Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, tak mě od Aventu moc nevyhovovaly,Medelu jsem neměla,ale docela si jí chválí.Mě vyhovují lahvičku od MAM.
Mě vyhovovují lahvičky od Aventu, docela dlouho trvalo než jsem se rozkojila a malá zatím pila z lahvičky (už z porodnice) a prso přijímala nádherně až lahvičky zase nebylo třeba.
A PROČ?
Ja jsem jedine pro AVENT co jsem mela ostatniho, to jsem rozdala … http://www.aventbaby.cz/lahvicky mam od nich prakticky vse od sterilizatoru, po odsavacku, kojici kloboucky, kousatka, dudliky, jidelni sadu i termo tazku na kocar
Sterilizatory avent delaji i do mikrovlnky,ja mam teda normalni ne do mikrovlnky porizovala jsem hlavne kvuli prsni odsavacce http://www.aventbaby.cz/…ni-digitalni- cisti se vyborne, pouzivam kartacek na lahvicku na savicku oboustrany kartac na lahve, ohrivacku nepouzivam ale mam ji,nepotrebuju ji… Na mleko si varim vodu po 12hodinach vychladim necham v termosce… Vyborna vec i avent kelimky na uschovu MM a pozdeji i prikrmu
Da se sehnat i na mimibazaru,aukru a dokoupit nove savicky v lekarne, sterilizator rovnez, avent poharky stoji v lekarne cca 200kc
ted se Gitka zivi sama, takze si mlicko pekne pridrzi i caj uz davam na caj kouzelny hrnicek nekapajici a to take vsude vrha, takze si neumim predstavit ze bych pouzivala sklenene lahvicky
A navic, vsechny AVENT komponenty do sebe zapadaji, vse se da vyuzit, napr.na odsavacku pripevnim via poharek odsaju mleko sup na mrazak:), kdyz se Gita ucila pit caj pila z nekapajiciho hrnicku ale z 2,3 savickou nez jsem ji dala savicku hrnickovou
ve sterilizatoru se da take sterilizovat vse,od via poharku az po odsavacku dudliky apod.
a urcite kup neni nakladny, ja koupila sterilizator za 1000 a ohrivac lahvi k tomu byl zdarma
a termoobal je taky super narvu do nej 4× 125ml nebo 2 260 ml nebo i via poharky se svacou
jsem si okopirovala par svych prispevku z jine diskuze:D
http://www.medela.cz/…ty/calma.php
v porodnici jsem měla tuto, protože se miminko musí taky snažit aby něco vytáhlo takže nezleniví jako z normální lahvičky kde to teče samo ![]()
Ahoj,
hlasuji pro avent, kupovali jsme nějakou tu novorozeneckou sadu. Byla tam odsávačka, sterilizátor do mikrovlnky (ten je super) a lahvičky. Je pravda, že u nich na sebe vše pasuje a dlouho vydrží. Máme od nich dudlíky, hrnečky, lahvičky. Zkusila jsem víc značek, ale nakonec se vždy vrátím k téhle. A když si dáš tu práci a projdeš net, najdeš je za dobrou cenu.
Ahoj. Já zkoušela MAM a Avent. MAM mi absolutně nevyhovovala, Avent jo. Ale já dluho kojila a lahvičky jsem používala hodně málo. U mladší dcery jsem měla rovnou jen Avent, ale brzy jsem zavedla hrneček Nuby s pítkem, takže Mája lahvičku skoro nepoznala.
Dopředu bych to ale s nákupem lahviček moc nepřeháněla
.
U prvního prcka jsem měla Avent a nebyl žádný problém, Áňa se mi ale na Avent savičku nechtěla v žádném případě chytnout, tak jsem koupila MAM savičky … dají se nandat i do Avent lahviček.
Takže bych doporučila Avent lahvičky, ale nekupovat si dopředu moc saviček, protože každému mimču vyhovují tvarově jiné.
Já bych řekla, že je úplně fuk co vyhovuje tobě, pokud z nich nebude mimčo chtít pít…
Já mám doma avent, NUK, MAM a nechce pít z ničeho, buď lžička nebo malý plastový hrneček.
Evikk píše:
U prvního prcka jsem měla Avent a nebyl žádný problém, Áňa se mi ale na Avent savičku nechtěla v žádném případě chytnout, tak jsem koupila MAM savičky … dají se nandat i do Avent lahviček.
Takže bych doporučila Avent lahvičky, ale nekupovat si dopředu moc saviček, protože každému mimču vyhovují tvarově jiné.
Jojo, to je fakt, že do aventích lahviček lze narvat skoro cokoliv.
hlasuji pro Avent ![]()
nic jiného jsem tedy ani nezkusila, ale od 2. měsíce musíme přikrmovat a mimi zvládá prso i lahvičku, takže víc nepotřebuji
navíc mají opravdu vychytaný systém, který je vzájemně kompatibilní, už jsem nakoupila kromě lahviček i VIA pohárky s adaptérem, k tomu mám sterilizátor do mikrovlnky a vše funguje naprosto perfektně!!!
já kojím a občas dokrmuju buď Um nebo odtříkané MM a používala jsem od začátku Avent a pak jsem si koupila ještě jednu lahvičku od MAM - antikolikovou a samosterilizační a ta je taky super, takže tyhle dvě značky střídám s prsem a zatím nám to docela jde…jinak jak psaly holky Avent je fakt fajn - mám odsávačku, sterilizátor, kartáč, lahvičky..vše na sebe suprově pasuje. jednu láhev Avent mám s takovým kroužkem nahoře - má být ještě antikolivější
, tak tu používám nějčastěji. jinak jsme zkoušely ještě NUK (dostala jsem jednu láhev), ale ten malá vůbec nedávala…neuměla z ní vůbec pít
Mám Medelu Calma. Je ok, s jinou zkušenost nemám. Je to takovej zvláštní systém, savička má tři části, složením vzniká komůrka, kam mrně musí natáhnout mlíko a pak to teče dobře a pak znova se snažit, jako prý u prsu. Prostě i při kojení funguje:-)
Chtěla bych poradit jaká je nejvhodnější láhev s kombinaci s kojením.
1. Medela?
2. Avent?
3. NUK?
Přece jen člověk dokrmí určitě sem tam bud svým mlékem či UM. Četla jsem, že vhodné jsou od Aventu, že mimi nepolyká vzduch a udajně funguje na stejném principu.
A třeba se ani kojení nepovede tak budeme v lahvích pokračovat. A chci si do zásoby nějakou láhev koupit a ted zvažuju kterou a kterou a nevím.
díky moc za názory