Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Všem přeju hezké odpoledne!
Na naší 4.dceru jsem se prvně rozhodla pro látkování. Stále ještě na to nemám nic(=NIC) nakoupeno a už i já uznávám,že bych ji v té porodnici holt do něčeho zabalit měla ![]()
Než tedy učiním konečnou objednávku,potřebovala bych od zkušených látkařek vědět:
1.Jsou všechny pleny,vkládací pleny, separačky a svrchnáčky vhodné do sušičky,kterou budu notně využívat? O vlněných svrchních vím,že je tam dávat nemůžu-ale co ostatní ???
2.Chceme zároven i hodně nosit( u dvou dcer se nám velmi osvědčil šátek Vatanai,ted bych ráda vyzkoušela nosítka, bud ERGO,nebo MANDUCU). Nevadí nějaký objemnější typ plen nošenému dětátku na z hlediska špatného ‚zahnízdění se‘ v nosítku-jsou dobré i do nosítka všechny typy svrchnáčku i plen???
Díky moc za každou reakci ![]()
Mam susicku, cca od vanoc. Zatim vsechny pliny drzi, jen ty prastare jeste po me se trochu rvou, ale to je otazka, zda to neni tim, ze jsou 27let stare a Matesova prdka je uz treti v poradi, kterou bali ![]()
Zatim jedina vec, co mi odesla, zrejme diky susicce, jsou svrchnaky thirsties, uplne se uvolnila gumicka kolem nozky, plus ten pul zater cely popraskal.
Takze doporucuju vytahat pul veci z pracky, stejne to schne dost rychle, aby to bylo za par hodin k pouziti.
Na mamaja.cz maji u jednotlivych plinek i informace, ktere se vyskytuji na stitku, tj. ma kolik prat, zda susicka, zehleni.
Na noseni jsou fajn natahovaci vlnaky, nikde nic neskrti, svrchnaky se suchacem maji tendence otlacet, ale i patentky se muzou jakoby otocit smerem na brisko a vytlacit kolecka.
Díky moc!
Ty natahovací vlnáky se mi tedy taky libi-jsou takove nejprirodnejsi
![]()
A uplne nejleps je,ze se moci regeneruji ![]()
ahojky,
většinu plen i vkládaček můžeš klidně dávat do sušičky
Jen se tím trochu snižuje jejich životnost.
S tím nosítkem - za sebe mohu jen a jen doporučit Manducu, byla jsem s ní moc spokojená
Objemný zadeček v nosítku nevadí
Žádné omezení mě nenapadá, snad jen to, že kalhotky Bambinomio se nehodí na nošení v šátku - v kolíbce. Mají docela tvrdý suchý zip a mohly by miminko tlačit.
To jsem ráda,že dalsi spokojena uzivatlka Manducy se ozvala ![]()
Díky taky ![]()
My taky latkujeme, ale mam zkusenost, ze do nositek (satek nebo Manduca) je lepsi davat mensi plinky, teda ne tak objemny na zadecku. Ja jsem kvuli tomu ze zacatku mela dost problem malyho navazat na vertikal, protoze jsem mu s tim balikem nevedela poradne podsadit zadecek. Ted mu do nositek davam Itti Bitti snap in one, objemem trosku vetsi jako jednorazovka a uz je vse OK ![]()