Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Billi píše:
Mě podporuje jenom mamka. Té se to líbí, nechává si to předvádět a je nadšená. Má k tomu fajn přístup.
Manžel podporuje.
Tchýně se na mě dívá jak na cvoka. Na všech návštěvách to vytahuje. Jen čekám, kdy mě zahrne letákama, nebo nám nějaké papíráky koupí.
Barierko, taky bydlíme na malém městě, tak to je asi i tím.
Sestřenka, co má teď mimča, mi při každé návštěvě neopomene připomenout, jak skvělé jsou PemprskyAsi se musím naučit být víc splachovací…
Tak to bych zkusila najít nějakou studii o tom co všechno za hnusy se z těch úžasných Pemprsek uvolňuje… a pak jí to pokaždé připomínala taky, třeba by pochopila, že je otravná ![]()
Nebo načti něco o bezplenkovce a tvař se jak ji budeš praktikovat
to by pro ně mohla být taková léčba šokem ![]()
j.a.n.i1 píše:Billi píše:
Mě podporuje jenom mamka. Té se to líbí, nechává si to předvádět a je nadšená. Má k tomu fajn přístup.
Manžel podporuje.
Tchýně se na mě dívá jak na cvoka. Na všech návštěvách to vytahuje. Jen čekám, kdy mě zahrne letákama, nebo nám nějaké papíráky koupí.
Barierko, taky bydlíme na malém městě, tak to je asi i tím.
Sestřenka, co má teď mimča, mi při každé návštěvě neopomene připomenout, jak skvělé jsou PemprskyAsi se musím naučit být víc splachovací…
Tak to bych zkusila najít nějakou studii o tom co všechno za hnusy se z těch úžasných Pemprsek uvolňuje… a pak jí to pokaždé připomínala taky, třeba by pochopila, že je otravná
Nebo načti něco o bezplenkovce a tvař se jak ji budeš praktikovatto by pro ně mohla být taková léčba šokem
Nevím, jestli by to pomohlo. Už jsem se o tom zmiňovala, ale ona si vedla jen tu svou… Jak budu já trpět a dítě trpět a můj manžel trpět… ![]()
O té léčbě šokem jsem už taky přemýšlela ![]()
Tak u nás okolí taky vcelku normálně, bez reakcí. Jen máma odmítá přebalovat
A to i když jsem kvůli ní koupila pár kalhotkových.
Jedinou silnější reakci jsem zažila v nemocnici, kde se mne doktorka ptala - vy jste sledováni s kyčlemi, že máte široké balení? - Tak jsem jí řekla - ne, to jsou plíny - a už byla zticha.
… mě nepodporuje nikdo, spíše je to tak, že si postupně zvykli…
Látkuju od porodu teď do dvou let a moc si to užívám. Tchyně mě má za blázna, moje mamka si zvykla, manžel taky. Nejsem jediná, tady ve městě je nás už banda, měla jsem se od koho učit.
Prostě ať si okolí říká, co chce, látkuju a něměnila bych ![]()
Tak si do toho nenech mluvit
![]()
rychnov3 píše: … mě nepodporuje nikdo, spíše je to tak, že si postupně zvykli…
Látkuju od porodu teď do dvou let a moc si to užívám. Tchyně mě má za blázna, moje mamka si zvykla, manžel taky. Nejsem jediná, tady ve městě je nás už banda, měla jsem se od koho učit.
Prostě ať si okolí říká, co chce, látkuju a něměnila bych
Tak si do toho nenech mluvit![]()
Tu naprostou nepodporu nezávidím. Já mám aspoň mamku a muže.
U nás právě asi ani nikdo není. Nemám se od koho učit, jdu do toho z vlastní touhy a přesvědčení. Kamarádky ještě děti nemají… Ale třeba někoho časem přesvědčím a zlomím. ![]()
Mimčo ještě nemám, ale jsem rozhodnutá na 99% látkovat a když jsem se o tom zmínila před 2 kamarádkama s mimčama tak jsem slyšela obvyklou otravnou větu: "Počkej až budeš mít mimino a nebudeš mít na takový blbosti čas a ráda šáhneš po jednorázovkách:zed: " Grrr, lepší nikomu nic radši neříkat ![]()
tedy… v nemocnici (zatím cca 10 dní a věřím, že už nebude potřeba) a když je v péči tchyně, má papírovky, ale jinak látkujem pořád…
U lékařů se potkávám s pochopením a s tím, že co mi mají říkat, když už všechno vím, třeba to, že látkovky jsou lepší než papírovky (jednalo se o exém).
JanaK88 píše:
Mimčo ještě nemám, ale jsem rozhodnutá na 99% látkovat a když jsem se o tom zmínila před 2 kamarádkama s mimčama tak jsem slyšela obvyklou otravnou větu: "Počkej až budeš mít mimino a nebudeš mít na takový blbosti čas a ráda šáhneš po jednorázovkách:zed: " Grrr, lepší nikomu nic radši neříkat
Jo, to je oblíbená reakce okolí. Já jen doufám, že nepodlehnu. Naštěstí mám tu vlastnost, že když se pro něco rozhodnu, tak mě jen tak něco nezlomí… Látkovat jsem byla rozhodnutá ještě před plánováním mimča.
mě stačí na uzemění okolí většinou věta že po mém dítěti nezůstane tuna odpadu, který se bude rozkládat 400 let…
apropo asi to eko cítění chytlo i manžela, protože mi vysvětloval že nechápe jak mohla vyhodit kamarádka jednorázovku do kadibudky… a to byl z počátku trochu skeptik… a já ho ještě trápila mnoha různými druhy plínek i svrchňáků (občas dal nějaké naruby, obráceně a tak ![]()
rychnov3 píše:
tedy… v nemocnici (zatím cca 10 dní a věřím, že už nebude potřeba) a když je v péči tchyně, má papírovky, ale jinak látkujem pořád…U lékařů se potkávám s pochopením a s tím, že co mi mají říkat, když už všechno vím, třeba to, že látkovky jsou lepší než papírovky (jednalo se o exém).
Tobě doktoři říkali, že pro exém jsou látkovky lepší?
To je jeden z hlavních argumentů tchýně, že bude mít prcek pořád exém, že z látkovek nic jiného mít nemůže… (Od kamarádek jsem jen slyšela, že se jim děti osypaly po určitých papírákách…)
Billi píše:JanaK88 píše:Jo, to je oblíbená reakce okolí. Já jen doufám, že nepodlehnu. Naštěstí mám tu vlastnost, že když se pro něco rozhodnu, tak mě jen tak něco nezlomí… Látkovat jsem byla rozhodnutá ještě před plánováním mimča.
Mimčo ještě nemám, ale jsem rozhodnutá na 99% látkovat a když jsem se o tom zmínila před 2 kamarádkama s mimčama tak jsem slyšela obvyklou otravnou větu: "Počkej až budeš mít mimino a nebudeš mít na takový blbosti čas a ráda šáhneš po jednorázovkách:zed: " Grrr, lepší nikomu nic radši neříkat
Já jsem taky zásadová, co si vymyslím, to dodržím i kdybych u toho měla chcípnout
Mě nejvíce štve, že si to okolí nedá ani vysvětlit
Když řeknu, že jsem atopik a plenky jsou pro mimčo, kterému atopák hrozí lepší, tak z nich málem vypadne něco o tom, že existují kortikoidy a ty to vyřeší ![]()
Ještě že tady se dá o látkování normálně mluvit, ale hlavně se i hodně dovědět
Ty všechny zkratky mě ze začátku vyděsily, ale už to začínám pobírat ![]()
Billi píše:rychnov3 píše:Tobě doktoři říkali, že pro exém jsou látkovky lepší?
tedy… v nemocnici (zatím cca 10 dní a věřím, že už nebude potřeba) a když je v péči tchyně, má papírovky, ale jinak látkujem pořád…U lékařů se potkávám s pochopením a s tím, že co mi mají říkat, když už všechno vím, třeba to, že látkovky jsou lepší než papírovky (jednalo se o exém).
To je jeden z hlavních argumentů tchýně, že bude mít prcek pořád exém, že z látkovek nic jiného mít nemůže… (Od kamarádek jsem jen slyšela, že se jim děti osypaly po určitých papírákách…)
Jsou látkovky lepší na atopák
Teda jsou případy, kdy dítěti nevyhovují látkovky, ale také to může být pracím práškem a je to dost výjimečné. Přítel je chemik a poté, co mi přelouskal složení papírovek, tak se mi zvedl kufr.
JanaK88 píše:Billi píše:Já jsem taky zásadová, co si vymyslím, to dodržím i kdybych u toho měla chcípnoutJanaK88 píše:Jo, to je oblíbená reakce okolí. Já jen doufám, že nepodlehnu. Naštěstí mám tu vlastnost, že když se pro něco rozhodnu, tak mě jen tak něco nezlomí… Látkovat jsem byla rozhodnutá ještě před plánováním mimča.
Mimčo ještě nemám, ale jsem rozhodnutá na 99% látkovat a když jsem se o tom zmínila před 2 kamarádkama s mimčama tak jsem slyšela obvyklou otravnou větu: "Počkej až budeš mít mimino a nebudeš mít na takový blbosti čas a ráda šáhneš po jednorázovkách:zed: " Grrr, lepší nikomu nic radši neříkatMě nejvíce štve, že si to okolí nedá ani vysvětlit
Když řeknu, že jsem atopik a plenky jsou pro mimčo, kterému atopák hrozí lepší, tak z nich málem vypadne něco o tom, že existují kortikoidy a ty to vyřeší
Ještě že tady se dá o látkování normálně mluvit, ale hlavně se i hodně dovědětTy všechny zkratky mě ze začátku vyděsily, ale už to začínám pobírat
Mě nejvíc pobavila reakce, že látkovky používají jen sociální případy ![]()
Taky jsem ráda, že se to tu dá probrat. Mě nejvíc vyděsily právě ty reakce. Navíc neznám nikoho, kdo by látkoval, abych to s ním mohla probrat ![]()
JanaK88: My s manželem jsme oba alergici, tak je dost pravděpodobné, že bude prcek trpět na exémy. Navíc se mi dost příčí do něj cpát chemii takovou plochou jeho tělíčka.
Psala jsi, že mimčo nemáš. Plánuješ? Nebo už čekáš?