Laser na jizvy - předepisuje i lékař nebo ne?

267
11.10.22 15:44

Laser na jizvy - předepisuje i lékař nebo ne?

Zdravím,

nevíte, zda je možné, aby obvoďák nebo kožní předepsal sezení laserem na zjemnění jizev? Nebo tím, že se jedná o kosmetickou záležitost, to nejde a musím to platit já? Kamarádka mi říkala, že před pár lety po nehodě byla na pár sezeních v místní léčebně a celkem to pomohlo, ale neví, zda to platila nebo ne, páč byla ještě mladší a zařizovali jí to rodiče…
Snažila jsem se dnes dovolat obvodabvoďačce, abych se zeptala, ale bez úspěchu, tak zda má smysl ji kvůli tomu vůbec nahánět.
V červenci jsem rodila císařem a kvůli poporodní komplikacím jsem pár dní na to byla na další operaci a jsem sešitá i od pupíku směrem dolů. Plus strie z těhotenství a také při té operaci mi kvůli prohlídnutí břišní dutiny natahovali dost kůži, a tak mám po každé straně břicha z operace ještě jako vzpomínku cca další 4 strie, které se táhnou shora dolů a proti klasickým těhotenským striím jsou širší i hlubší. Z těch dvou jizev a všech strií bych ráda co nejvíce zjemnila aspoň tu od pupíku+ty operační strie. Přeci jen nechci už nosit jen jednodílné plavky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14752
11.10.22 16:05

6leta dcera ma po dubnove autonehode (srazilo ji auto na prechodu) jizvu na obliceji. V Motole ji napsali zadanku na laserove odstraneni jizvy s tim, ze si osetreni musime platit.

Dcera po te nehode take stale rehabilituje nohy. V tom rehabilitacnim centru, kam chodi cvicit, maji i laser na jizvy. Lekarka centra dceri tento laser indikovala a dcera ho ma hrazeny pojistovnou. Ale neni to laser na odstraneni jizvy, ale na podporu hojeni. Bohuzel jsme s tim laserem zacali pozde, tak uvidime, jaky bude mit ucinek. Dcera si pak v zari ve skolce rozsekla celo, takze ji pri kazdem sezeni osetruji obe jizvy. Na te novejsi je videt, ze laser skutecne pomaha.

Pokud jizva zustane hodne viditelna, pujdeme jeste na plastickou chirurgii na laser, ktery odstranuje jizvy. Ale budeme si to plne hradit, i kdyz se jedna o dite a o nezavinenou nehodu.

Jeste dodam, ze tchyne byla v srpnu na kycelni endoproteze. Ma dlouhou jizvu, ale v rehabilitacnim centru, kde nekolik tydnu po operaci pobyvala, chodila na laser k podpore hojeni. Nejaky tam meli na pojistovnu, ten pry moc nepomahal. A pak nejaky jiny lepsi, kde si hradili 250 Kc za myslim 20 minut. A ten teda pomahal skoro az zazracne. Na druhe noze ma jizvu po drivejsi endoproteze (na tu zadny laser nemela), a ta vypada mnohem hur nez ta nova.

Jo, a obvodak ten laser muze predepsat. Ta zadanka z Motola nam propadla (jeste jsme zjistovali jine moznosti), tak pediatricka rikala, ze dceri klidne napise dalsi. Nakonec nebylo treba, viz vyse. Ale na pojistovnu to nejspis nepujde.

Příspěvek upraven 11.10.22 v 16:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
11.10.22 16:42

Ošetření jizev je bohužel vždy kosmetická úprava a hradí si jí pacient. Tak nám to aspoň všude říkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.10.22 17:27
@Janča6 píše:

Jo, a obvodak ten laser muze predepsat. Ta zadanka z Motola nam propadla (jeste jsme zjistovali jine moznosti), tak pediatricka rikala, ze dceri klidne napise dalsi. Nakonec nebylo treba, viz vyse. Ale na pojistovnu to nejspis nepujde.

Předepsat spíše znamená dát žádanku na proceduru, a to by bylo hrazeno pojištovnou…ale lasery v této indikaci nehradí, tak asi ne

myslím že to fakt nejde, laserová ošetření jizev dát na pojištovnu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14752
11.10.22 17:43
@Borrealis píše:
Předepsat spíše znamená dát žádanku na proceduru, a to by bylo hrazeno pojištovnou…ale lasery v této indikaci nehradí, tak asi nemyslím že to fakt nejde, laserová ošetření jizev dát na pojištovnu… :think:

Dcera dostala toto s tim, ze to budeme platit.

Myslim, ze se dcera plastice/laseru nevyhne. Snad to aspon zaplati vinik nehody.

Příspěvek upraven 11.10.22 v 17:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
11.10.22 17:43
@Janča6 píše:
6leta dcera ma po dubnove autonehode (srazilo ji auto na prechodu) jizvu na obliceji. V Motole ji napsali zadanku na laserove odstraneni jizvy s tim, ze si osetreni musime platit.

Dcera po te nehode take stale rehabilituje nohy. V tom rehabilitacnim centru, kam chodi cvicit, maji i laser na jizvy. Lekarka centra dceri tento laser indikovala a dcera ho ma hrazeny pojistovnou. Ale neni to laser na odstraneni jizvy, ale na podporu hojeni. Bohuzel jsme s tim laserem zacali pozde, tak uvidime, jaky bude mit ucinek. Dcera si pak v zari ve skolce rozsekla celo, takze ji pri kazdem sezeni osetruji obe jizvy. Na te novejsi je videt, ze laser skutecne pomaha.

