Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych koupit jako dárek Ladičku na kytaru, ale vůbec tomu nerozumím. Nesháním nic extra pro profíky. Je to pro přítele má akustickou kytaru. Prosím kdo tomu rozumíte o poslání názvů třeba ozkoušených ladiček nebo odkazy kde přímo koupit. Děkuji všem děkuji ![]()
Dobrý večer
Já mám Yamahu YT-150 snad už pět let (ne-li víc), několikrát mi spadla a to z dost velké výšky, ale pořád slouží naprosto perfektně ![]()
Nejlíp takovou, u které se dá přepínat jak lazeni podle zvuku, tak podle vibraci. Já mám spoustu let ENO ET - 3100 a velká spokojenost. Kdysi jsem ji dostala k narozeninám od přátel ![]()
@BZ89 píše:
Dobrý den, chtěla bych koupit jako dárek Ladičku na kytaru, ale vůbec tomu nerozumím. Nesháním nic extra pro profíky. Je to pro přítele má akustickou kytaru. Prosím kdo tomu rozumíte o poslání názvů třeba ozkoušených ladiček nebo odkazy kde přímo koupit. Děkuji všem děkuji
jsem chtela navrhnout stahnout si aplikaci na chytry mobil, ale to by bylo jako darek asi blby:-) funguje prefektne a netahas dalsi kram.
Aplikaci moc nedoporučuji, snímá i okolní zvuky a taky záleží na kvalitě mikrofonu daného telefonu. Na nalazeni to stačí, ale může to být podlazene (takže nástroj jako takový nalazeny samozřejmě bude, ale trošku mimo)
A prosím co tyto dvě? Co na to říkáte? Prodávají je v hudebninách v našem městě, tak bych to koupila radši tak než přes internet.
Stagg CTUM-C7
Stagg CTU-C5 BK
Jsou na akustickou kytaru?
Promiňte, opravdu tomu vůbec nerozumím ![]()
@BZ89 píše:
Ještě jsem zapomněla tato:
Korg Headtune G2
Tuhle poslední bych nekupovala, vypadá to, že snímá pouze zvuk. Když by pak chtěl naladit třeba někde u táboráku, mohl by mít problém.
Ale zkusím ještě pohledat, třeba se mýlím.
Tak koukám na ty dvě předchozí. Pokud hraje jen doma, tak metronom asi nepotřebuje. Pokud by plánoval někam chodit se učit podle not, tak bych tu s metronomem pořídila.
Jinak ono je to asi jedno, jak tak na to koukám. Pokud neplánuje nic jiného, než svou akustickou kytaru, nechystá se koncertovat a tak (prostě hraje hlavně pro své potěšení), tak bych asi preferovala tu nejjednodušší, pokud snímá vibrace a to je ta poslední uvedená, jak jsem jí nejdřív zavrhla. Tak tam asi skoč a zeptej se. Pokud je chromatická, tak na takový ten základ stačí (v jednoduchosti je krása, že) a je hezky přehledná. Pokud snímá jen zvuk, tak bych vzala jednu z těch dvou, cos uváděla první a tam je to pak asi jedno. Ta s metronomem toho umí víc, asi bych se tedy u těch dvou rozhodovala podle ceny ![]()
Doporučuji, aby šla ladička cvaknout klipem na kytaru, aby jí člověk furt nemusel hledat a mohl dolaďovat podle potřeby ihned ![]()