Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jsem 5.den po laparoskopii dermoidni cysty, takže mi museli vzít i jeden vaječník. Operace v pohodě ˇ(ikdyž jsem se toho hodně bála)anestezie taky v klidu(nebylo mi blbě a podobně..) a doma jsem od 3.dne. Chci se zeptat jak jste to měli/máte se stávánim? Já pořad vstávám z boku, jak mi to řikali v nemocnici. A pořad spim jen na zádech a většinou s pokrčenými nohami😁když si chci lehnout na bok tak se mi o břicho napíná a citim tam tu jizvu, tak radši se zas lehnu na záda. Bojim se, aby mi něco třeba neprasklo nebo už by se nic nemělo stát? Jsem ohledně těhle věci posera, tak se radši ptam, jestli je to v pohodě a přejde to. Za rady a zkušenosti budu rada! ![]()
Mam za sebou 4 laparoskopie. Pamatuju si, ze mi po te posledni rikali hned druhy den, ze nemam chodit shrbena, ze se mi nemuze nic stat. Jenze po zkusenostech s prvni laparoskopii, kdy jsem po 3 dnech musela podstoupit reoperaci kvuli vnitrnimu krvaceni (a pry na posledni chvili), jsem to proste nezvladla. (I kdyz duvodem toho krvaceni nejspis nebylo moje chozeni po operaci, ale proste mi pri operaci omylem skrabli cevu.) Narovnala jsem se, az mi bolest dovolila.
Vstavala jsem bokem snad tyden, proste podle bolesti. Ono se nic nestane, kdyz budes vstavat bokem treba mesic. Delej to podle svych pocitu.
Dělala jsem, co mi tělo dovolilo, nijak jsem se nenamáhala ani nepřepínala a bylo to den ode dne lepší.
Jsem po totální hysterektomii s odstraněním vaječníků i vejcovodů (5 vpichů) a řídila jsem se tím, co mi řeklo tělo. Ovšem na boku jsem ležela už chvíli po operaci na jipce, já na zádech dlouho nevydržím. Když nebudete divočit, nic nepraskne, nebojte se. ![]()
Ahojky, chci si udělat nový učet. Nevíte poradit jaká banka je nejlepší? Za rady budu ráda. Diky ![]()
@ugluk Netušim,že bych něco tentokrát zmiňovala o laparoskopii? Pokud vím, tak nadpis příspěvku je: nový učet:))
@Sabka300 píše:
@ugluk Netušim,že bych něco tentokrát zmiňovala o laparoskopii? Pokud vím, tak nadpis příspěvku je: nový učet:))
V tom pripade si mas zalozit novou diskuzi v prislusne kategorii.
@Janča6 Jo aha, tak to nevím. Jsem tu asi po 3.
zkusim udělat novou kategorii.