Pokud jizva zustane hodne viditelna, pujdeme jeste na plastickou chirurgii na laser, ktery odstranuje jizvy. Ale budeme si to plne hradit, i kdyz se jedna o dite a o nezavinenou nehodu.

Jeste dodam, ze tchyne byla v srpnu na kycelni endoproteze. Ma dlouhou jizvu, ale v rehabilitacnim centru, kde nekolik tydnu po operaci pobyvala, chodila na laser k podpore hojeni. Nejaky tam meli na pojistovnu, ten pry moc nepomahal. A pak nejaky jiny lepsi, kde si hradili 250 Kc za myslim 20 minut. A ten teda pomahal skoro az zazracne. Na druhe noze ma jizvu po drivejsi endoproteze (na tu zadny laser nemela), a ta vypada mnohem hur nez ta nova.

Žádný laser který odstraňuje jizvy neexistuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
11.10.22 17:47

Dát laserové ošetření jizev na pojišťovnu opravdu nejde. Bohužel.
Zakladatelko poučil Tě někdo o tlakových masážích? Ty pomáhají opravdu hodně…
Laser je sice fajn ale jizva po něm fakt nezmizí… jen se vylepší a hojení se urychlí.
Já pracuji na plastice už spoustu let… mám operovanou nohu - několikrát a také jsem po císaři (bez komplikací tedy) a laser mě neláká neb zázraky jsem po něm fakt neviděla…
Maž neslaným sádlem nebo vazelínou jestli chceš vysvětlím Ti ty masáže a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
11.10.22 17:49

@Janča6
ano, přesně takto vypadá žádanka na pojištovnu, tzn když je úhrada, je tam indikace a kod a počet procedur a diagnosa a číslo pojištovny

ale myslím že toto úhradu fakt nemá / i když děti mohou mít nějakou…v něčem…spešl výjimku / a pak by tam nemělo být číslo pojištovny, ale naopak mělo být uvedeno
" samoplátce "

ale to neřešte, oni si s tím nějak poradí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14752
11.10.22 17:52
@azaleila píše: Žádný laser který odstraňuje jizvy neexistuje.

Takze podle tebe nema smysl chodit na tu kliniku plasticke chirurgie? Tlakove masaze delame a mazeme Contractubexem. Ty masaze docela pomahaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14752
11.10.22 17:54
@Borrealis píše:
@Janča6
ano, přesně takto vypadá žádanka na pojištovnu, tzn když je úhrada, je tam indikace a kod a počet procedur a diagnosa a číslo pojištovny

ale myslím že toto úhradu fakt nemá / i když děti mohou mít nějakou…v něčem…spešl výjimku / a pak by tam nemělo být číslo pojištovny, ale naopak mělo být uvedeno
" samoplátce "

ale to neřešte, oni si s tím nějak poradí 8)

Diky, my uz prave s dcerou chodime na ten laser pro podporu hojeni, jak jsem psala. A mame ho na pojistovnu i bez teto zadanky. Zajimave, ze lekarka v Motole rikala, ze procedury budeme hradit :think: Ale mas pravdu, uz tu zadanku neresime. Uvidime, jak bude jizva vypadat za par mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
11.10.22 17:56
@Janča6 píše:
Takze podle tebe nema smysl chodit na tu kliniku plasticke chirurgie? Tlakove masaze delame a mazeme Contractubexem. Ty masaze docela pomahaji.

Ono taky záleží na kterou. Já v tom pracuji a klinikou se nazývá kde co.
Neříkám že to nemá vůbec žádný smysl nebo vliv… říkám že to nedělá zázraky.
A zlepšení co jsem viděla mě nijak neoslnilo a nepřesvědčilo.
Ale s dítětem bych minimálně na konzultaci šla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14752
11.10.22 17:58
@azaleila píše:
Ono taky záleží na kterou. Já v tom pracuji a klinikou se nazývá kde co.
Neříkám že to nemá vůbec žádný smysl nebo vliv… říkám že to nedělá zázraky.
A zlepšení co jsem viděla mě nijak neoslnilo a nepřesvědčilo.
Ale s dítětem bych minimálně na konzultaci šla…

Diky za rady :palec: Ja jsem posilala mail s fotkami do Vysokeho nad Jizerou. Pani doktorka mi odepsala, ze by jeste 3 mesice delala tlakove masaze a laser pripadne potom. Tak uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
11.10.22 17:59

@Janča6 jestli chceš pošli sz foto… můžu ukázat na derma i na plast. a napsat Ti názor lékařů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
11.10.22 18:01
@Janča6 píše:
Diky za rady :palec: Ja jsem posilala mail s fotkami do Vysokeho nad Jizerou. Pani doktorka mi odepsala, ze by jeste 3 mesice delala tlakove masaze a laser pripadne potom. Tak uvidime :)

Zrovna tam je to na kosmetickou chirurgii dost mimo… tam se specializují na ruku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
11.10.22 18:42

@azaleila
Tlakovou masáž si občas dělám s jizva se postupně mírně lepší. Dělám to ale jen u operačních jizev, má to smysl i na strie? A u jak starých resp. mladých jizev to má ještě význam? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty