob zavinování - mailem můžu poslat scan obrázků z knížky ..... ale pssssssst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
12.10.10 15:08

Jo a ještě k babyvaku, ten nám taky skvěle funguje ! A z rozmazlování strach nemám, ráda tomu bezbrannému ptáčátku poskytnu všechno, co mu dělá dobře :mrgreen:

Však se později nějak domluvíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.10.10 15:09

Zuzouš :lol: No já už su doma zvyklá na trvalý šum. Jak děcka usínají, zapínám u malého čističku vzduchu a u dcerky digestoř. Má to ale taky tu výhodu, že je nebudí žádné ruchy z venku. Můžou štěkat psi, startovat motorky, zvonit sousedka a děcka spí a spí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.10.10 15:14
Gladys píše:
jizvíková píše:

Predpokladam, ze jsi to vyzkousela :evil:

U nas satek nebo nositko rozhodne z ditete neucinilo neodlozitelneho tvora, naopak, byl celkem brzy si schopen hrat sam, nedozadovat se 100% pozornosti. Mel zkratka mamu tak dlouho u nosu, dokud to potreboval.

Jak se tvari v kocaru? Nam teda dite jakmile jsme ho strcili do kocaru a prejeli prah domu, tak okamzite usinal.

Nektere deti jsou ale od prirody drazdive, vic jim vadi volny prostor kolem nic, preci jen ta miminka jeste prakticky nejsou zrale na zivot ve velkem svete, mohlo by pomoct zavinovani, dudlicek, „bily sum“, to je napriklad fen, sumeni naladene na radiu…
Je taky mozne, ze ji vadi chladno, preci jen prijela z tropu o 37 stupnich :mrgreen: Muzes zkusit trochu vic obleknout.

GLADYS TY PUPICKU,
mam DVOJCATA a zada jen jedny, REJ si laskave do NEKOHO JINEHO, zvlast kdyz o mne vis kulove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
12.10.10 15:17

U nas krome toho vseho, co psaly holky, zabralo a zabira houpani na balonu, popr. v houpacim kresle. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
12.10.10 15:33
jizvíková píše:
Je to tim, ze je mala a nic jineho neumi. Musis si zvyknout, jina rada neni, proste z toho casem vyroste.

Kecy v kleci ;-)

jizvíková píše:
mimi tahas vsude sebou v satku, ale plno trpasliku si na to moc zvykne a pak rvou jeste vic, kdyz je polozis.

není pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky