laparoskopie

47
29.5.09 18:24

laparoskopie

Ahoj, tak se rok snažíme resp. necháváme tomu volný průběh, protože máme už jedno dítě a vůbec mě nenapadlo, že by mohl být nějaký problém. Ale když mi Dr, nedávno řekla, že mám anovulační cykly a začala mě označovat za sterilní, tak jsem zůstala v šoku. Manžel byl na spermiogramu, který není ideální a mě poslala na laparoskopii. Už jsem měla termín a vše domluvené, ale nepřišla mi menstruace, tak jsem začala doufat, že by to mohlo být těhu. Vzali mi krev, operace se musela zrušit, píchli další injekci na vyvolání menstruace a přáli mi štěstí. Brala jsem to jako supr zprávu, že nemusím na operaci, ale krev byla negativní, jenomže menstruace stále nikde…až dnes. Normálně jsem v depce. Nevím, jestli kvůli tomu, že nejsem těhotná nebo protože musím na tu operaci, které se příšerně bojím, teda hlavně výsledků. Pořád jsme to brala v poho, že se to nějak vyřeší, ale nejsem nejmladší a dneska mě to totálně odstřelilo. Máte někdo zkušenosti s laparoskopií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
29.5.09 18:33

ahoj laparoskopii má za sebou určitě hodně holek včetně mě :wink: , já ji měla 3× a vždy naprosto v pohodě

koukni na starší diskusi

https://www.emimino.cz/modules.php?…

spíše než laparoskopií bych se být tvou dr. zabývala délkou tvého cyklu a anovulací - v čem je problém, jestli nemáš PCO (polycystická ovaria) - na tohle je taky na emiminu diskuse, skoro na vše :D ,zkusit udělat hormonální profil, jestli je vše OK

neboj, možná to bude chtít čas, ale vyjde to, já pořád věřím, a to mám mnohem větší problém než ty :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
29.5.09 18:40

teď mi došlo, že pokud by jsi měla PCO, tak se často zároveň při LPS dělá skarifikace vaječníků - že se jakoby spálí ty malé cystičky kolem vaječníků a pak se často MS cykly normálně rozjedou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.5.09 18:49

díky moc, něco jsem si načetla už před tím, ale asi mám strach z výsledku než ze samotného zákroku. Všichni říkají, že je to běžné a není to taková hrůza. Jsem teď jenom rozhozená z celé situace. Už jsem to mohla mít za sebou (tento čtvrtek), kdyby mi přišla menstruace včas a ještě bych neměla naději, že jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
29.5.09 18:53

a to se divím, že se to odkládalo, to přece stačí vzít krev na hcg a hned vím, ne? popř. udělat UTZ?

určitě je lepší se dopředu připravit na nejhorší a být příjemně potěšena :wink: a LPS kolikrát pomůže i těm, které nemají žádný problém, prostě tělo povzbudí a pak se těhulí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.5.09 19:08

to všechno proběhlo, ale 3 dny před operací a ta se prostě musela zrušit a menstruce přišla až dneska. Snažím se být pozitivní, ale dneska to moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
29.5.09 19:32

jojo v 1. den MS je málokdy něco pozitivního :roll: , tak hlavu vzhůru a buď aktivní v hledání pozitiv :wink: :D

možná, když kukneš na můj podpis, tak ti bude líp (tedy doufám, že ne hůř :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.5.09 19:38

díky za podporu. je pravda, že už jedno dítě mám a celou dobu sama sobě i ostatní tvrdím, že to neřeším a pak bulím celý den, protože dostanu menstruaci…trapas a ty už to řešíš dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
29.5.09 19:40

za chvíli to budou tři roky :roll: ,ale díky tomu, že jsem od února bez vejcovodů, tak mě může zachránit pouze IVF… a to bude asi na přelomu srpna/září
naštěstí dělám dálkově VŠ, tudíž mám v současné době o zábavu postaráno (jsem u PC, protože předstírám učení na zítřejší zkoušku :lol: ), pak dovolená a pak už to snad vyjde… neb zklamání již bylo dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.5.09 20:52

tak držím palce na zkoušku i IVF. Já se mám jít domluvit 29.6. na další termín laparoskopie. taky jedem na dovču, tak budu aspoň na sále opálená…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
29.5.09 21:38

Ahojda, nejses jedina, komu posunuli terminj LPS, jedna z nas to udelali kvuli posevni infekci, taky pekne zklamani, kdyz uz je na to clovek pripravenej. Ja mela LPS uplne v pohode, vsechno jsem snasela skvele. Nejlepsi byla naladovka, to si vychutnej. Byla jsem vesela a vsem jsem porad za vsechno dekovala :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.5.09 22:50

zkusím si to vychutnat a ty si otěhotněla za jak dlouho po LPS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.5.09 16:06

Ahoj, muzu se zeptat jak ti prisel dr. na anovulacni cykly? Tobe vynechava ci nejak hapruje menstruace? Ja mam take jedno dite a moc si prejeme druhe, i kdyz jsme se vlastne jeste ani nezacali snazit… ale ackoliv jsem mela vzdy presnou menstruaci, tak mi vloni na jare dr. zjistila (diky mym stiznostem na pobolivani podbrisku a sem tam lehke spineni), ze mam „lehky hormonalni vykyv“ s tim, ze jsem zrejme v tu dobu byla bez ovu a dala mi na 3 mesice antikoncepci. Vzhledem k tomu, ze me jakykoliv zdrav. vykyv naprosto psychicky a nyni uz i fyzicky rozhodi, jsem zacala na svuj vlastni popud litat po ruznych lekarich a nechala si delat opet a opet utz a ruzne testy. Bylo mi receno, ze ovulaci mam (pry byla naprosto jasne videt, i si ji na sobe poznam - od porodu mivam bolesti, hleny a casto i spineni) a ze je vse vporadku. Ale to vis, ze jsem nervozni a napnuta jak sraky od kalhot. Co jsem ti chtela napsat: na podzim jsem mela opozdenou menstruaci o 10 dni (u me naprosto neobvykle), byla jsem presvedcena, ze jsem tehotna, ale nic. Dr. mi rekla, ze dle ni pripadaji v uvahu 3 veci - bud se oplodnene vajicko neuchytilo, nebo me ovlivnila atb (mela jsem ten mesic velmi silna atb na prudusky) anebo to, ze jsem precitlivela na prechody podzim a jaro (coz o sobe vim). To bylo na vysvetlenou, jen proc se ptam jak ti prisli na ty anovulacni cykly…Myslim si, ze jsme vetsi srabi nez-li holky, co se snazi jak dlouho o miminko, asi proto ze nam prvni dite bylo dano lehce (u nas napoprve). Me to tak stresuje, ze mi to prinasi i jina boleni, no hruza obdobi…snad se to da vse do poradku. Preji vsem brzke otehotneni a zdrave deti!

• Citovat
  • Upravit
47
31.5.09 23:13

ahoj, na anovulační cykly mi přišla dr. při pravidelné kontrole letos na jaře, když jsem ji řekla, že mám dlouhý cyklus cca 36 dní a že jsem asi před rokem vy:,–(ila antikoncepci a pořád nic. Koukla na mě ultrazvukem a řekla, že podle nálezu bych měla být na začátku cyklu, ale bylo to už uprostřed..a to mi sdělila, že to vypadá na anovulační cykly. řekla,že počkáme do května, jestli neotěhotním a pak se uvidí a v květnu následoval termín na LPS. Jo a nejsem už nejmladší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí