Látkové pleny - týrám své dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
20.4.13 22:30
@ep14035 píše:
@mattule jak máte starou doktorku??? :think: to je snad rozhpdnutí na rodičích- mamince co dá a nedá svému dítěti a né hned kvuli tomu prudit

Jsem chtěla napsat jestli je jí 25 nebo 100 :P :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
20.4.13 22:33

@MarieOVMUC hele, já nejsem vyloženě proti použití papírovek, jestli je chce někdo používat, at je používá, neodsuzuju, myslim si, že je to každýho věc a je dobře, že je možnost volby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.4.13 22:34

@mattule Haha, tak tvoje dr. je ještě vtipnější, než ta naše. Malého = 19m částečně látkuju, na noc má jednorázovky (min 3×přebaluju, ale po látce se paradoxně v noci oprudil), ve dne má plenky Anavy. Na břicho se otočil ve 4 měsících, z břicha na záda v 5m, sám se postavil v 7,5 m, v 8m lezl, v 8,5m se sám posadil (předtím jsem neposazovala) a chodí od 13 měsíců, takže jeho motorický vývoj je myslím i v látkové pleně naprosto normální :mrgreen: :mrgreen: Jediné, co mu nejde je učit se na nočník, vůbec mu mokrá látka nevadí, ale jednorázovku hned hlásí, že chce přebalit jak se nacucne (probudí se a neusne do přebalení). A příkrmy jsem vařila i když naše dr. také „doporučovala“ jenom kupované skleničky. :mavam: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31409
20.4.13 22:34

@mattule ne, nezažila jsem. Všichni doktoři, se kterýma jsme se zatím setkali, tak se k látkovkám postavili velice příznivě, naopak, pochválili mě, pochválili syna, že „to je ten chlapeček, co má ty hezký plenky“, ortoped to vyloženě kvitoval s nadšením a rhb ani neuroložka nenamítaly vůbec nic, jen se jim taky obdivovaly, že „za nich“ takový moderní pěkný pleny nebyly. Vůbec bych si z toho nedělala hlavu ;)

edit: ad motorický vývoj. Syn sice měl diagnostikovanou středně těžkou CKP (upravilo se vojtovkou, chodí od 19m a neurologicky je již naprosto v pořádku), ale látkovkami to určitě nebylo. Od 6m do 12m jsem je nedávala (prostě mi to nedalo, i když mi všichni tvrdili, že je to blbost a za CKP možná může leccos, ale látka to není), ale bylo to úplně stejný, zkrátka zlepšoval se, to ano, ale až díky cvičení, vůbec s tím druh plen neměl co společného.

Příspěvek upraven 20.04.13 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.4.13 22:36
@mattule píše:
@MarieOVMUC hele, já nejsem vyloženě proti použití papírovek, jestli je chce někdo používat, at je používá, neodsuzuju, myslim si, že je to každýho věc a je dobře, že je možnost volby

Já nepsala nic proti ani jednomu způsobu. Ani jsem nepsala, co používám. Prostě každé dítě je jiné a sama musíš vypozorovat, co ho omezuje a co mu nevadí. Toť jádro mého předchozího příspěvků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
20.4.13 22:38

Já si z toho nic nedělám, jen sem taky spíščekala tu pochvalu… doktorka je sice starší, ale jinak fajn, snaží seject hodně přes bylinky a až pak teprve léky, což se mi zamlouvá. právě proto mě od ní tahle reakce překvapila. že sem se s ti msetkala u pár známejch, beru, je to moje věc, když se mi chce „zbytečně prát“,ale stará doktorka sem naopak čekala, že se mnou bude souhlasit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930

No tak to je sekec, já teda jedu na jednorázovkách, ale každýmu co vyhovuje, ale docela mě šokoval přístup tvé doktorky, i co se týče vaření… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
@MarieOVMUC píše:
Já nepsala nic proti ani jednomu způsobu. Ani jsem nepsala, co používám. Prostě každé dítě je jiné a sama musíš vypozorovat, co ho omezuje a co mu nevadí. Toť jádro mého předchozího příspěvků.

však já to pochopila úplně stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.4.13 22:39

@mattule používám toho víc, ale k dr. něco víc repre 8) tuším měl zrovna PopIN bambusovou, už je to nějaký pátek, ale ten lékař znal i konopí no vážně mi vyrazil dech. U prvního si pamatuju že každému radil čtvercovky, tak buď toho od té doby poznal víc maminek co látkují nebo že by nové vnoučátko :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
20.4.13 22:41
@gala-dali píše:
No tak to je sekec, já teda jedu na jednorázovkách, ale každýmu co vyhovuje, ale docela mě šokoval přístup tvé doktorky, i co se týče vaření… :roll:

já si spíš myslim, že je zvyklá, že jsou matky líný vařit, a že kupujou skleničky, že to tak nák bere. amozřejmě pak řekla, že domác strava je lepší, ale stále si myslim, že naše dtě neni první u ní v ordinaci, který používá látkovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.4.13 22:42

Setkala jsem se s tím. Naše doktorka nadšená.
Zastupující doktorka naprosto zděšená, že se to ještě používá, že je to nehygienické, děti smrdí, nebude chodit, bude mít špatné kyčle (jedině jednorázovku a abdukční kalhotky, i když měl kyčle ukázkové), bude věčně opruzený… No a nic z toho se nestalo.
Obě doktorky jsou stejný ročník…

• Citovat
  • Upravit
11565
20.4.13 22:44

Doktorka je asi nějak mimo. Ale jinak chápu, jak to může fungovat - moje dcera látkovky nesnesla tak od 4 měsíců, prostě ječela a byla v nich nespokojená, jí to vadilo, že má větší zadeček (měly jsme AIO a kapsovky, nic obřího). Ale pokud je dítě spokojený, tak bych to vůbec neřešila… leda možná zvážila jinýho dětskýho doktora ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
20.4.13 22:45

Já teda taky nelátkuju, na to jsem příliš líná. Zvlášť u starší doktorky bych takovou reakci nečekala. Ona snad vyrůstala v jednorázovkách? Nestresuj se tím a dělej jak myslíš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
20.4.13 22:45

Hurááá, nejsem jediná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
20.4.13 22:49

@karolina_a_betuska Jak jsi zjistila, že jí to vadí? Já jsem teď malému (2 měsíce) vrazila látkovku, protože už mě ty jednorázové hnusky fakt přestávají bavit a to byl řev a řev a řev než jsem mu ji sundala a dala zase hnusku :zed: Tak moc nevím, co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí