Lahvičky Avent

Máte zkušenost s Philips Avent Kojenecká lahev?

Přidejte zkušenost s Philips Avent Koj...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
10.2.14 16:13

@Lojzinkaa přesně tak, ale musí to být bud stejná značka nebo aspon stejná velikost savičky. Univerzální jsou snad jen ty klasické skleněné láhve (jako byly za nás) + plast stejného tvaru.

• Citovat
  • Upravit
632
10.2.14 17:02

@Lojzinkaa s těmi průtoky je to tak, že mám jednu savičku (od těch 3m+), ale můžu natočením láhve střídat tři průtoky. Ten první jsem právě používala, když byl malý mladší naž 3 měsíce, abych na tu chvilku nemusela kupovat jinou savičku. Teď mu na čaj nebo šťávu dávám průtok dvě, protože na trojku se stále zakuckává (9 měsíců). Jinak je to asi dle návodu: průtok 1 - pomalý (voda, čaj, šťáva); průtok 2 - středně rychlý (mléko); průtok 3 - rychlý (kaše). Více o té savičce třeba zde http://www.spuntik.cz/…okem-2-kusy/. Jinak bych doporučovala i menší lahvičku, protože kdybys nekojila a musela najet na UM už na začátku, do těch velkých lahví se to hůř připravuje kvůli dávkování. Ale to je možná lepší koupit až pokud to bude potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.2.14 17:07

Ahoj holky,
já tedy u malého používala jen Avent, ale jak ten obyč tak i natural a plast i sklo :-). Natural je více podobný prsu a i tvar lahvičky je lepší do ručky dítěte. Mezi sebou jdou i kombinovat, ale pouze tak, že celá horní část se přešroubuje. Savičky jsou jiné pro obyč a pro natural a nelze je v horní části měnit :-). Doufám, že jsem to napsala srozumitelně ;-).
Jinak u nás byla spokojenost s obojím a to jsem i do toho kojila a neměli jsme problém se střídáním lahvičky a prsa :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
10.2.14 17:18

@katulit a můžeš prosím porovnat plast a sklo? Byla jsi s jedním nebo druhým spokojenější. Já jsem volila rovnou plast, bála jsem se, že bychom skleněnou lahvičku rozbili :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3547
10.2.14 17:25

Teda holky úplná maturita 8o ale myslím, že jsem to celkem pochopila..,na začátek koupím jednu menší a jednu větší..,tu savičku určo koupím jak píšeš @katscha líbí se mi jak se dají ty průtoky měnit :palec: @katulit to mě až tak nevadí, že se musí celé přešroubovat..,já si jen nevěděla rady s těma savičkama a lahvema které jsou nejvhodnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3547
10.2.14 17:29

Holky a raději tu 260ml nebo tu 330ml…,tu 125ml koupím určitě..,a já se rozhodla pro plast..,je to pro mě praktičtější kvůli rozbití :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.2.14 20:44

@katscha každá z variant má své pro a proti ;-)…sklo mi přijde takové sterilnější, perfektně udrží teplotu a stále vypadá jako nové, je dost tlusté a tak mám pocit, že i téměř nerozbitné :-)…ovšem je i dost těžké, takže na cesty nebo do dětských ručiček není zrovna ideální.
Plastové lahvičky se časem opotřebují, ale asi bych spíše volila je…zvlášť teď ta řada natural má i perfektní tvar, parádně padne i do dětský ručiček.
Používám je už dost dlouho a i v myčce a pořád jsou vcelku zachovalé..a jsou zdravotně naprosto nezávadné ;-)…holt dnes už plast vede :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
10.2.14 20:46

Koupila jsem sklo, kvůli údržbě. Nakonec jsem koupila NUK, protože z Aventkou malá hrozně bryndala, teklo jí to všude a to jsem měla malou dírku. Po nějaké době jsem jí opět vytáhla, že v ní zkusím udělat kaši. No než to malá vycucla, tak jsem myslela, že mi upadne ruka. Teď už vím, že jsem měla hned sáhnout po obyč flašce a nechtít to nejlepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.2.14 20:50

