Láká šanta kočky?

1703
10.10.16 13:50

láká šanta kočky?

Máte někdo zkušenost s pěstováním šanty modré (Nepeta faassenii)? Dočetla jsem se, že hodně láká kočky, což by se mi vůbec nehodilo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7212
10.10.16 13:52

Jmenuje se to šanta KOČIČÍ (nepeta faassenii - catmint). To si myslím že to vyjadřuje dost jasně. A ano, pro kočky je to jako droga, budou se po tom válet, chodit tam kde to je a tak vůbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.10.16 13:53

Kolegyně z práce říká, že láká kočky, že se o ní kočky voní a leží u té šanty (a neválejí se jinde v záhonech). Dala mi asi třikrát odkopek, moji kocouři to vždycky sežrali :roll:. Tak jsem to vzdala. Takže kočky (jako holky) v tom asi leží a kocouři to žerou :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
7212
10.10.16 13:55
@Kobea píše:
Kolegyně z práce říká, že láká kočky, že se o ní kočky voní a leží u té šanty (a neválejí se jinde v záhonech). Dala mi asi třikrát odkopek, moji kocouři to vždycky sežrali :roll:. Tak jsem to vzdala. Takže kočky (jako holky) v tom asi leží a kocouři to žerou :nevim:.

To ne, je to o každé kočce. Některá se v tom jenom válí jiná to sežere protože ji to láká. Nemá to žádnou spojitost s pohlavím kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
10.10.16 13:55

No já právě nevěděla, jestli to není třeba jiný druh… hmm, asi to nabídnu sousedům, co mají kočky, bo to píchnu někam před plot. Ale zas abych si sem nenalákala další micky z okolí… Fakt to mají tolik rády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
10.10.16 13:56
@bubulina píše:
No já právě nevěděla, jestli to není třeba jiný druh… hmm, asi to nabídnu sousedům, co mají kočky, bo to píchnu někam před plot. Ale zas abych si sem nenalákala další micky z okolí… Fakt to mají tolik rády?

Jo, většina koček se po tom může zbláznit :mrgreen: Zase to nemá kilometrový rozsah, ta kočka k tomu musí dojít a čuchnout si a teprve pak to zjistí. Určitě to nepřitáhne kočky z okolí ale jak půjde kolem tak je šance že si toho všimne a trochu se v tom vyválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
10.10.16 13:58

:mrgreen: no pěkný, tak to si ji na zahradu radši nedám. Díky. Teda jako kočky mám ráda, ale nechci mít rozválenou zahradu a bobky u bylinek a rajčat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.16 14:14

Nooooo, my ji na zahradu dávali speciálně proto, aby kočky chodily lehat k ní a ne do záhonů s vřesem. Výsledek: OK, máme další nový záhon - se šantou. Kočky dál chodí do vřesu, občas snad i k té šantě. Rozhodně ale vřes vede. Takže třeba naše kočky ji rozhodně nijak nepreferují ani je nepřitahuje.

Příspěvek upraven 10.10.16 v 23:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
10.10.16 14:21

To mi neříkej, právě jsem si zasadila takový ten barevný vřes k chodníčku 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
10.10.16 14:22

Máme několik šant už třetím rokem, kočky moc nemusíme. Za celou tu dobu se v šantě válela jednou kočka sousedů, jinak nic a to je tady v okolí koček alespoň 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
10.10.16 14:28

Vřes mám bídnej, na něj kočky nejdou vůbec. Ale třeba letos mi chodili s. át do záhonu se šalotkou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.10.16 14:37
@Klára-z-Prahy píše:
Nooooo, mi ji na zahradu dávali speciálně proto, aby kočky chodily lehat k ní a ne do záhonů s vřesem. Výsledek: OK, máme další nový záhon - se šantou. Kočky dál chodí do vřesu, občas snad i k té šantě. Rozhodně ale vřes vede. Takže třeba naše kočky ji rozhodně nijak nepreferují ani je nepřitahuje.

Promiň, ale musím se zasmát tomu komentáři :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. U nás měla šanta pro kocoury osudovou přitažlivost. Nepřežila.
Kolegyně říkala, že se tím kočičky voní. Tak moji kocouři se tím navoněli zevnitř. Nepomohlo ani schovat šantu pod nějakou zábranu. Jak jsem jí sundala, kocouři se postarali. Ale jsou naši, tak si aspoň trošku užili :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
3142
10.10.16 14:40

Sice se to jmenuje šanta kočičí, ale na naši kóču nějak nezabrala. Pěstovala jsem ji doma, aby mi neožírala ostatní kytky. Výsledek? Kytky ožraný, šanta netknutá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
10.10.16 14:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.10.16 15:06
@melitea píše:
Sice se to jmenuje šanta kočičí, ale na naši kóču nějak nezabrala. Pěstovala jsem ji doma, aby mi neožírala ostatní kytky. Výsledek? Kytky ožraný, šanta netknutá :mrgreen:

Co Ti žerou za kytky? Moji kocouři doma žrali fialky. Teď jsou už řadu let venku, tak nevím, co žerou. Ale lehnout si do okurek jim nedělá absolutně žádný problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1