Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojte zkušené maminky,
prosím, chci se zeptat, jakou gramáž plenek využíváte na běžné použití (ublinkávání, do postýlky, do kočárku)? Minimálně zezačátku budu používat jednorázovky, takže mi nejde o balení do plenek, ale i tak přemýšlím, zda 120g/m2 je dostatečné, aby to nebyla spíš síťovina…
Díky moc předem za všechny reakce ![]()
Já jsem si koupila Kikko 140 gr./m2 a jsou dobré. Myslím, že i těch 120g/m2 by mohlo stačit. Mrkni se když tak na recenze, co jsou ke konkrétní značce.
Ja koupila T-tomi..velké ecluscive mají 180g a klasické čtverce mají 150g
Já mám klasické Tetrapleny 70*70 a do kočárku a na ublinkavani jsou dostačující. Jen jsem začala s příkrmy a fleků od mrkve se nedá pořádně zbavit.
@Aduš8 Ono klasických tetraplen je spousta druhů víš…záleží na značce a typu.
@P4ja ty T-tomi mas s tim fleecem? Ozkouseny asi nemas co…Protoze se mi libily, ale pak jsem cetla, ze chlupati, jak se perou…tak premejslim o jejich tetraplenach nebo tech bambusovych ![]()
@Kukacka123 Ne mám klasické tetrapleny právě na doporučení od kamarádky, která si je chválí. Mají vysokou gramáž. Fleece tam není.
@Kukacka123 Když jsem se ptala po kamarádkách, tak doporučovaly tyhle…https://www.malvik.cz/Vse-k-prebalovani/Pleny/T-Tomi-Latkove-TETRA-pleny-70-x-70-sada-5-ks-bile-EXCLUSIVE-COLLECTION
A nebo i ty TOP, jsou lacinější, ale taky dost pevné.
A pak jsem kupovala tyhle osušky…ještě přemýšlím o Lodger osušce, ale tyhle jsou taky prej dobré.
https://www.malvik.cz/…90-sada-2-ks
@Aduš8 píše:
@P4ja zapomněla jsem napsat libštátské
No, co jsem koukala, tak jsou jedny z těch slabších, tak jsem o nich ani neuvažovala.
@P4ja Vzhledem k tomu, že pleny slouží jen na utírání pusy a ublinkávání, tak jsou naprosto dostačující.
@P4ja A nejsou to jedny z těch průhledných. Takže za mě spokojenost.
@Aduš8 Jasný, já budu látkovat, tak jsem koupila všechny stejné. Pak by se mně stejně pomíchaly.
@Aduš8 Já je právě viděla v porovnání s těma T-tomi, tak tam je to rozdíl no. ![]()