@Lojzinkaa já mám všechny tři velikosti a nejvíc používám 260 ml, ty mám dokonce dvě…125 ml, jsem používala jen chvilenku, když jsme začínali s lahvičkami a myslím si, že pokud někdo kojí a lahvičky chce jen na dokrmování, tak je tato velikost téměř zbytečná, rovnou bych použila větší :-)…no a tu 330 ml nepoužívám téměř vůbec, malému je 15 měsíců a třeba k ní ještě dojdeme…ale je fakt, že na čaj mám 330 ml hrneček s brčkem a 150 ml kouzelný hrneček, také z Aventu, a ten 150 ml používáme teď hodně, prcek si ho sám hezky drží, i plný je poměrně lehký :-)… takže za mě bych šla do 260 ml a stačilo by to :-)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.2.14 20:53

@katulit a jak si jsi jistá, že jsou naprosto zdravotně nezávadné? Nechci se hádat a ani rýpat. Ale když byl synovec malý, tak se považovaly za nezávadné lahvičky s BPA a až později se přišlo na to, jaký to je hnus a co jsem četla, tak se částečně nahradilo bisfenolem B (BPB) a to je prý podobná „lahoda“, akorát je zatím málo testů, tak je braný jako nezávadný.
My měli na prvního plast (do roka), pak jsem dostala klasické lahvičky od Kavalieru a mně přijdou lepší, lépe se čistí a po roce jsou jako nové, kdežto plast je dost „jetej“, že bych se ho na druhé dítě bála použít. Přišlo mi, že od kartáčů tam jsou „mikrorýhy“ a upřímně mi i vadilo, že po sterilizaci byly vždycky měkké (mám z toho pocit, že nikdy nikdo neví, co se uvolňuje). Dlouho drží láhev rodiče, tak váhu neřeším (nepřijde mi to ani jako takový rozdíl, zítra můžu zvážit).

• Citovat
  • Upravit
114
10.2.14 21:02

@Billi tak je jasné, že nějaké pochybnosti o zdravotní nezávadnosti být můžou, ale řekla bych, že Aven je firma, která se snaží dělat pro prcky maximum a kdo bude chtít, vždy najde něco špatného…jenže to bych pak musela řešit třeba i kojeneckou vodu v petkách a ostatní potraviny a doplňky pro dětičky…možná bych došla časem k závěru, že nejbezpečnější je nejíst a nepít :-D…
Mě tedy přijde skleněná lahvička z Aventu poměrně těžká oproti té plastové a náš prcek si začal lahvičku přidržovat někdy kolem 6 měsíců a myslím, že ani dnes by ještě tu skleněnou pořádně neudržel…ale jak jsem psala, sklo je určitě sterilnější..je na každém pro co se rozhodne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
4.6.14 20:40

@katulit pochopila jsem spravne, ze rada classic a natural ma stejne uzavery a krouzky, ve kterych je savicka jdou na lahvickach vymenit? Nasla jsem jednu krasnou limitovanou lahvicku z rady classic, ale rada bych na ni pouzivala jeste nejakou dobu uzaver s dudlikem z rady natural. Jde to? Dekuji za vysvetleni, treba mi odpovi i nekdo jiny… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
4.6.14 21:55

@alcar to bílé „šroubovací“ se savičkou je sice u natural jiné vzhledově, ale pasuje i na tu classic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
5.6.14 10:45

@Mijunkaa tak to je fajn, dekuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
7.9.18 15:54

Chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Mám lahvičky Avent natural i jednu classic. Natural mi občas při naklonění tečou. A tím občas myslím tak jednou za den. Vždycky malou poliju mlíkem. Už mě to fakt nebaví. Classic netečou vůbec, ty jsou fajn. Máte s tím taky někdo zkušenosti a nebo dělám něco špatně? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová