Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosím Vás, zkoušel si někdo kyselost v těle pomocí papírků na kyselost PH v těle z lékárny? já poprvé a když vyjde úplně to nejnižší PH co je tam uvedené, jako že je kyselé PH v těle, má s tím člověk něco dělat je to hodně špatné? nemá s tím někdo zkušenosti? dsěkuji
@monicák Moč bývá běžně mírně kyselá a je to normální. Sliny můžou kolísat kolem. Prostředí pochvy je zase mírně kyselé. Na určení pH krve jsou papírky nevhodné.
@monicák píše:
Ahoj, prosím Vás, zkoušel si někdo kyselost v těle pomocí papírků na kyselost PH v těle z lékárny? já poprvé a když vyjde úplně to nejnižší PH co je tam uvedené, jako že je kyselé PH v těle, má s tím člověk něco dělat je to hodně špatné? nemá s tím někdo zkušenosti? dsěkuji
neres. pH se pohybuje v uzkem rozmezi, mechanismu, jak si telo udrzuje stale vnitrni prostredi je vic, kdybys mela pH vychylene, tak mas problem dost podstatny, to uz by si sem nepsala
A podle pH moci nepoznas uz vubec nic.
@donaga píše:
http://www.wikiskripta.eu/…PH_mo%C4%8Di
To jen něco o pH moči.
Takže takové to „překyselení organismu“ je jen způsob, jak lidi zblbnout. Jestli chceš žít „zdravě“, tak pH moče není právě nejvěrohodnější způsob jak se kontrolovat.
Já si taky myslím, že je to jen taková móda. Mluvit o překyselení organismu.
@monicák
Je to kravina. pH v tele se pohybuje v uzkem rozmezi, vykyvy ihned resi naraznikove systemy. Vetsi vykyv muzes mit v tezkem stavu… diabeticka ketoacidosa treba… to se resi v nemocnici… nebo tam odkud neni navratu. Zjednodusene receno.
Zas nejaky modni trend jak z niceho udelat fiktivni problem a samozrejme ho slavne vyresit ![]()
@MartinaIrena píše:
@BellinkaX A hlavně lidem vnutit drahé potravinové doplňky![]()
ale na to nepotrebujes drahe potravinove doplnky jen zmenit stravu…a kysele ph v tele existuje, kdyz se budu prezirat cukerem stane se to a nekde se mi premnozi kvasinky, vpuse, v pochve nebo ve strevech a to se deje!
@BellinkaX Ale MY! jim na to jen tak neskočíme
Na nás si nepřijdou. ![]()
@KackaDoup Já myslím, že ne, vždyť např. v pochvě a žaludku je naprosto přirozeně kyselé prostředí. To, že se přemnoží kvasinky, není dáno překyselením organismu, ale spíš ODKYSELENÍM organismu a stravou bohatou na sacharidy. Z toho důvodu převáží v těle bakterie závislé na cukru.
@KackaDoup Ale máš pravdu, že hodně zdravotních problémů si způsobujeme tím, co jíme a že někdy se to ještě dá zachránit změnou stravy.
Překyselení organismu je další tahák na prachy a jak je vidět, funguje. O kyselost se stará organismus. Neřeš to.