Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Klaraslunicko ahojky, donosila… moje máma má Leidenskou mutaci…a má dvě děti, obě bez problémů donosila a porodila bez jakýchkoliv komplikací. S bráchou máme oba Leidena taky..
@Klaraslunicko ano, nikdo u ní netušil, že ho má… zjistilo se to, až dávno po porodech. My se teď s manželem snažíme o mimčo, přirozeně to nejde, takže přes CAR a vždycky si píchám FLAXIPARIN. Mě už teď hlídají, když se to ví ![]()
@Mája1203 já se hodně bojím, asi jsem těhotná a po těch 3 potratech se proklinam, že jsem si ho měla nechat radši vyšetřit, aspoň pro svůj klid 🙈
@Klaraslunicko To není vůbec problém, vyšetření se dělá z krve… zajdi za obvodní nebo i tvůj gynekolog tě může poslat na hematologii a víš to hned, léky na ředění ti pak dají hned ![]()
@Mája1203 joo??? Já myslela, že v těhotenství je to všechno jiný, zkreslený 🙈 tak super! Děkuji moc ![]()
@Klaraslunicko píše:
@Mája1203 já se hodně bojím, asi jsem těhotná a po těch 3 potratech se proklinam, že jsem si ho měla nechat radši vyšetřit, aspoň pro svůj klid 🙈
Pravděpodobně už to máš vyšetřené, ani o tom nevíš. Už pár let to patří ke standardnímu vyšetření na gynekologii.
@Klaraslunicko
mame ho v rodine, zjistilo se to az po X porodech v rodine, kdyz segra i mama meli v jeden mesic trombozu. takze nikdo nebyl ani hlidany, ani leceny. tech porodu bylo min 20
u me se to vedelo pred porody, takze hlidana jsem byla, ale lecbu jsem zadnou nemela
@Klaraslunicko
Mám dva syny, leidenska mutace, obě těhotenství ředěna clexanem. Ale ja měla několik let před těhotenstvím embolii, takže už se beru jako riziková, normálně s leidenem chodíš jen na odběry a dkyz máš krev ok, neředi tě.. Mdomliv se s praktickém nebo gynekokogem na žádance na trombocytni mutace, příp. si nech udělat odběr jako samoplatce a uvidíš…
@Klaraslunicko ahoj..kamarádka taky potrácela, leidena neměla, ale způsobovala to špatná funkce štítné žlázy.
Ahoj holky
v úterý mi to také volal dr. z CARu, kam jsme se rozhodli po dlouhém snažení a ZT jít. Jen doufám, že to IVF vyjde a vše bude ok, i s clexanem třeba.
@Mája1203 a v kterém jsi týdnu, jestli se můžu zeptat?:-)
@Pavlifa já zatím nejsem.. jsem ve středu po několikátém KET a druhým IVF. ALE hrozně doufáme, že teď to už vyjde ![]()
Já si teda dovolím nesouhlasit, že je to standartní vyšetření. Není. Mám 3 děti, poslední narození předčasné, leiden zjištěn az po třech letech od porodu, trombóza, embolie. Ve 33 letech. Předtím potraty, riziková těhotenství…takže za mě jít na testy.
@Mája1203 Určitě to vyjde
Já to mám teď o víkendu dostat a v pondělí frčím pro hormony a měla bych začít poprvé. Antikoagulancia mi napíší na CAR? Jsem strašně nervózní. Kam chodíte na IVF?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojky, mám za sebou 3 potraty a jednoho donoseneho chlapečka, plánují být znovu těhotná a tak se mi hlavou honí, jestli náhodou bych nemohla mít laidena
,nemáte zkušenosti? Donosila bych jedno dítě?