Lacna glukóza 5,7

1498
18.11.20 08:33

Lacna glukóza 5,7

Holky, opakované mám lacnou glukozu 5,7,jsem 9tt.ted jdu z odberovky a jsem docela vyděšená, děsí mě představa inzulínu a vlivu zvýšeného cukru na plod. Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
18.11.20 08:39

Z hodnotou 5.7 na inzulínu nebudeš. Nicméně může se cukrovka zhoršit v dalších týdnech těhotenství. Dodrzuj zatím prisnou dietu.

• Citovat
  • Upravit
68976
18.11.20 08:45

Cukrovka to je, s inzulínem bych teď neplašila, to je veeelmi předčasné. Vyfasuješ glukometr a bdeš držet dietu, velké většině lidí tohle k dobré kompenzaci stačí. A v nejhorším, i s tím inzulínem se dá existovat na pohodu, těhotným obvykle stačí pár jednotek jednou denně. Takže klid (i to vyděšení může cukr zvyšovat ;) ), čeká tě maximálně 31 týdnů nějakých omezení, ale pokud jsi hlídaná, jsou v těhotenství mnohem horší komplikace, na tomhle je skvělé to, že máš šanci to nějak pozitivně ovlivnit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
18.11.20 08:46

Já měla u druhého dítěte potvrzenou těhotenskou cukrovku už od 11tt. Doktorka taky varovala, že můžu skončit na inzulínu a nakonec jsem to zvládla s dietou. Přečti si rady na webu těhotenská cukrovka. Cz, objednej se do poradny a uvidíš, jak se to bude vyvíjet. On ani ten inzulin není žádná tragédie. Tohle jsou zrovna věci, které se dají jednoduše ovlivnit a jsou hlídané. Vím, že na začátku to je šok. Ale zvykneš si, najdeš si svůj systém a vyhovující jídelníček a určitě bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
18.11.20 08:49

Nema cenu byt vydesena :) ale chapu, taky jsem to tak mela, mne vyslo 5,38 a na druhym 5,29 ve 12tt, takze jsem byla poslana na diabetologii. Jinak negativni vliv na mimco ma nelecena cukrovka, pokud budes dusledne dodrzovat dietu popr ji kompenzovat inzulinem (i to se v pokrocilem stadiu tehotenstvi muze stat), tak bude mimco v poradku. Doporucuju dukladne prostudovat stranky tehotenskacukrovka a najet hned na dietu, ja zacala uz pred navstevou dia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
18.11.20 09:00

Nebereš nějaké léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.11.20 09:05

@Jencus ne, léky neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
18.11.20 11:51

@hulala proc hned inzulín? Nejdřív dieta a uvidí se, zda bude stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
18.11.20 12:09

Mám to samý, jen jsem úplně z toho mimo, při odběrech v 11 tt, jsem měla vše v pořádku až na glukózu 5,25.Druhej den jsem šla na další kontrolní odběr na lačno a tam to bylo už 4,.. něco… Takže mudr řekla že to nemám zatím řešit. Jenže mám testovací papírky na moc (kontroluju si kvůli častým zánětům mocaku) a tam je i glukóza a tam mě někdy glukóza vyskočí a někdy ne.. Zrovna včera ráno jsme měla pozitivní glukozu, a dnes ráno nic. Tak jsem dnes volala mudr a ptala se ji na to a ona že sem měla vše v norme, i minulou moc (před 2ma týdny) ale že mám zítra donést. Tak sem z toho zmatená a bojím se že ohrozim dítě nějakou skrytou cukrovkou.Jsem 18 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
18.11.20 13:39

@Wilík pokud bys chtela mit klid, tak doporucuju poridit glukomer a merit se obcas doma :) nebo drzet dietu.. ja treba glukozu v moci nemam kdyz chodim do poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
18.11.20 14:13

@Wilík cukr v moči může značit problém s cukrovkou a nebo taky ne. Já měla u prvního dítěte od začátku cukr v moči, díky tomu jsem šla na zátěžové testy na cukrovku už v 16 TT, které ji potvrdili. I s krásnými hodnotami cukrovky jsem měla cukr v moči celé těhotenství. U druhého dítěte jsem byla na testu na cukrovku už v 11 t a také s pozitivním výsledkem. Moč jsem měla celé těhotenství ukázkovou. Pokud se ti něco nezdá, může tě doktor poslat na OGTT už teď. Ale počítej s tím, že v případě negativního výsledku si test ve 24 TT zopakuješ znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
18.11.20 14:36
@nozu píše:
@Wilík cukr v moči může značit problém s cukrovkou a nebo taky ne. Já měla u prvního dítěte od začátku cukr v moči, díky tomu jsem šla na zátěžové testy na cukrovku už v 16 TT, které ji potvrdili. I s krásnými hodnotami cukrovky jsem měla cukr v moči celé těhotenství. U druhého dítěte jsem byla na testu na cukrovku už v 11 t a také s pozitivním výsledkem. Moč jsem měla celé těhotenství ukázkovou. Pokud se ti něco nezdá, může tě doktor poslat na OGTT už teď. Ale počítej s tím, že v případě negativního výsledku si test ve 24 TT zopakuješ znova.

No mudr tvrdí že ji nemám, když v tom 11 tt z krve na lačno to bylo sice 5,25 ale kontrolní druhej odběr už byl 4,takže prý norma… Řekla jsme ji, že to mám ale někdy v moči pozitivní na tom testovacím papírku a někdy ne, tak zítra pokud to mít v moči u ní nebudu asi me nikam posílat nebude a ja nevím jak dál postupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
18.11.20 14:38
@Luminance píše:
@Wilík pokud bys chtela mit klid, tak doporucuju poridit glukomer a merit se obcas doma :) nebo drzet dietu.. ja treba glukozu v moci nemam kdyz chodim do poradny

A jsou někde nějaký tabulky jaký by měli být hodnoty při tom měření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
18.11.20 14:42

@Wilík lacna pri mereni glukometrem do 5,3 a pak merit po snidani, obede a veceri idealne hodinu od prvniho sousta - hodnota by mela byt do 7,8. Je mozne merit i po dvou hodinach od jidla, ale hodina po je doporucovana pro tehotne a je to vhodnejsi Po dvou hodinach hodnota musi byt do 6,7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
18.11.20 15:33
@Luminance píše:
@Wilík lacna pri mereni glukometrem do 5,3 a pak merit po snidani, obede a veceri idealne hodinu od prvniho sousta - hodnota by mela byt do 7,8. Je mozne merit i po dvou hodinach od jidla, ale hodina po je doporucovana pro tehotne a je to vhodnejsi Po dvou hodinach hodnota musi byt do 6,7.

Díky za informaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky